Balkáni utazás Európa egyik leglátványosabb vasútvonalán

Balkáni utazás Európa egyik leglátványosabb vasútvonalán 

Montenegróba repülővel és közúton érkezik a látogatók zöme, a leglátványosabb utazási módot azonban, s egyúttal a legkalandosabbat is, a vonatozás jelenti, ami a végállomástól elvonatkoztatva, önmagában is élmény.
Költözik a belgrádi állatkert a világörökségi cím kedvéért

Költözik a belgrádi állatkert a világörökségi cím kedvéért 

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára - közölte Aleksandar Sapic, a szerb főváros polgármestere pénteken.
Alakul a hatalmas szilveszteri buli Belgrádban

Alakul a hatalmas szilveszteri buli Belgrádban 

Függetlenül attól, hogy mennyi pénzük van, a szerbek hagyományosan elmennek szilveszterezni. Pénztárcájuktól függően a bulira 30-tól 400 euróig költenek. Minden vendéglátóhelyen élőzene van, a trombitások éjfélkor érkeznek.
Sokszínű anziksz Belgrádból

Sokszínű anziksz Belgrádból 

Ha nyári úticélt választunk, kis eséllyel jut eszünkbe Szerbia. Ez pedig nagy kár, mert déli szomszédunk számos különleges látnivalót tartogat. Történelmünk ezer szállal összefonódik, ahogyan ez számos alkalommal megmutatkozott a Szerb Nemzeti Turisztikai Hivatal egyhetes tanulmányútján. Cikkünk első részében a belgrádi látnivalókat mutatjuk be. 
Belgrád az Air France új úti célja

Belgrád az Air France új úti célja 

A 2019-es nyári szezonban - 2019. március 31. és október 26. között - napi egy alkalommal repülhetnek az utasok Belgrádba az Air France légitársasággal a párizsi Charles de Gaulle reptérről. Szerbia fővárosába Airbus A319 és A320-as repülőgépek szállítják majd a látogatókat.

134 év után zárt be a pályaudvar 

Vasárnaptól nem közlekedik többé vonat a belgrádi főpályaudvarról, 134 év után bezárták a szerb főváros központjában található épületet, ezentúl egy külvárosi, a központ tehermentesítésére létrehozott pályaudvar lesz a végállomás. 

Tizenöt év után újra megnyitják a Nemzeti Múzeumot 

Másfél évtizedes zárva tartás után csütörtökön újra megnyitják a Nemzeti Múzeumot a szerb fővárosban, a belgrádi közönség pedig a négyszázezres gyűjtemény mintegy négyezer műkincsét tekintheti meg a nyitókiállításon.

Egyelőre nem tudni, pontosan merre is halad majd az út 

Törökország mintegy hárommilliárd eurót biztosít a Szarajevót és Belgrádot összekötő autópálya kiépítésére, az erre vonatkozó pályázatot a nyáron írják ki - jelentette ki Bakir Izetbegovic, a háromtagú boszniai államelnökség bosnyák tagja vasárnap Szarajevóban, miután tárgyalást folytatott Recep Tayyip Erdogan török elnökkel.

A szomszédból nyílik közvetlen, teheráni járat 

Kétszeri halasztást követően a szerb fővárosból indít Teheránba járatot a perzsa állam zászlóvivő légitársasága — hívta fel a figyelmet az EX-YU Aviation portál.
Francia kézben a belgrádi repülőtér

Francia kézben a belgrádi repülőtér 

A francia Vinci Airports irányíthatja a következő 25 évben a belgrádi Nikola Tesla repülőteret - ismertette a kormány döntését Aleksandar Vucic szerb államfő szombaton a szerb közszolgálati televízióban.

Felújítják a Budapest–Belgrád vasútvonal magyarországi szakaszát 

A mai naptól elérhető a MÁV Zrt. honlapján, továbbá feladásra került az Európai Unió Hivatalos Lapjába (TED-adatbázis) is a Soroksár és Kelebia közötti, 152 km hosszú vonalszakaszra vonatkozó, tervezés-kivitelezés tárgyú beszerzési eljárás részvételi felhívása.

Már Belgrádba is repül a Hainan Airlines 

Már foglalhatók a jegyek a Hainan Airlines belgrádi járatára. 

1200 négyzetméteres orosz mozaikkal gazdagodik Belgrád jelképe 

Megkezdhetik annak a több mint 1200 négyzetméteres mozaiknak a felhelyezését a Belgrád jelképének számító Szent Száva-templomban, amelyet Oroszországtól kapott Szerbia, a kupoladísz egy része ugyanis már megérkezett a szerb fővárosba.

Timisoara-Beograd autópálya épülhet 

Többek között a Temesvár-Belgrád közötti autópálya megépítésének a lehetőségéről is tárgyalt csütörtökön Temesváron Dacian Ciolos román és Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök - jelentette az Agerpres hírügynökség.

Megalakult a Kínai-Magyar Vasúti Nonprofit Zrt! 

A vegyesvállalat nem végezhet kivitelezési feladatokat, a tervező és fővállalkozó munkáját koordinálja majd - közölte a MÁV.

Nemzetközi turisztikai vásáron díjazták a Hunguest Hotelst 

Október 20-21-én harmadik alkalommal zajlott Belgrádban a 3. Winter Events & Spa Travel Market (WESTM), amelynek idei kiemelt partnere Magyarország volt. A Hunguest Hotels a rendezvényen a nemzetközi zsűri által odaítélt „New Quality in Tourism” elismerésben részesült. A nyitónapot magyar nemzeti színekbe öltöztetett gálavacsora zárta.

Elindult a közvetlen Belgrád-New York járat 

Majdnem negyed évszázad után újraindult csütörtökön a Belgrád-New York közvetlen légi járat, amely Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök szerint hozzájárul Szerbia és az Egyesült Államok gazdasági és diplomáciai kapcsolatainak javításához.

Reggelente juthatunk el Belgrádból New Yorkba az Air Serbiával 

A Szerbia és Egyesült Államok között 24 év után újrainduló közvetlen légi járat tervezett menetrendje már kiolvasható a GDS-ekből.

Kevesebb, mint három óra alatt Budapestről Belgrádba 

Jövőre kezdik meg a Belgrád-Budapest vasútvonal szerbiai szakaszának felújítását, a korszerűsítés befejezését követően a két főváros közötti nyolc órás menetidő 2,5-3 órára rövidül - hangzott el szerdán Újvidéken a magyar-szerb-kínai projekt bemutatóján.

24 év után ismét lesz közvetlen járat Szerbia és az USA között 

A tervek szerint 2016 júniusában az Air Serbia közvetlen járatot indít Belgrád és New York között, de más észak-amerikai desztinációk bevezetését is tervezi a légitársaság.

2,5 órára csökkenhet a Budapest és Belgrád közötti vasúti menetidő 

Még az idén megkezdődhet a Budapest-Belgrád vasútvonal modernizálása, amint aláírják az ehhez szükséges magyar-kínai kormányközi és a finanszírozási megállapodást - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten.

Megszünteti Budapest-Belgrád légijáratát az Air Serbia 

Október 25-től megszünteti az Air Serbia a Budapest és Belgrád közötti járatát, ezzel megszűnik a közvetlen összeköttetés a két főváros között - írta hétfőn az Airportal.hu légügyi szaklap a légitársaság tájékoztatására hivatkozva.

Futurisztikus csodaváros épül a szomszédban arab pénzből 

Aláírták vasárnap a szerb fővárosban a Belgrád a vízen elnevezésű projektről szóló szerződést, a több milliárd dolláros beruházás az utóbbi évtizedek legnagyobb projektje lesz Szerbiában.

527 milliós tanulmány a Budapest-Belgrád vasútvonal magyar szakaszára 

A Budapest-Belgrád vasútvonal magyarországi szakasza részletes megvalósíthatósági tanulmányának elkészítésére kiírt, hirdetmény nélküli, tárgyalásos közbeszerzést közös ajánlattevőként a FŐMTERV Mérnöki Tervező Zrt., valamint az ECOROAD Kft. nyerte nettó 527 millió forintos ajánlatával - az eredmény a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Egyéves az Air Serbia budapesti járata 

Egy évvel ezelőtt indult el az Air Serbia Budapest és Belgrád közötti légi járata, ebből az alkalomból ünnepi vízsugárral köszöntötték az ATR 72-es típusú gépet a ferihegyi betonon. Az ünnepélyes fogadtatást követően sajtótájékoztatón számoltak be a légitársaság illetékesei az elmúlt időszak tapasztalatairól.

A síneken ülve követelik bérüket a szerb vasúttársaság dolgozói 

Sztrájk miatt hétfő reggel törölték a Belgrád és Budapest között közlekedő, Bécsbe tartó Avala nemzetközi vonat indulását - közölte az MTI tudósítójával a szerbiai vasúttársaság belgrádi illetékese.

Csúcsokat döntöget Belgrád turizmusa 

A szerb főváros egyre népszerűbb úti cél a turisták körében, ami számokkal is alátámasztható.

Kínai pénzből újul meg a Budapest-Belgrád vasútvonal 

A Belgrád és Budapest közötti vasútvonal felújításának "mellékszálairól" beszélt, illetve kifejezetten a Vajdaság számára előnyöket jelentő többleteit hangsúlyozta Pásztor István, a vajdasági tartományi képviselőház elnöke a Magyar Szó című újvidéki napilap csütörtöki számában.

Felújítják Belgrád Nemzeti Múzeumát 

Tizenegy év után megkezdődött a belgrádi Nemzeti Múzeum felújítása a hétvégén, a munkálatok várhatóan 2016 májusában fejeződnek be.

Háromszögezni is fog a télen a TAP 

A 2014/15-ös téli menetrendi időszakban a TAP portugál légitársaság heti két járata háromszögezni fog Budapest, Belgrád és Lisszabon között. 

Közvetlen járatot indít Tiranába az Air Serbia 

Szeptember 23-án indul az új járat.

Őrizetbe vették a belgrádi repülőtér vezérigazgatóját 

Hivatali visszaélés gyanújával őrizetbe vették szerdán a belgrádi Nikola Tesla repülőtér vezérigazgatóját, Velimir Radosavljevicet - közölte a szerb belügyminisztérium.

Közvetlen járattal Belgrádba 

Tanulságos volt az a tanulmányút, amelyet az Air Serbia magyarországi képviselete, az Aviareps és a Szerb Idegenforgalmi Hivatal szervezett a minap a szerb fővárosba, Belgrádba. Egyebek mellett azért, mert kiderült, mennyire keveset tudunk déli szomszédunkról.

Vasutat építhetnek a kínaiak Budapest és Belgrád között 

A Budapest-Belgrád vasútvonal korszerűsítéséről tárgyalt Pekingben Szijjártó Péter, a megbeszélésen szóba került a Budapest-Perking légi járat újraindítása is.

Megújul a vasúti kapcsolat Belgrád és Budapest között 

A fejlesztés nem halasztható, mert jelenleg a vasút csak a kerékpárral versenyképes. 

Budapest, a belgrádi vonzáskörzet 

Malév kidőlése után több mint két évvel ismét el lehet jutni repülővel Belgrádba. A nyári menetrendben a JAT-utód Air Serbia járata naponta berreg majd a szerb és a magyar főváros között. A járat története 1937-ben az Aeroputtal kezdődött, majd a jugoszláv JAT 1992-ben felfüggesztette. Így tett a Malév is sajátjával, melyet 2009. december 14-n indított újra. Élt kb 2 és fél évet, és elsősorban az átszállókra gyúrt.

Új járatok Ferihegyről nyugatra, keletre, délre 

Belgrád, Leeds, Krasznodar - a március végén életbe lépő nyári menetrendi időszakban több új légi járat is indul Ferihegyről.

A legjobb partnerirodákat díjazta a TAP 

Ünnepélyes keretek között vehették át az okleveleket a TAP portugál légitársaság járataira legtöbb repülőjegyet értékesítő utazási irodák képviselői szerdán Budapesten.

Újratervezte belgrádi járatát a TAP 

Már július 1-én indul és lesz egy napközbeni járat.

Repül-e az Air Serbia Etihad kóddal az USA-ba? 

A szerb vezetés örülne, ha már idén megindulhatna a Belgrád és Észak-Amerika között a légiközlekedés, azonban az Egyesült Államok Közlekedési Minisztériuma (DoT) visszakozik. 

Ha nem férne fel a Budapestről induló TAP-járatra 

Júliustól közvetlen járatot indít a TAP Portugal Belgrádba.

Túl nagy kedvezményeket kap a Wizz Air Belgrádban? 

Állítólag túl nagy kedvezményeket kap a Wizz Air a belgrádi repülőtértől - írja az EX-YU Aviation News a szerb Novosti cikkére hivatkozva.

Ötcsillagos Trump hotel épül Belgrádban 

A New York-i Trump Organization ötcsillagos szállodát építene Belgrádban, a lehetséges helyszínek között a bombatalálatot ért vezérkari épület is szóba került – olvasható Ivica Dačić kormányfő kabinetjének hétfői közleményében.

Újabb milliárd dolláros beruházás Belgrád városképéért 

A szerb fővárost is megújítaná a Burdzs Kalifa projektfejlesztője, Mohamed Ali Rashid Abbar ugyanis 3,1 milliárd dollárt kíván fektetni a Belgrád a vízen elnevezésű projektbe - nyilatkozta a Novi Magazin című hetilapnak Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök-helyettes.

Fennállásának legjobb évét zárja a belgrádi reptér 

1962-es megnyitása óta legjobb évét zárja idén a belgrádi Nikola Tesla repülőtér - írja az EX-YU Aviation News.

Donald Trump luxusszállodát nyithat Belgrádban 

Az amerikai üzletember a szerb kormányfővel tárgyalt egy felsőkategóriás hotel építéséről.

Szerbia: töretlen légi piaci fejlődés 

A végén még Belgrádba járunk, hogy keletre vagy bárhova repüljünk?

Sztárépítészek újítják meg Belgrádot 

A szerb főváros lendületes megújulásáról közölt cikket a minap a The New York Times. A külföldi sztárépítészek bevonásával folyó beruházásoknak és felújításoknak köszönhetően Belgrád a Balkán egyik legfontosabb városává válhat hamarosan. A Balkánon Belgrád már most az elsőszámú célpont a közel-keleti és kínai befektetők számára. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!