Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

A hagyományos görög fánk dubai csokival, a tápanyagdús kecskesajtos vegetable szendvics és a végletekig tökéletesített smash burger is kihagyhatatlan a hétvégi Food Truck Show-n. A Kincsem Parkba közel 40 mozgó street foodos érkezik legalább negyven olyan fogással, ami biztosan különleges élmény lesz.

A klasszikus görög loukoumades fánk eredeti formájában kívül ropogós, belül pihe-puha: a hagyományos módon mézes, fahéjas, narancsos sziruppal nyakon öntve. Szerencsére a Golden Balls csapat mindig készül valami különleges variációval, így elkészítették a fánk dubai csokis verzióját is.

Dubai csokis Golden Balls
Dubai csokis Golden Balls
Fotó: FTS

Egy street food, ami bebizonyítja, hogy a fenntartható, egészséges, évszakhoz igazodó táplálkozás is lehet ínycsiklandó, laktató és szerethető. . A Vegetables! csapata kerüli az idényen kívül, messziről érkező hozzávalókat, kizárólag szezonális alapanyagokat használnak.

kecskesajtos vegetable szendvics
kecskesajtos vegetable szendvics
Fotó: FTS

Az Burger'M csapatának Simple Burgerében két, tökéletesen lapos, mégis szaftos Angus húspogácsa találkozik négy szelet cheddar sajttal és házi szószaikkal, zéró túlgondolással. Akik emellé vágynak egy kis extrára, kérhetnek mellé ropogós sültkrumplit egy kis sajtszósszal, friss jalapenoval és pirított bacon kockákkal megszórva.

Mèzes-chilis harcsa pirított magvakkal és Thai zöld currys harcsa mungó babcsírával  pedig csak néhány a Szürkeharcsa Halbár legizgalmasabb ételei közül.

Szürkeharcsa halbár
Szürkeharcsa halbár
Fotó: FTS

A kocsiban kizárólag hazai halakat használnak, így fogásaik fenntartható, minőségi alapanyagokból készülnek.


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.