Már most foglalt szinte minden szoba Pécs első butikhoteljében

Partnertalálkozó keretében adták át Pécsett az Európa Kulturális Fővárosa három nagy beruházása - Konferencia- és Hangversenyterem, Tudásközpont, Zsolnay-negyed szomszédságában alig egy év alatt felépült négycsillagos Corso Hotelt.

Mint Pentz Mónika, a Corso Hotel Pécs Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, tizenegy hónap alatt valósult meg, a 488 milliós uniós támogatás felhasználásával a mintegy 1,8 milliárdba került beruházás. A hat szintes épület négy emeletén 81 szoba található. Már most szinte minden szobájuk foglalt, de a szeptember, október hónapok is teltházasnak ígérkeznek.

Kitért arra is, a kiemelt színvonalú standard szobák mellett két luxus-apartman is helyet kapott, amelyek hatalmas terasszal és pazar kilátással rendelkeznek. Az egyik vonzereje a szauna, a másik különlegessége, hogy a kádban fekve is lehet tévét nézni az üvegfalú fürdőszobának köszönhetően. Nyolc családi lakosztály, valamint négy, kifejezetten mozgássérülteknek épült szoba is része a 155 ágyas szálloda kínálatának. Önállóan működő étteremmel, valamint többfunkciós, 210 fős konferencia- és rendezvényközponttal is rendelkezik a hotel.

A 81 szobás, teljes mértékben nemdohányzó butikhotel három - classic, trend és mediterrán - szobatípusát, egyedi világítótestekkel szerelték fel, különleges egyedi bútorokkal rendezték be. Az építkezés és a tervezés során is nagy hangsúlyt fektettek a helyi tradiciókra. A épület külső és belső megjelenésében egyaránt szerepet kaptak a Zsolnay Porcelánmanufaktúra pirogránit díszítő elemei.

Hegyi Zsuzsa, a Magyar Turizmus Zrt. Dél-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság vezetője, mindehhez a következőket tette hozzá, a Corso Hotel nem egy multinacionális szállodalánc tagja, éppen ezért elsődlegesen helyi művészek alkotásai díszítik a falait, az éttermében pécsi és villányi borokat szolgálnak fel.

A május eleje óta vendégeket fogadó szálloda menedzsmentjét szakmájukban már jelentős eredményeket elért szakemberek alkotják. Igazgatója Krompaszky Gábor, aki korábban turisztikai ágazat számos területén szerzett tapasztalatot. Többek között okleveles közgazda, vendéglátó-ipari üzemgazdász végzettséggel rendelkezik. Dolgozott a Forum Hotel Budapest assistant menedzsereként, szállodai kasszásaként valamint portásaként, a Duna Club Hotelben, ahol értékesítéssel foglalkozott, valamint a Duna Intercontinental Hotel journal-kassza vezetői és főportási pozícióját is betöltötte. Kipróbálta magát külföldön is, Ausztria Salzburg és Stájerország tartományainak szállodáiban dolgozott, kipróbálta magát az idegenforgalom egyéb területén is, Zürichben utazási irodát vezetett, itthon saját utazásközvetítő céget alapított és irányította annak munkáját. Tagja az MTA Szervezeti és Vezetési Tudományos Társaság Idegenforgalmi Szekciójának illetve a Nemzetközi és Magyar Szállodaportások Aranykulcs Egyesületének.

Az értékesítési és marketingigazgató, Knór Judit a Mercure Budából igazolt át, az üzemeltetési igazgató, Zsiday Mariann a Mellow Mood Fashion házaiban, az Atriumban és a Buda Castle-ban dolgozott.

A Bisztró 48 nevet viselő étterem szintén új színt hoz a pécsi vendéglátásba, a bisztró jellegű konyha könnyedségét ötvözték a magyar ízekkel. Minderre garanciát jelent az étteremterem séfje, a Venesz díjas Both Zsolt, aki sokáig a Novotel Budapest Congress mesterszakácsa volt, számos nemzetközi versenyen vett részt.


KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.
Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból

Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból 

A Château Neercanne egykor bárók otthona volt, ma Michelin-csillagos étterme miatt Hollandia kedvelt luxusszállodájává vált.
Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás

Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás 

A négynapos húsvéti hosszú hétvége és a tavaszi szünet sok magyarnak üdüléssel telik a szállásfoglaló portál adatai szerint.
Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett

Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett 

A Minaro Hotel Tokaj MGallery Magyarországon másodikként megszerezte a Green Key minősítést.
MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén

MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén 

Erős forgalom jellemezte a turisztikai szezonnyitónak is tekinthető március 15-i hosszú hétvégét, írták friss közleményükben.
Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya?

Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya? 

Utazni, új helyeket megtapasztalni élmény, de vajon élmény lehet-e egy ilyen helyen dolgozni? 
Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett

Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett 

Átadták az Alvásbarát Szálloda idei minősítési díjait az Alvás Világnapja alkalmából a Magyar Tudományos Akadémián.
Újabb hétvége, újabb tűz  egy hotelben

Újabb hétvége, újabb tűz egy hotelben 

Ezúttal egy etyeki szálláshelyen égett a berendezés.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.