Reggeli kávé, finom süteménnyel

A 150 éves Auguszttal a Sirha kiállításon, a Progast standján.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Auguszt József, az egyik vendéglátó persze közel sem 150 éves, hanem családi cukrászcége üli idén ezt a patinás évfordulót. És kizárólag minőségi alapanyagokból készült süteményeikhez tökéletes porcelánban felszolgált finom kávé illik - ezért is ápol szoros üzleti kapcsolatot a Víg Bence által 29 éve alapított, és általa kezdetek óta vezetett Progasttal, ahol a mínőség és a stílus szintén a kínált teljes termékskála területén meghatározó.

A szűkkörű sajtótájékoztató keretében megtudtuk, a professzionális porcelánokat kínáló magyar cég immár 28. alkalommal van jelen a szakkiállításon (illetve annak hazai elődjénél, korábban a Hoventán is kiállított), a francia mintára Magyarországra kerülő Sirha Budapesten pedig negyedik alkalommal mutatják be legújabb kínálatukat impozáns, tágas standjukon. A két hazai szolgáltató 25 éve töretlen jó kapcsolatot ápol, mert, mint Auguszt Józseftől hallhattuk, Fény utcai üzletükben kínált desszertjeikhez a kávégépeket, a felszolgáláshoz szükséges porcelánokat már negyed évszázada a budaörsi cégtől szerzik be.

Minőségi termékhez minőségi kiszolgálás és persze kiváló alapanyag való, avat be sikerük titkába a neves cukrászmester, majd hozzáteszi, a cukrászdájukat alapító dédnagypapa, és a nagypapa is seprűvel hajtotta ki azt a konyhából, aki margarinnal akarta készíteni a leveles tésztát, hiszen, mondja Auguszt József, az kizárólag vajból lesz jó. Még egy titkát megtudtuk országhatárokon átívelő sikerüknek: az alapító Auguszt, mielőtt megnyitotta volna üzletét, 17 évig járta a világot, és vándorlása során a cukrászat minden apró csínját elleste nagy mesterektől. Ha ma valaki ilyen alázattal áll a szakmához, csakis az jöhet a nyomába a régi idők szakembereinek.

 

 

 

Forrás: turizmusonline.hu


Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.
Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai

Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai 

A két borválogatás ezúttal az olasz Veneto, illetve a magyar Villány lankáin termett szőlőkből készült.
Itt a vége: megtiltják az energiaitalok fogyasztását 18 év alatt

Itt a vége: megtiltják az energiaitalok fogyasztását 18 év alatt 

Tizennyolc év alattiaknak tilos lesz energiaitalt eladni – erről tárgyalt csütörtökön a parlament.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.