hirdetés

Előrelépett Budapest a legnépszerűbb konferenciavárosok rangsorában

A Konferenciaszervezők Nemzetközi Szövetségének (ICCA) legfrissebb nemzetközi városrangsorában Budapest a 12. helyre lépett előre 2017-ben, az előző évhez képest négy, 2015-höz képest pedig hét helyet javított. A hivatásturisztikai rendezvények rangsorának élén Barcelona végzett a konferenciák száma alapján, megelőzve Bécset és Párizst.

hirdetés

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) MTI-nek küldött csütörtöki közleményében kiemelte, hogy a magyar főváros - a nemzetközi konferenciaszövetségek által megrendezett 128 konferenciájával - olyan népszerű üzleti úti célokat utasított maga mögé, mint például Hong Kong, Dublin, Koppenhága, Amszterdam, Bangkok, Róma, vagy a TOP20-ba újonnan belépő Tokió és Montréal. Kiemelik: amennyiben a 4000 fő befogadására alkalmas kongresszusi központ építésére vonatkozó közbeszerzés kiírása, majd a kivitelezés a tervezett ütemezés szerint alakul, akkor 2020 után további átrendeződés várható a városrangsorban, Budapest javára.

Az ICAA azokat a rendezvényeket veszi számításba a rangsor elkészítéséhez, amelyeknek legalább ötven résztvevője van, és legalább három ország között rotációs rendszerben rendezik. A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) és a BFTK együttműködésében összesített adatok szerint tavaly 2452 tanácskozást - konferenciát, kongresszust - tartottak budapesti helyszínnel. Ezeken több mint 414 ezer vendég vett részt, ami átlagosan 169 résztvevőt jelent rendezvényenként. Havi átlagban mindez 204 hivatásturisztikai rendezvényt jelent Budapest számára. Ez azzal együtt is figyelemre méltó szám, hogy a hivatásturisztikai statisztikák szerint nőtt a vidéki helyszínek szerepe.

(forrás: Turizmus Online / MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai