Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát. Az év legexkluzívabb, vörös szőnyeges eseményére készül a Matild Palota, ahol majd a magyar filmipar nemzetközileg is elismert ragyogó csillagait ünneplik. Az eseményt beharangozó, belső körökből származó információk következnek.

A május 10-én megrendezésre kerülő exkluzív rendezvényen a híres séflegenda, a világ 10 leggazdagabb séfjének egyike, Wolfgang Puck készíti a fogásokat, aki idén immár 30 éve készítette el a világ leghíresebb filmipari díjátadója utáni bál teljes menükínálatát, és akinek Európában először Budapesten, a Matild Palotában nyílt étterme.

Wolfgang Puck / Forrás: Matild Palace
Wolfgang Puck / Forrás: Matild Palace

Már a Hollywood-i nyitást is világsztárokkal ünnepelték

Amikor Wolfgang Puck osztrák séf 1982-ben megnyitotta a Spago-t a Sunset Strip-en, azonnal felkeltette Hollywood figyelmét.

A januári nyitóesten ott volt a filmipar színe-java, az összes szupersztár, aki akkor annak számított.

Ez volt az első étterem nyitott látványkonyhával, mely olyan volt, mint egy színpad az étterem közepén. Barátságos, világos helyszín volt színes grafikákkal, ez pedig éles ellentétben állt az akkori versenytársak éttermeinek stílusával.

Abban az időben Wolfgang Puck forradalmasította a kulináris világot innovatív, megfizethető és rendkívül finom ételeivel, mára pedig a világ egyik legismertebb gasztronómiai szakembereként tartják számon.

Puck John Travoltával
Puck John Travoltával

Diana Ross, Cary Grant, Jodie Foster és Robin Williams csak néhány azok közül a vendégek közül, akik részt vettek a partyn. Az első Kormányzói Bált, a világ leghíresebb filmes díjátadója utáni gálát pedig először 1995-ben rendezték meg, innen datálódik az immár 30 éves történet, amely ma már történelemnek számít.

Az elején Julia Roberts bejött a konyhába, így mindenki nagyon izgatott volt. Nem tudom, hogy Oscar-díjat nyert-e annak idején, de a konyhában volt, és az összes séffel fényképezkedett. Arra is emlékszem, amikor Joaquin Phoenix elnyerte a legjobb színész díjat 2019-ben a Jokerért. Ő vegán. Sokféle vegán ételt készítettünk, és velünk együtt evett a konyhában

- nosztalgiázik Puck.

Julia Roberts Puck éttermében
Julia Roberts Puck éttermében

Bár sok világhírű embert tudhat a barátai és a vendégei között, mégis megőrizte közvetlenségét és barátságosságát, az éttermeiben gyakran körbejár, és mindenkivel elbeszélget. Éttermei, amelyek száma ma már 100 felett van, számos országban megtalálhatóak.

Az innováció és a hagyomány, ez az, ami tovább visz minket

– emelte ki a séf.

Emlékezetes születésnap lesz

A Matild Palota is az innováció és a hagyomány jegyében lép most, amikor megrendezi első vörös szőnyeges eseményét, amelyre a a magyar filmipar nemzetközileg is elismert ragyogó csillagait hívta meg kiemelt vendégként. 

Közeleg szállodánk harmadik születésnapja, és szeretnénk ezt méltóképpen megünnepelni. A Matild Palota mindig is az exkluzivitásra törekedett és ugyan mi lehetne izgalmasabb annál, mint egy olyan vacsora, amely a világ legimpozánsabb aranyszobrához köthető?

-  mondta Selim Ölmez szállodaigazgató.

Spago by Wolfgang Puck / Forrás: Matild Palace
Spago by Wolfgang Puck / Forrás: Matild Palace

Kik lesznek a készítő csapat tagjai?

A május 10-én megrendezésre kerülő Red Carpet Eseményen Wolfgang Puck és a Spago Budapest Szántó István executive chef által vezetett magyar csapata elhozza a nemzetközi gála fogásainak legjavát és a Hollywood-i csillogást Budapestre.

A gasztronómiai csapatot a helyszínen tovább erősíti Tetsu Yahagi, a Wolfgang Puck Fine Dining Group kulináris fejlesztési igazgatója, Della Gossett a Wolfgang Puck Fine Dining Group cukrászséfje és Wolfgang Puck fia, Byron Puck, aki készen áll arra, hogy a  Puck birodalom örökségét folytassa.

Igazi sztárparádé lesz tehát nem csak a vendégek, de a gasztronómiai csapat tagjai között is. A két évvel ezelőtti aranyszobros gálán, amelyen Szántó István executive séf is a Hollywood-i csapatot erősítette 2 magyar ételt prezentálva, összesen 100 séf készített 15 000 tál ételt az 1500 fős vendégseregnek.

Minden további info a vörös szőnyeges eseményről: ITT

 

 


Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.
Bazalt Napok Badacsonytördemicen

Bazalt Napok Badacsonytördemicen  

A július 4-től 6-ig zajló Bazalt Napok eseménysorozat három napra megtölti a falut zenével, irodalommal, gasztronómiával és művészettel.
Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka

Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka 

A Żabka eddig 89 üzletet nyitott Romániában, de a vállalat szerint akár 4000 üzletet is elbír a piac.
Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.