hirdetés
hirdetés

17 járatát törölte az Aerosvit

Január 8-án nyolc érkező és 9 induló járatát törölte a kijevi Boriszpol repülőtéren az Aerosvit légitársaság.

hirdetés

Az ukrán hírügynökséget a repülőtér arról tájékoztatta, hogy január 8-án az Aerosvit légitársaság több donyecki és ogyesszai, valamint egy-egy budapesti, kisinyovi és tel-avivi érkező járatát, továbbá a Donyeckbe, Ogyesszába, Szimferopolba, Budapestre, Stockholmba, Tel-Avivba és Kisinyovba induló járatát törölte.

A flightglobal.com közben arról írt az ukrán külügyminisztériumra hivatkozva, hogy az Aerosvit légitársaságnak több repülőgépét lefoglalták külföldi repülőtereken a cég tartozásai miatt.

Január 4-én Varsóban, 5-én Stockholmban tartották vissza az Aerosvit repülőgépét, míg hatodikán ugyanez történt Tel-Avivban. Vietnamban, Ho Chi Minh városban szintén nem engedték visszaindulni a repülőgépet.

Több nemzetközi légitársaság, köztük a konkurens Ukraine International Airlines, valamint a Wizz Air is igyekszik magához csábítani a törölt járatok utasait. Az AeroSvit az egyik legnagyobb ukrán légitársaság, amely 34 országba repül 84 útvonalon, köztük olyan távoli úti célokba is, mint New York, Toronto, Peking, Delhi, Bangkok, Colombo és Ho Chi Minh.

A légitársaság honlapján a legutóbbi közlemény továbbra is arról szól, hogy mindent megtesznek az üzletmenet fenntartása érdekében.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai