Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát. Az év legexkluzívabb, vörös szőnyeges eseményére készül a Matild Palota, ahol majd a magyar filmipar nemzetközileg is elismert ragyogó csillagait ünneplik. Az eseményt beharangozó, belső körökből származó információk következnek.

A május 10-én megrendezésre kerülő exkluzív rendezvényen a híres séflegenda, a világ 10 leggazdagabb séfjének egyike, Wolfgang Puck készíti a fogásokat, aki idén immár 30 éve készítette el a világ leghíresebb filmipari díjátadója utáni bál teljes menükínálatát, és akinek Európában először Budapesten, a Matild Palotában nyílt étterme.

Wolfgang Puck / Forrás: Matild Palace
Wolfgang Puck / Forrás: Matild Palace

Már a Hollywood-i nyitást is világsztárokkal ünnepelték

Amikor Wolfgang Puck osztrák séf 1982-ben megnyitotta a Spago-t a Sunset Strip-en, azonnal felkeltette Hollywood figyelmét.

A januári nyitóesten ott volt a filmipar színe-java, az összes szupersztár, aki akkor annak számított.

Ez volt az első étterem nyitott látványkonyhával, mely olyan volt, mint egy színpad az étterem közepén. Barátságos, világos helyszín volt színes grafikákkal, ez pedig éles ellentétben állt az akkori versenytársak éttermeinek stílusával.

Abban az időben Wolfgang Puck forradalmasította a kulináris világot innovatív, megfizethető és rendkívül finom ételeivel, mára pedig a világ egyik legismertebb gasztronómiai szakembereként tartják számon.

Puck John Travoltával
Puck John Travoltával

Diana Ross, Cary Grant, Jodie Foster és Robin Williams csak néhány azok közül a vendégek közül, akik részt vettek a partyn. Az első Kormányzói Bált, a világ leghíresebb filmes díjátadója utáni gálát pedig először 1995-ben rendezték meg, innen datálódik az immár 30 éves történet, amely ma már történelemnek számít.

Az elején Julia Roberts bejött a konyhába, így mindenki nagyon izgatott volt. Nem tudom, hogy Oscar-díjat nyert-e annak idején, de a konyhában volt, és az összes séffel fényképezkedett. Arra is emlékszem, amikor Joaquin Phoenix elnyerte a legjobb színész díjat 2019-ben a Jokerért. Ő vegán. Sokféle vegán ételt készítettünk, és velünk együtt evett a konyhában

- nosztalgiázik Puck.

Julia Roberts Puck éttermében
Julia Roberts Puck éttermében

Bár sok világhírű embert tudhat a barátai és a vendégei között, mégis megőrizte közvetlenségét és barátságosságát, az éttermeiben gyakran körbejár, és mindenkivel elbeszélget. Éttermei, amelyek száma ma már 100 felett van, számos országban megtalálhatóak.

Az innováció és a hagyomány, ez az, ami tovább visz minket

– emelte ki a séf.

Emlékezetes születésnap lesz

A Matild Palota is az innováció és a hagyomány jegyében lép most, amikor megrendezi első vörös szőnyeges eseményét, amelyre a a magyar filmipar nemzetközileg is elismert ragyogó csillagait hívta meg kiemelt vendégként. 

Közeleg szállodánk harmadik születésnapja, és szeretnénk ezt méltóképpen megünnepelni. A Matild Palota mindig is az exkluzivitásra törekedett és ugyan mi lehetne izgalmasabb annál, mint egy olyan vacsora, amely a világ legimpozánsabb aranyszobrához köthető?

-  mondta Selim Ölmez szállodaigazgató.

Spago by Wolfgang Puck / Forrás: Matild Palace
Spago by Wolfgang Puck / Forrás: Matild Palace

Kik lesznek a készítő csapat tagjai?

A május 10-én megrendezésre kerülő Red Carpet Eseményen Wolfgang Puck és a Spago Budapest Szántó István executive chef által vezetett magyar csapata elhozza a nemzetközi gála fogásainak legjavát és a Hollywood-i csillogást Budapestre.

A gasztronómiai csapatot a helyszínen tovább erősíti Tetsu Yahagi, a Wolfgang Puck Fine Dining Group kulináris fejlesztési igazgatója, Della Gossett a Wolfgang Puck Fine Dining Group cukrászséfje és Wolfgang Puck fia, Byron Puck, aki készen áll arra, hogy a  Puck birodalom örökségét folytassa.

Igazi sztárparádé lesz tehát nem csak a vendégek, de a gasztronómiai csapat tagjai között is. A két évvel ezelőtti aranyszobros gálán, amelyen Szántó István executive séf is a Hollywood-i csapatot erősítette 2 magyar ételt prezentálva, összesen 100 séf készített 15 000 tál ételt az 1500 fős vendégseregnek.

Minden további info a vörös szőnyeges eseményről: ITT

 

 


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.