Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

A hagyományos görög fánk dubai csokival, a tápanyagdús kecskesajtos vegetable szendvics és a végletekig tökéletesített smash burger is kihagyhatatlan a hétvégi Food Truck Show-n. A Kincsem Parkba közel 40 mozgó street foodos érkezik legalább negyven olyan fogással, ami biztosan különleges élmény lesz.

A klasszikus görög loukoumades fánk eredeti formájában kívül ropogós, belül pihe-puha: a hagyományos módon mézes, fahéjas, narancsos sziruppal nyakon öntve. Szerencsére a Golden Balls csapat mindig készül valami különleges variációval, így elkészítették a fánk dubai csokis verzióját is.

Dubai csokis Golden Balls
Dubai csokis Golden Balls
Fotó: FTS

Egy street food, ami bebizonyítja, hogy a fenntartható, egészséges, évszakhoz igazodó táplálkozás is lehet ínycsiklandó, laktató és szerethető. . A Vegetables! csapata kerüli az idényen kívül, messziről érkező hozzávalókat, kizárólag szezonális alapanyagokat használnak.

kecskesajtos vegetable szendvics
kecskesajtos vegetable szendvics
Fotó: FTS

Az Burger'M csapatának Simple Burgerében két, tökéletesen lapos, mégis szaftos Angus húspogácsa találkozik négy szelet cheddar sajttal és házi szószaikkal, zéró túlgondolással. Akik emellé vágynak egy kis extrára, kérhetnek mellé ropogós sültkrumplit egy kis sajtszósszal, friss jalapenoval és pirított bacon kockákkal megszórva.

Mèzes-chilis harcsa pirított magvakkal és Thai zöld currys harcsa mungó babcsírával  pedig csak néhány a Szürkeharcsa Halbár legizgalmasabb ételei közül.

Szürkeharcsa halbár
Szürkeharcsa halbár
Fotó: FTS

A kocsiban kizárólag hazai halakat használnak, így fogásaik fenntartható, minőségi alapanyagokból készülnek.


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.