Magyar találmány a szállodaiparban

A hosszú megtérülési idő gyakran elriasztja a beruházókat a szállodák építésétől. Az új, hazai fejlesztésű boxhotel-koncepció azonban lényegesen lerövidíti a megtérülési időt, mivel az építési és a működtetési költségek jelentősen lecsökkennek.

Mi a boxhotel?

A boxhotel egy teljes komfortot adó szálláshely, ami olcsón előállítható, rövid a megtérülési idővel, mindemellett kis helyigényű, bárhova telepíthető, szabadon bővíthető, 4* szállodai színvonalú teljesen berendezett hotelszobákból álló együttes.

 A vendég szemével

A boxhotelben minden egyszerűbb, hiszen adott a 4*-os hotel komfort, egy egyedi dizájn és az alap hotelszolgáltatások (kényelmes alvás, tisztálkodás, TV, Internet, ételek, italok). Egy-egy lakóegység 8-16 nm alapterületű, minden fontos bútorral, tartozékkal felszerelt, hiszen ágy, gardrób, asztal, tároló helyek, önálló fürdőszoba (WC, mosdó, tusoló), önálló klimatizálás, LED világítás LED TV, Wi-Fi elektromos ajtózár gondoskodik a vendégek kényelméről és biztonságáról.

A hotel működése is teljesen automata, nincs személyzet (kivéve a takarítókat), nincs check-in, check out kötöttség, gyakorlatilag minden online működik (értékesítés, foglalás, irányítás interneten keresztül). A boxhotel ideális azok számára, akiknek egy-két éjszakás, olcsó, de szuperkomfortos szállásra van szükségük a reptereken, állomásokon, városközpontokban vagy konferencia-, vásárközpontokhoz közel. Fiatalabb korosztály számára ideális pihenőhelyet ad a párnapos átutazásokhoz, fesztiválok helyszínére is kitelepíthető.

Az innovatív belsőépítészeti megoldások, az okos tárolási megoldások valamint a körültekintő tervezés során nagy hangsúly jutott az anyagok tisztán tarthatóságára és vandál biztosságra, így mindig tisztaságot és hosszú távon új élményt biztosít a belső.

A beruházó szemével

A boxhotel a beruházók számára is csábító lehetőség, hiszen gazdaságosan előállítható, rövid a megtérülési ideje. Helyigénye kicsi, bárhova telepíthető, szabadon bővíthető, elég csak arra gondolni, hogy egy 52 szobás hotel 400 nm-en elfér. Szükség esetén áttelepíthető a beruházási költség töredékéért.  Üzemeltetési és üzleti modellt kínál hozzá a gyártó, gyártói garanciát, problémamentes megtérülést. Megtérülési ideje pedig kevesebb, mint 5 év, magas üzleti hozammal, alacsony üzemeltetési költséggel kecsegtet. 

A koncepció megalkotója, Vitkovics Péter és üzlettársa, Langmáhr Tamás bármilyen helyszínre adaptálható építési tervet dolgozott ki. Felhasználási területe rendkívül sokoldalú, hiszen a boxhotel belső felszereltségtől függően lehet szálloda, kollégium vagy munkásszálló, vagy bármilyen más közösségi szálláshely. Sőt a boxhotel vázára már  megálmodták a boxpubot is!



Évi 100 boxot tudnak legyártani

Vitkovics Péter alapító-tulajdonos kérdésünkre elmondta, hogy a boxhotel egy startup projekt, és társával most jutottak el odáig, hogy az ötlet megvalósíthatóvá vált. Jelenleg várják az első megrendeléseket, amikor az adott helyszínre adaptálva tudják elkészíteni a szállásokat, hiszen teljes mértékben szabványosítani nem lehet a boxokat. Jelen kapacitásukat tekintve éves szinten 100 szobányi egységet tudnak legyártani, ennél többre csak tőkenöveléssel van mód. Vitkovics Péter hozzátette: az egyes boxok mérete úgy lett kialakítva, hogy lakószobaként komfortos elhelyezést biztosítson, de még szállítható legyen vasúton vagy közúton. Egy nyerges vontató pótkocsijával két ilyen lakóboxot lehet egyszerre szállítani. Ezen kívül létrehozták a boxpubot is, ami a street food iparágat célozza meg, ez egy saját energiaellátással - vízzel és villannyal - rendelkező, telepített, konyhás egység, amely tipikusan utcai ételek árusítására alkalmas.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Tokaj – a turisták kedvelt úti célja

Tokaj – a turisták kedvelt úti célja 

És ez a helyi szálláshelyek foglaltságára is kedvezően hat.
Járt már Farkaskútvölgyben? Ha nem, ideje felkeresni!

Járt már Farkaskútvölgyben? Ha nem, ideje felkeresni! 

Ugyanis a település olyan különleges szálláshellyel gazdagodott, amely páratlan egyelőre még idehaza.
Jótékonyság és ünnepi élmények a balatoni gyerekhotelben

Jótékonyság és ünnepi élmények a balatoni gyerekhotelben 

Újra a szállodába érkezett Joulupukki, az igazi Mikulás.
Így profitálhat a szállodaipar a korszerű rendszerek használatából

Így profitálhat a szállodaipar a korszerű rendszerek használatából 

A téli szünet beköszöntével a nagy wellness szállodáktól kezdve a kisebb vendégházakig szinte teljes teltház lesz az ünnepek alatt, ami komoly biztonsági felkészültséget feltételez a szálláshelyek részéről.
Szilveszter éjjelén – csillogó élményvilág

Szilveszter éjjelén – csillogó élményvilág 

Szilveszteri ragyogás a budapesti hotelben.
Szallas.hu: a hatnapos ünnepi év vége foglalási adatai

Szallas.hu: a hatnapos ünnepi év vége foglalási adatai 

Budapest és Eger a legnépszerűbb úti cél a haazi utazók körében.
Édes falatokkal segít a budapesti hotel

Édes falatokkal segít a budapesti hotel 

A Kék Madár Alapítvánnyal hosszú távon működik együtt a budapesti szálloda.
A sárvári ötcsillagos ház egy ideig nem fogad vendégeket

A sárvári ötcsillagos ház egy ideig nem fogad vendégeket 

A nemzetközi egészségturisztikai piacon bevett szokás szerint a Melea – The Health Concept téli szünetet tart a teljes ünnepi időszakban.
Ünnepi gasztronómia az ötcsillagos budapesti házban

Ünnepi gasztronómia az ötcsillagos budapesti házban  

A Matild Palota az idei ünnepi időszakra igazi téli csodavilágot teremt, ahol hatalmas üveg jégcsapok és óriás gyöngydíszek egyedi és modern összehatása ejti majd ámulatba a látogatókat az eleganciát sugárzó arany kiegészítőkkel karöltve.
Igazgatói kinevezések az Accent házainál

Igazgatói kinevezések az Accent házainál 

Koós Melinda vezeti a májusban újranyitott Kenese Bay Garden Resort & Conference szállodát, őt Maul Kitti váltja a Gotthard Therme Hotel & Conference élén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.