Rácz Jenővel nyitva a Ráday utcai Costes

Két év kényszerszünet után az ismert sztárséffel, Rácz Jenővel együttműködésben nyitotta meg kapuit Budapest első Michelin csillagos étterme, a Ráday utcai Costes.

Az ország első Michelin-csillagosa

A fine dining történelmet író vendéglátóegység 2008-ban nyitotta meg kapuit és alig másfél évvel később már Michelin csillaggal díjazták a kiemelkedő szakmai tevékenységét. Az országban elsőként, sőt a régióban is másodikként kiérdemelt nemzetközi elismerés nemcsak feltette Budapestet a gasztroturisták térképére, de egyértelmű lökést adott az egész hazai iparág szakmai fejlődésnek is.

A fine dining vendéglátás Ráday utcai fellegvára immár tizenkét éve töretlenül őrzi a csillagát, de sajnos a pandémia alatti korlátozások, a turizmus visszaesése és a vendéglátást napjainkban sújtó munkaerőhiány ezt az egységet sem kímélte, ezért két éven keresztül csak azok élvezhették az étterem fogásait, akik házhoz rendelték az étterem személyzetét, hogy otthonukban, a saját konyhájukban készítsék el és tálalják fel a különleges étkeket.

Séfpatron: Rácz Jenő

Egy hónapja bombaként robbant a hír a gasztronómiát kedvelők körében, hogy március közepén nemcsak újranyit a legendás étterem, de a tekintélyes múlt méltó folytatása érdekében Rácz Jenő is csatlakozik séfpatronként az étterem csapatához.

Mára összeállt a csapat és véglegesedett a koncepció, és hétfőn este az első vacsoravendégeket is sikerrel fogadta az étterem.

A Ráday utcai Costes és Rácz Jenő kollaborációjának ötlete a korábbi executive séf évvégi távozásakor merült fel, mivel az évekig külföldön dolgozó sztárséf nemcsak a médiában, hanem a Costes cégcsoport pandémia alatt megnyitott új fine dining egységében (Rumour by Rácz Jenő) is nagyon hamar bizonyította, hogy sikere nem véletlen, hiszen határtalan kreativitása, precizitása és bátor, egyedi ízvilága pillanatok alatt lenyűgözte a hazai éttermi közönséget.

Cél: jöjjenek a magyar vendégek is

A Costes csoport tulajdonosainak ezzel az együttműködéssel nem titkolt célja, hogy a korábban főleg gasztroturisták által látogatott Ráday utcai étterembe ezentúl jobban bevonzzák a magyar vendégeket is, mivel Rácz Jenővel közös másik éttermük kapcsán azt tapasztalták, hogy a nyitás óta folyamatos teltházzal működik és még mindig hetekre előre kell asztalt foglalni.

Látványos tálalás, különleges elegancia, meghökkentő kombinációk

Az újranyitó és számos elemében megújuló Costes étterem az első időszakban egy hatfogásos kóstolómenüvel várja a modern európai konyhát kedvelőket. A hangsúly – a csoport többi étterméhez hasonlóan – itt is az alapanyagok minőségére és a kompromisszummentes gasztronómiai élményre kerül. A tányérokat a Rácz Jenőtől megszokott látványos tálalás, valamint ízgazdagság, bohó elegancia és avantgárd, meghökkentő kombinációk jellemzik majd.

Az étterem jelentős gasztronómiai múltja, a kiváló brandérték és a történet új fejezettel kiegészíthető továbbírásának lehetősége keltette fel a világlátott szakember érdeklődését, így mostantól a gasztronómia szerelmesei már nem csak a Petőfi téri Rumour by Rácz Jenő étteremben, hanem a Kálvin térhez közel, a Ráday utcai Costesben is találkozhatnak kreációival.

Forrás: Costes Csoport / Turizmus Online

Forrás: Fotók: Seregélyes Gábor


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?