hirdetés
hirdetés

Dobpergés: augusztustól nyit a 33.

Ember legyen a talpán, aki tudja követni a Wizz Air folyamatos bázisnyitását: most éppen Dortmundban nyitnak egyet ez év augusztusában, és ez lesz a sorban a 33.

hirdetés

A diszkont légitársaság csütörtökön bejelentette, hogy 2020 augusztusától 3 Airbus A320 típusú repülőgépük áll szolgálatba a dortmundi repülőtéren.

Az új bázis megnyitása és a már elérhető 30 úti cél mellett ekkortól a Wizz Air 10 országba összesen további 18 új útvonalat indít Dortmundból.  

A légitársaság 2004-ben repült először Dortmundba, és idáig több mint 15 millió utast szállított a német városba tartó vagy onnan induló, összesen 30 útvonalán. Az elmúlt 16 évben az alacsony viteldíjak és magas színvonalú szolgáltatások biztosítása terén széleskörű tapasztalatot szerzett a német piacon.

33. bázisának megnyitásával, amely éves szinten 36 százalékos kapacitás bővülést jelent Dortmundban, a légitársaság hozzájárul a régió gazdasági növekedéséhez, több mint 100 közvetlen munkahelyet teremtve a légitársaságnál és további munkahelyeket támogatva a kapcsolódó iparágakban.

A 3 Airbus A320 repülőgép az alábbi 18 új útvonalon közlekedik majd: Alghero, Bari, Catania, Nápoly, Athén, Korfu, Iráklio (Kréta), Rodosz, Szantorini, Thesszaloniki, Fuerteventura, Lisszabon, Marrákes, Podgorica, Reykjavík, Szucsáva (Suceava), Split és Zaporizzsja, így a légitársaság összesen 48 úti céllal köti össze Dortmundot 2020-ban.

A Wizz Air flottája a ma elérhető leghatékonyabb és fenntartható Airbus A320 és Airbus A320neo keskenytörzsű repülőgép család tagjaiból áll. A repülőgépek átlagéletkora 5,4 év.

A 2019-es pénzügyi évben az európai légitársaságok közül a cégnek volt a legalacsonyabb a szén-dioxid kibocsátása (57,2 g/km/utas).

A diszkont légitársaság további 267 korszerű, az Airbus A320neo családba tartozó repülőgépet rendelt meg, melyek segítségével 2030-ig további 30 százalékkal csökkenti majd az egy utasra számított ökológiai lábnyomát.

(forrás: Red Lemon Média)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai