Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

A hagyományos görög fánk dubai csokival, a tápanyagdús kecskesajtos vegetable szendvics és a végletekig tökéletesített smash burger is kihagyhatatlan a hétvégi Food Truck Show-n. A Kincsem Parkba közel 40 mozgó street foodos érkezik legalább negyven olyan fogással, ami biztosan különleges élmény lesz.

A klasszikus görög loukoumades fánk eredeti formájában kívül ropogós, belül pihe-puha: a hagyományos módon mézes, fahéjas, narancsos sziruppal nyakon öntve. Szerencsére a Golden Balls csapat mindig készül valami különleges variációval, így elkészítették a fánk dubai csokis verzióját is.

Dubai csokis Golden Balls
Dubai csokis Golden Balls
Fotó: FTS

Egy street food, ami bebizonyítja, hogy a fenntartható, egészséges, évszakhoz igazodó táplálkozás is lehet ínycsiklandó, laktató és szerethető. . A Vegetables! csapata kerüli az idényen kívül, messziről érkező hozzávalókat, kizárólag szezonális alapanyagokat használnak.

kecskesajtos vegetable szendvics
kecskesajtos vegetable szendvics
Fotó: FTS

Az Burger'M csapatának Simple Burgerében két, tökéletesen lapos, mégis szaftos Angus húspogácsa találkozik négy szelet cheddar sajttal és házi szószaikkal, zéró túlgondolással. Akik emellé vágynak egy kis extrára, kérhetnek mellé ropogós sültkrumplit egy kis sajtszósszal, friss jalapenoval és pirított bacon kockákkal megszórva.

Mèzes-chilis harcsa pirított magvakkal és Thai zöld currys harcsa mungó babcsírával  pedig csak néhány a Szürkeharcsa Halbár legizgalmasabb ételei közül.

Szürkeharcsa halbár
Szürkeharcsa halbár
Fotó: FTS

A kocsiban kizárólag hazai halakat használnak, így fogásaik fenntartható, minőségi alapanyagokból készülnek.


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.