hirdetés

Folytatódó állami segítség a bécsi szállodaiparnak

A koronavírus és a lezárások negatív gazdasági hatásainak ellensúlyozására a Bécsi Gazdasági Ügynökség összesen 36 millió euró értékben finanszíroz különböző támogatási programokat. Ebből 15 millió euró jut a bécsi szállodaiparnak, ahol egy új döntés értelmében jövő nyárig lehet pályázni erre a keretösszegre.

hirdetés

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Michael Ludwig bécsi polgármester bejelentette a koronavírus miatt elrendelt lezárás feloldását az osztrák fővárosban. A kényszerű bezártság az oltottak számára előreláthatólag december 12-én ér véget, ezután fokozatosan térhet vissza az élet Bécsbe.

Michael Ludwig bejelentést tesz © C.Jobst/PID
Michael Ludwig bejelentést tesz © C.Jobst/PID

És bár a kereskedelmi és kulturális egységek és a karácsonyi vásárok egyaránt megnyithatnak december 13-án, a szállodák és éttermek csak december 20-án kezdhetik meg újra működésüket. A Bécsi Gazdasági Ügynökség, a Wirtschaftsagentur Wien ezért úgy döntött, hogy a bécsi szállodáknak szóló, eredetileg 2021. december 31-ig tartó pénzügyi támogatási időszakot 2022 nyaráig meghosszabbítja.

A szállodaiparnak nyújtott 15 millió eurós pénzügyi segítség a mostani döntés értelmében 2022. június 30-ig hívható le. Ennek keretében olyan kiadásokra lehet támogatást kapni, amelyek a működés újraindításával kapcsolatosak – például élelmiszerek és egyéb termékek beszerzése, vagy éppen marketingköltségek. A támogatás maximum 50 ezer euró lehet projektenként, illetve cégenként. Eddig 184 projektet finanszíroztak összesen 4,1 millió euró értékben.

 

 

(forrás: Eurocomm-PR)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Az eddigi foglalási adatok alapján hogy látják az idei évet?

Kiadónk társoldalai