hirdetés

Varázslatos szépségű Budapest új ötcsillagosa

Bár még csak néhány hét múlva nyílik, néhányan már láthattuk a főváros egyik legkülönlegesebb módon átépített, luxusszállóként újjászületett házát.

hirdetés

Lenyűgöző étterem, sok-sok építészeti, design díj várományosa
Lenyűgöző étterem, sok-sok építészeti, design díj várományosa

December 15-én, szombat este, karácsonyi partira invitálta vendégeit, üzleti partnereit a pesti Podmaniczky utcában magasodó új szálloda, a Mystery Hotel Budapest átvarázslásának megálmodója és létrehozója, Varró Zoltán designer, a VarroDesign Stúdió alapító-névadója, GastroDesign versenyünk zsűrijének elnöke.

Bár a lokáció láttán sokunkban az ötlött fel, egy luxusszálló vajon mit keres a Nyugati Pályaudvar közelében, azonban az épületet kívülről-belülről megismerve, pillanatok alatt eloszlottak a kétségeink. Ugyanis ami ott megvalósult, az egykori magyarországi szabadkőmüvesek székházának épült, majd sokáig magányosan árválkodó, erősen lerobbant állapotban évekig eladásra kínált, majd végre gazdára talált épületben - az egyedülállóan egyedi és exkluzív.

Végre egy szálloda, ahová klausztrofóbiások is nyugodt szívvel becsekkolhatnak, ugyanis akkora terek várják a vendéget a közösségi területeken kívül még a legkisebbnek nevezett szobákban is, amelyekben mindenki bátran búcsút inthet bezártság érzésének. A felsőbb szinteken ugyan vannak olyan szobák, amelyeket viszont tériszonyosaknak nem ajánlanánk - lévén a szobában mennyezettől a padlóig érő üvegfallal, amelyen át le lehet tekinteni a belső kertre, mind a hat emeleten keresztül -, de ezen kívül az új luxushotelben mindenütt csupa különleges megoldások, pazar anyagok, tapéták, szövetek, vastag, súlyos függönyök, drága bútorok, egyedi mintázatú, gyönyörű szőnyegek és járólapok, néhol különleges kádak a szobák berendezéseként és olyan apróságnak tűnő, ám szintén az egyediséget szolgáló designelemek vannak - pl. az apró, vicces csavarral megkomponált ismert festmények a falakon, vagy a gyönyörű, régi időket idéző, ámde működő házitelefonok -, amelyek különlegesen egyedivé és álomszéppé varázsolják az új hotelt.

A házat, nevéhez méltóan a misztérium, a titokzatosság lengi be, a dór, ion és korintoszi oszlopok között szinte ma is láthatjuk az itt-ott elsiető vagy fontos tárgyalásokat folytató titkos szabadkőművesek elit társaságát. Legjobban ez az érzés a 4. emeleten (!) lévő pazar méretű étteremben törhet ránk, amelynek nagyságáról annyit, itt nyugodt szívvel színházi előadásokat is lehetne tartani, komplett nézőteret is beleértve. A látvány, a terem designja, egész megjelenése, amely extravagáns, mégis történelmi jegyeket idéző stílust, és egyben otthonosságot idéz - utolérhetetlen szerintem ma a hazai szálloda-palettán.

Az épületben mind az étterem, mind a római fürdők hangulatát is idéző wellness részben, mind jónéhány szoba terén építési terület, de az biztos, ha hamarosan megnyílik a Mystery Hotel - amely egy hazai lakóparkok építésével foglalkozó nagyvállalkozó nagyvonalú tulajdonaként épült -, ez lesz Budapest egyik legkülönlegesebb, ha nem a legeslegkülönlegesebb ötcsillagos szállodája.

A belső kertre néző folyosók is impozánsak
A belső kertre néző folyosók is impozánsak
 

Királyi méretű lakosztály az egyik felső szinten
Királyi méretű lakosztály az egyik felső szinten

A kád alap a lakosztályokban, suite-ekben
A kád alap a lakosztályokban, suite-ekben

Régi korokat idéző gyönyörű berendezés mindenütt
Régi korokat idéző gyönyörű berendezés mindenütt

Apple a hölgy kezében? Igen!
Apple a hölgy kezében? Igen!

Fürdő, bekészítésekkel
Fürdő, bekészítésekkel

Hölgy hermelinnel, újragondolva
Hölgy hermelinnel, újragondolva

Egy superior szoba
Egy superior szoba

 

 

 

 

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

(forrás: Vendég)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Az energiaárak és az alapanyagok beszerzési költségei ugrásszerűen megnőttek, és még nem tudni, hol a vége. Ön tett-e valamit annak érdekében, hogy ellensúlyozza valahogy a brutál módon megnövekedett kiadásait?

Partnerünk