hirdetés
hirdetés

Darth Vadert látta pénteken a Ferihegyen?

Ugyanaznap a hangosbemondóban a Han Solo nevű utast figyelmeztették, hogy fáradjon a Millenium Falconhoz, de megejelentek a film egyéb arcai is. A KLM budapesti Star Wars napjának nem ez volt az egyetlen meghökkentő eleme - tudtuk meg pénteken a légitársaságtól.

hirdetés

May the force be with you! – Az erő legyen veled! A Csillagok háborúja szállóigévé vált mondata ihlette a Nemzetközi Star Wars Napot, amelyet minden év május 4-én (May the fourth) ünnepelnek világszerte a George Lucas által megálmodott univerzum rajongói. Idén a holland légitársaság is csatlakozott az ünneplők sorához egy izgalmas flashmobbal a budapesti repülőtéren.

A filmeposzból ismert karaktereket a délelőtt folyamán több alkalommal is hangosbemondó szólította, a járatukra várakozó utasokat pedig a Star Wars ikonikus zenéi szórakoztatták a csarnok hangszóróiból. A Sky Court közepén pedig – ahol a légitársaság új business osztályának üléseit is kipróbálhatják az utasok – Star Wars jelmezbe öltözött táncosok mutatták be egyéni koreográfiájukat, amely kimondottan erre az alkalomra készült. A légitársaság dolgozói is magukra öltötték Darth Vader, a rohamosztagosok vagy éppen Leia hercegnő jelmezét.

A Nemzetközi Star Wars Nap etimológiája az angol politikai életből indult. Amikor 1979 május 4-én Margaret Thatcher elfoglalta a miniszterelnöki széket, saját pártja a London Evening News hasábjain egész oldalas hirdetésben biztatta: «May the Fourth Be with You, Maggie. Congratulations.» , azaz Május 4-én veled vagyunk! Ezzel utaltak az alig két évvel korábban bemutatott Csillagok háborúja mozira. 2008-ban Luke Skywalker Napot ünnepeltek a Star Wars rajongók az akkoriban frissen megjelent tematikus facebook csoportokban, ez tört utat az analóg világ felé: néhány évvel később az Egyesült Államokban számos egyetemi kampuszon ünnepeltek május 4-én, így született meg a Nemzetközi Star Wars Nap. Az első hivatalo san szervezett eseményre a kanadai Torontóban került sor 2011-ben, játékos vetélkedővel, jelmezversennyel, zenei feldolgozásokkal, paródiákkal.  A Nemzetközi Star Wars Napot 2015-ben az űrben is megtartották. A Nemzetközi Űrállomás legénysége a Csillagok háborúja közös megtekintésével ünnepeltek.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai