hirdetés
hirdetés

Belgrádba repül a dubai fapados

Két hónapja indult Dubai fapados légitársasága, a flydubai első belgrádi járata, a napokban magyarországi reklámoffenzivába kezdtek.

hirdetés

Évek, sőt évtizedek óta megszokott látvány volt Ferihegyen a jellegzetes, szerb rendszámú, fehér mikrobuszok sora: sok külföldre szakadt szerb állampolgár tőlünk indult útnak távolabbi égtájak fel.

Most ennek az ellenkezője is előfordulhat: magyar utasok toborzásába kezdett Dubai fapados légitársasága, a flydubai. Az egyik legnépszerűbb magyar weblapon csábítgatják honfitársainkat a Belgrádon keresztül való utazásra.

De mit kell tudni a flydubairól? Az év low-cost légitársaságának megválasztott cég 2011. novemberének végén indította el belgrádi járatot, kelet- és közép-európai expanziója részeként.

Ma már 12 városba repülnek térségünkben, az úti célok többsége a volt szovjet utódállamokban, elsősorban Ukrajnában és Oroszországban található. A légitársaság egyébként 46 városba repül 27 országban, Indiától Szudánig.

A járatnyitást kísérő sajtótájékoztatón elmondták, hogy utasként számítanak a Dubaiban élő több mint 5000 fős szerb közösségre.

A járat hetente négyszer közlekedik, a jegyeket egy útra kínálják. Érdekes módon a belgrádi indulású jegyek ára magasabbról indul. A repülőjegy áráért csupán egy 7 kilogrammos bőröndöt adhatunk fel, és egyetlen laptop táskát vihetünk a fedélzetre, persze némi felárért nagyobbat is.

Aki szeretné kinyújtani is a lábát út közben, az választhat olyan ülést is, persze felárért.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai