A Dow Jones Fenntarthatósági Index légiközlekedési győztese pedig...

A Dow Jones Fenntarthatósági Index légiközlekedési győztese pedig... 

A Standard & Poor’s Dow Jones index és a RobecoSAM által számított DJFI a világ 144, illetve 318 legfelelősebben működő vállalatát hivatott kitüntetni. A DJFI egy mélyelemzésen alapuló rangsor, mely több, mint 3500 nemzetközi csoport gazdasági, társadalmi és környezetvédelmi teljesítményét, valamint vállalatirányítási, ügyfélkapcsolati, környezetvédelmi és társadalmi tevékenységét veszi számba.
Ingyenes utazás Párizsba - az Air France járataival

Ingyenes utazás Párizsba - az Air France járataival 

A párizsi Notre Dame székesegyházat részben elpusztító tűzeset mélyen megérintette az Air France-KLM munkatársait világszerte.

WhatsApp-ol a family az Air France-KLM fedélzetén 

A KLM bemutatta a WhatsApp Family Updates alkalmazását! Az új szolgáltatás lehetővé teszi az utasok számára, hogy egy WhatsApp csoportot hozzanak létre, amely segítségével a csoportban lévő családtagok tájékozódhatnak az utazó repülési állapotáról. Az alkalmazás segítségével a családok megnyugodhatnak arról, hogy szerettük a lehető legnagyobb biztonságban és kényelemben utazik - közölte kedden a légitársaság.

Lábnyomok az égben 

Bioüzemanyag, follow print, kevés újság a fedélzeten: így igyekszik az Air France-KLM védeni a környezetet - derül ki a légitársaság közleményéből.

Joon: vihart kavart a Le Figaro értesülése 

A Le Figaróra hivatkozva vette át az MTI és tőlük mi is azt a hírt, mely szerint a Joon megszűnne. Az Air France-KLM budapesti képviselete cáfolja az ezzel kapcsolatos értesüléseket, a következő rövid közleményt küldték hétfőn szerkesztőségünknek:
Joon: most akkor jön, vagy megy?

Joon: most akkor jön, vagy megy? 

Az Air France új vezetősége bezárja az alig egy éve létrehozott Joon nevű leányvállalatát - írta pénteken a Le Figaro című francia napilap. Az értesülést a francia légitársaság megerősítette a Reuters hírügynökségnek. 
Honnan jön a Joon, hova megy?

Honnan jön a Joon, hova megy? 

Október végétől már Budapestre is a JOON járatai közlekednek az Air France helyett,. A hiedelmekkel szemben ez nem féltétlenül jelent egyet a fapadosítással. Jean-Michel Mathieu, a társaság vezérigazgatójával a budapesti járatnyitó alkalmával készült exkluzív interjúban eloszlatjuk a kétségeket. A beszélgetést teljes terjedelmében a Turizmus & Vendég decemberi számában olvashatja.

Megszámlálva az Air France A380-asainak napjai 

Nem igazán illeszkedik már a flottába a 550 személyes légi bálna. Az Air France nem újítaná meg akár 50 százalékuknak a lízingszerződését - írta az Aero Times.
Meg is jött a JOON

Meg is jött a JOON 

Ma hivatalosan is elindult az Air France újgenerációs légitársasága, a JOON. A korábban az Air France által üzemeltetett Budapest és Párizs között közlekedő járatokat átveszi a JOON, a megszokott kényelmes átszállási lehetőségek megtartása mellett.

2,5%-os kapacitásnövekedés 

2018. október 28. és 2019. március 30. között az Air France-KLM elsősorban a flotta jobb kihasználása végett, az előző téli szezonhoz képest 2,5% -kal növelte a kapacitását, 44 új útvonalat jelentett be és modernizálta a flottáját.

Két év múlva a teljes Air France-flottán lesz wifi 

A légitársaság azt tervezi, hogy 2020-ra minden járatán elérhetővé teszi a wifit. A jelenlegi vezetékes internettel felszerelt repülőgépjáratain az Air France új kapcsolódási szolgáltatást kínál, az Air France CONNECT-et - adta hírül a francia légitársaság.

Oshiborival tisztíthatják kezüket az Air France gépein 

Az Air France bemutatta új Economy és Premium Economy kabinkollekcióját. Az új kollekció 15 db Airbus A330 gépen lesz elérhető 2019 januárjától. Az átalakulás keretein belül új színösszeállítást kaptak a kabinok, valamint új kiegészítő termékek és szolgáltatások lesznek elérhetőek a légitársaság hosszútávú járatain - közölte hétfőn az Air France.

A szórakoztatóközpontba repül a KLM 

A KLM Holland Királyi Légitársaság globális hálózata hamarosan Nevada állam legnépesebb városával, Las Vegasszal bővül. 2019 nyarától heti 3 alkalommal indul majd közvetlen járat Amszterdamból az Egyesült Államok legnagyobb szórakoztatási központjába. Az utat a 294 utast befogadó, B787-9-es (Dreamliner) gépek fogják teljesíteni - közölte hétfőn a KLM.

A fele sem volt tréfa: Nantes-járat a Transaviától 

A Transavia France bejelentette: 2019. április 7-től szezonális járatot indít Budapest és Nantes között. A légitársaság Boeing 737-800-asaival heti kétszer lehet eljutni a francia kikötővárosba, jegyek pedig már szeptember 17. óta foglalhatók - erősítette meg a járatnyitás tényét a Budapest Airport hétfőn.

Újabb Transavia-járat Budapestről 

Az AIRportal szúrta ki egy francia lapban, hogy az Air France-KLM leány Transavia újabb, Budapestről induló járaton töri a buksiját.

Megfelelő a kézipoggyásza? 

Ezentúl csupán egy telefonkészülékre lesz szükségük a KLM utasainak, hogy megbizonyosodjanak, kézipoggyászuk mérete megfelel az előírtaknak. A KLM Holland Királyi Légitársaság kiterjesztett valóságot (AR) alkalmaz ehhez az új mobilszolgáltatáshoz - közölte pénteken a légitársaság.

Érzelmileg labilis? Akkor a kutyájával együtt repülhet! 

Az érzelmi támogató kutya érzelmi támogatást nyújthat mentális vagy pszichiátriai betegségben szenvedőknek. Mostantól az Air France tengerentúli járatain.

KLM-jegyek Google Asszisztenssel 

A KLM legújabb szolgáltatásának segítségével az utasok mostantól akár hangutasításokkal is kereshetnek repülőjáratokat a Google Asszisztens segítségével, angol vagy akár holland nyelven is. A KLM a világ egyik legelső vállalata, amely több nyelven is biztosítja ezt a lehetőséget a Google platformján - tájékoztatott pénteken a légitársaság.

Darth Vadert látta pénteken a Ferihegyen? 

Ugyanaznap a hangosbemondóban a Han Solo nevű utast figyelmeztették, hogy fáradjon a Millenium Falconhoz, de megejelentek a film egyéb arcai is. A KLM budapesti Star Wars napjának nem ez volt az egyetlen meghökkentő eleme - tudtuk meg pénteken a légitársaságtól.

Konzultálna munkavállalóival az Air France 

A munkavállalók véleményét kéri a légitársaság a fizetési javaslatról, hogy véget vessen a sztrájknak.

Az Air France beújít Budapesten 

2018. október 28-tól az Air France újgenerációs légitársasága, a JOON repteti az utasokat Budapestről a párizsi Charles de Gaulle repülőtérre - közölte pénteken a légitársaság.

Sztrájk miatt akadozik a közlekedés négy németországi repülőtéren 

Akadozik a közlekedés kedden a németországi Bréma, Frankfurt, Köln és München nemzetközi repülőterén a közalkalmazottakat képviselő szakszervezet (ver.di)  figyelmeztető sztrájkja miatt.

Budapest Airport: sztrájk miatt több budapesti járatot töröltek 

Több budapesti járatát törölte az Air France és a Lufthansa kedden, mindkét légitársaság dolgozói sztrájknapot tartanak. 

Megállapodást írt alá a Travelport és az Air France KLM 

Megszületett a Travelport (NYSE: TVPT) utazási kereskedelmi platform és az Air France KLM, a legnagyobb Európából induló tengerentúli légitársasági hálózat, Travelport platformon történő tartalomszolgáltatásra vonatkozó megállapodása.

Kedves Hallgatóink! 

Új kommunikációs csatornán lép kapcsolatba a Holland Királyi Légitársaság utasaival: a „The Journey” elnevezésű, angol nyelvű podcastban utasok osztják meg legkülönlegesebb élményeiket a nagyközönséggel.

Air France-járat indul Tajpejbe 

A járatok Tajvan fővárosába a párizsi Charles de Gaulle reptérről indulnak. Az útvonalon a vállalat Boeing 777-200-as gépei közlekednek majd.

Francia légi hódítás a Maldív-szigeteken 

November elsejétől heti két alkalommal repül Maléba a francia légitársaság a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről — tájékoztatott az Air France kedden.

A tavalyinál nagyobb az Air France-KLM vesztesége 

Növekedett az Air France-KLM csoport vesztesége az első negyedévben az előző évihez viszonyítva.

Rosszullét miatt nem szállt fel az Air France Budapest-Párizs járata 

Az Air France megerősítette, hogy a légitársaság a 2017. március 28-i, Budapestről Párizsba tartó AF 1695-ös számú járatát törölte, miután két légiutaskísérőnél egészségügyi problémákat észleltek.

Mauritiusra indít közvetlen járatot a KLM 

A Holland Királyi Légitársaság az Air Mauritiussal közösen Mauritiusra indít direkt járatot Amszterdamból 2017 október végétől. 

Agadir és Palma de Mallorca: új járatok az Air France-nál 

 2017 nyarától Agadir és Palma de Mallorca városokba indít heti három új járatot a francia légitársaság.

Csábító árakat kínálnak a légitársaságok januárban 

Év elején a légitársaságok jelentős része akciós árakkal igyekszik foglalásra csábítani az utazókat. Az Emirates aktuális akciója keretében most akár novemberi utak is foglalhatók kedvezményes áron. A Qatar Airways arra próbálja ösztönözni az utazókat, hogy ketten vagy hárman foglaljanak együtt, de az Air France, a British Airways és a Norwegian is akciós jegyárakat kínál január végéig. 

Sikeresen zárták a novembert a nagy európai légicégek 

Több utast szállítottak Európa legnagyobb hálózatos légitársaságai novemberben az előző évihez viszonyítva - derül ki a légitársaságok által közzétett statisztikákból.

Ismét sztrájk okoz fennakadásokat a KLM-nél 

Amikor a cég egyre-másra publikálja különböző előnyös tarifaajánlatait Európában és azon kívül is, addig folyamatos problémák merülnek fel a hajózók fedélzeti létszámával és az Air France-szal való együttműködéssel kapcsolatban is.

Új felsővezető az Air France-KLM-nél 

Szeptember 1-jétől Kiss Ildikó váltja Dror Harelt a légitársaság magyarországi csapatának élén.

Biokerozin-korszak kezdődött a KLM-nél 

A Holland Királyi Légitársaság ma újtára indította a bioüzemanyaggal működő, 80 járatból álló sorozatát. A járatokat EMBRAER 190-es típusú repülőgépekkel üzemelteti majd a társaság. A kísérleti időszakot hatékonyságmérésre is használják - közölte pénteken a légitársaság.

Indul a napi negyedik amszterdami járat Budapestről 

2016. március 27-től növeli budapesti kapacitását a KLM: újabb járat indul a holland fővárosba, Amszterdamba. Az új, 132 férőhelyes B737 géptípussal üzemelő járat az amszterdami Schiphol repülőtérről reggel 08.40 órakor indul Budapestre, míg Budapestről 11.20 órakor indul vissza a holland fővárosba. A járatnak köszönhetően még több, az egész világra kiterjedő csatlakozás lesz kényelmesen elérhető.

Bomba volt az Air France gépén 

Egy, a vécében talált gyanús csomag miatt szakította meg útját az Air France Mauritius-ról Párizsba (Charles de Gaulle) tartó 463-as járata vasárnap éjjel.

A mázlisták már a bemutató előtt láthatják az új Star Wars-epizódot 

Csillagok háborúja-rajongók figyelem! Az Air France légitársaság 4 észak-amerikai járatán már a hivatalos bemutató előtt vetítik az új epizódot. 

28 órát késett a gép egy madár miatt 

Madárral találkozott a KLM Curacao-ra tartó járata július 20-án.

Újabb A380-as gép az Air France járatai közt 

2016 elejétől az Air France heti három A380-as repülőgéppel üzemeltetett járatot indít a párizsi Charles de Gaulle reptér és Mexikóváros között. 2016. március végétől pedig már napi két járat köti össze a nagyvárosokat - közölte hétfőn az Air France.

Rajongók hada búcsúzott a nyugdíjazott repülőgéptől 

A KLM 800 rajongó bevonásával „nyugdíjazta” MD11-es típusú repülőgépeit. A három „Búcsújáratra” percek alatt elfogytak a jegyek.

Nem jól teljesít az Air France-KLM 

Jelentősen csökkent a francia-holland Air France-KLM-csoport eredménye a harmadik negyedévben 2013 ugyanezen időszakához viszonyítva - derül ki a csoport szerdán nyilvánosságra hozott pénzügyi gyorsjelentéséből.

Reptéri beagle adja vissza az elhagyott tárgyakat 

Sherlock, a négylábú titkos ügynök számára nincs lehetetlen. Egy maci, egy laptop, egy okostelefon – bármit visszajuttat a tulajdonosnak.

Kedden még több járatot érint az Air France pilótasztrájkja 

Míg hétfőn az Air France gépeinek a fele nem szállt fel a pilóták sztrájkja miatt, kedden már hatvan százalékos ez az arány - közölte a francia légitársaság, miután holtpontra jutottak a tárgyalások a szakszervezetekkel.

Budapesti járatokat is töröltek az Air France pilótasztrájkja miatt 

Sztrájk miatt törölték az Air France egy induló és két érkező járatát a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér és a párizsi Charles de Gaulle repülőtér között hétfőn. 

Növeli nyereségét az Air France-KLM 

Tíz százalékkal növeli nyereségét 2017-ig az Air France-KLM-csoport - derül ki a társaság honlapján közzétett stratégia tervből.

Air France-KLM személyi változás a felsővezetésben 

Szeptember 1-től Dror Harel váltja Melles Botondot az Air France-KLM magyarországi csapatának élén. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!