Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

A hagyományos görög fánk dubai csokival, a tápanyagdús kecskesajtos vegetable szendvics és a végletekig tökéletesített smash burger is kihagyhatatlan a hétvégi Food Truck Show-n. A Kincsem Parkba közel 40 mozgó street foodos érkezik legalább negyven olyan fogással, ami biztosan különleges élmény lesz.

A klasszikus görög loukoumades fánk eredeti formájában kívül ropogós, belül pihe-puha: a hagyományos módon mézes, fahéjas, narancsos sziruppal nyakon öntve. Szerencsére a Golden Balls csapat mindig készül valami különleges variációval, így elkészítették a fánk dubai csokis verzióját is.

Dubai csokis Golden Balls
Dubai csokis Golden Balls
Fotó: FTS

Egy street food, ami bebizonyítja, hogy a fenntartható, egészséges, évszakhoz igazodó táplálkozás is lehet ínycsiklandó, laktató és szerethető. . A Vegetables! csapata kerüli az idényen kívül, messziről érkező hozzávalókat, kizárólag szezonális alapanyagokat használnak.

kecskesajtos vegetable szendvics
kecskesajtos vegetable szendvics
Fotó: FTS

Az Burger'M csapatának Simple Burgerében két, tökéletesen lapos, mégis szaftos Angus húspogácsa találkozik négy szelet cheddar sajttal és házi szószaikkal, zéró túlgondolással. Akik emellé vágynak egy kis extrára, kérhetnek mellé ropogós sültkrumplit egy kis sajtszósszal, friss jalapenoval és pirított bacon kockákkal megszórva.

Mèzes-chilis harcsa pirított magvakkal és Thai zöld currys harcsa mungó babcsírával  pedig csak néhány a Szürkeharcsa Halbár legizgalmasabb ételei közül.

Szürkeharcsa halbár
Szürkeharcsa halbár
Fotó: FTS

A kocsiban kizárólag hazai halakat használnak, így fogásaik fenntartható, minőségi alapanyagokból készülnek.


Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka

Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka 

A Żabka eddig 89 üzletet nyitott Romániában, de a vállalat szerint akár 4000 üzletet is elbír a piac.
Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.