hirdetés
hirdetés

Budapestről irányítják majd a debreceni repülőteret

A debreceni repülőtér légiforgalmának Budapestről történő irányításához szükséges eszközök beszerzésére írt ki pályázatot a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt.

hirdetés

Az Európai Unió hivatalos közbeszerzési értesítőjében megjelent felhívás szerint a HungaroControl kamerarendszer, illetve a repülőgépek radarjeleit fogó, úgynevezett ADS-B jeladók beszerzésére és telepítésére írt ki felhívással induló tárgyalásos eljárást. Az ismertetőből derül ki, hogy ezeket a rendszereket a magyar légiforgalmi szakszolgálat a távoli toronyirányítás bevezetéséhez használná fel, vagyis a debreceni repülőtér, illetve körzetének irányítását Budapestről végeznék.

A HungaroControl a kamerákon, illetve jeladókon kívül egy feldolgozó és megjelenítő rendszert is létrehoz majd, ennek képesnek kell lennie a szakszolgálat budapesti, Igló utcai épületében két panorámaképet és azon a radarinformációkat megjeleníteni.

A repülőtér légiforgalmi irányításának fejlesztéséről még 2016 év végén született kormányhatározat, a célra akkor a kormányzat az állami HungaroControlnak 1,3 milliárd forint plusz forrást biztosított.

A debreceni repülőtéren csak repüléstájékoztató szolgálat működik, ezt fogja leváltani az új irányítás Budapestről.

forrás: facebook.com/debrecenairport
forrás: facebook.com/debrecenairport

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai