hirdetés
hirdetés

Becsődölhet a South African Airways

Csődközelbe került a South African Airways, a társaságnak elfogytak a készpénz tartalékai, a következő hónapban már fizetést sem biztos, hogy tud utalni. 

hirdetés

A BBC tudósítása szerint erről egy parlamenti képviselőnek megküldött pénzügyi értesítő árulkodik, a dokumentumokba a BBC is betekintett. A kivonat arról tanúskodik, hogy a South African Airways több sebből vérzik, szórja a készpénzt, és hamarosan arra sem lesz képes, hogy bért fizessen több mint 10 ezer dolgozójának.

A dokumentum szerint októberben ugyan javulhat a helyzet, a légitársaságnak mindenképpen szüksége lenne egy átszámolva 45 millió fontos kormányzati mentőcsomagra.

Ez azonban mit sem érhet, mert az előrejelzések azt mutatják, hogy decemberben jelentős, 35 millió fontos pénzkiáramlás várható a társaságnál.

Legutóbbi, 2016-os pénzügyi évről szóló beszámolója szerint a South African átszámítva 74,5 millió font veszteséget termelt, de a tendencia javul, egy évvel korábban még 286 milliós fontos mínuszban volt.

Az 1934-ben alapított South African Airways jelenleg 54 gépes flottát üzemeltet, amellyel 42 célállomásra közlekedik, tavaly 7 millió utast szállítottak, a gépek kihasználtsága átlagosan 77 százalék volt - írja a BBC-re hivatkozva az Airportál

forrás: facebook.com
forrás: facebook.com

(forrás: AIRportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai