Újra felszáll a VakVarjú #szeretetszolgálat

A VakVarjú #szeretszolgálat október 14-november 4. között vesz részt az Élelmiszerbank 250 000 adag étel eljuttatását célul kitűző Együnk Egymásért programban - tájékoztatta lapunkat a társaság.

A VakVarjú étteremcsalád a vendéglátás szektor többi szereplőjével együtt a 2020-as COVID kezdetekor bezárásra kényszerült. A házhoz szállítás megkezdése után útjára indították a VakVarjú #szeretetszolgálat jótékonysági kezdeményezésüket, mellyel céljuk az volt, hogy a tőlük is rosszabb helyzetben lévő családokat, gyermekeket lehetőségeinkhez mérten támogatni tudják. A program számos jótékonysági akciót vitt véghez helyi önkormányzatokkal, jótékonysági szervezetekkel együttműködve. Adományoztak például rászorulóknak digitális eszközöket, de volt, hogy 150 hajléktalan számára karácsonyi vacsorát készítettek. Büszkék rá, hogy a sokszínű karitatív tevékenységüknek köszönhetően eddig közel 2 millió forint adomány gyűlt össze.

Most a jubileumi, 10 éves évfordulóját ünneplő Együnk Egymásért programhoz, a magyarországi gasztronómiai élet egyik legnagyobb hatékonyságú adománygyűjtő akciójához csatlakoznak. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület által életre hívott Együnk Egymásért a rászorulók élelmezését segíti az őszi hónapokban.

 

“Örömmel veszünk részt a programban, ami 250 ezer ételadag eljuttatását tűzte ki, mert hisszük, hogy együtt képesek leszünk minél több rászoruló étkeztetéséhez hozzájárulni. Az adományozó kampány nem csak egyszerű jótékonykodás: az Élelmiszerbank és kampánya egyszerre áll ki a fenntarthatóság és a környezetvédelem mellett, ami iránt mi is elkötelezettek vagyunk. A kampánnyal hosszútávon, közvetve pedig korunk egyik legnagyobb problémájával, az ételpazarlással is felvesszük a harcot.” – mondta el Semsei Rudolf, az étteremcsalád tulajdonosa.

Négy VakVarjú éttermükben készülnek ínycsiklandó ajánlatokkal, mégpedig külön erre az alkalomra összeállított Varjúséfek Együnk Egymásért menüjeivel. A vendégek bármelyik fogást is választják az ajánlatból, a VakVarjú 100 Ft-tal támogatja a programot! Érdemes több helyre is ellátogatni, ugyanis minden étteremben más és más finomság közül lehet majd választani.

A program október 14-én startol és egészen november 4-ig rendelhetők az ajánlatok, hogy finomabbnál finomabb ételekkel közösen járulhassunk hozzá egy jóllakottabb világ létrejöttéhez.

Bővebb információ az Együnk Egymásért programról: https://www.elelmiszerbank.hu/hu/hirek/hireink/hirek/hireink/jotekonysagi_osszefogas_250_ezer_adag_etelert.html


Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?