Megfizethető szálloda magyaroktól magyaroknak - megnyílt a Lifestyle Hotel a Mátrában

"Magyaroktól magyaroknak" a mottója a Mátraházán található újonnan megnyílt Lifestyle Hotelt üzemeltető Hilaris Hotels csoportnak. Az Ausztriában öt hotelt üzemeltető csoport 2023. januárjában indította útjára szállodaláncát, most májusban pedig megnyitották első magyarországi szállodájukat is az egykori Hotel Bérc épületében.

Gyönyörű erdei környezetben, távol a rohanó világ zajától bújik meg a Lifestyle Hotel Mátra, amely új tulajdonosai gondos kezei alatt egy komolyabb felújításon esett át az elmúlt néhány hónapban.

Zentai Péter alapító-tulajdonos az ünnepélyes megnyitón beavatta a meghívottakat, hogy a Mátraházán található korábbi Hotel Bérc épületében most megnyílt Lifestyle Hotelt hat hónap alatt, közel hárommilliárd forintból újították fel, amelyhez az Európai Uniótól és a magyar államtól is támogatást kaptak, ez utóbbi mintegy 819 millió forintos összeggel járult hozzá a projekt megvalósulásához. 

Az ünnepélyes szalagátvágás
Az ünnepélyes szalagátvágás
Fotó: SZT

A modernizálás során a szálloda új tetőt, nyílászárókat, és új szőnyegezést kapott, illetve megújult a teljes gépészete is. Felújításra került a wellness részleg, amely számos magasszintű szolgáltatással bővült.

Az üzemeltető Hilaris Hotels csoportnak ez az első hazai szállodája. A turisztikai iparágba tudatos, átgondolt stratégia mentén belépő szakember és a háromtagú igazgatóság – Pázmándy Szilvia marketing- és üzletfejlesztési igazgató, Valenta Zsolt üzemeltetési igazgató és Tikos Gergő fejlesztési igazgató portfoliójában öt szálloda található Ausztriában. Ennek kapcsán Zentai Péter elmondta, hogy "tavaly januári piacra lépésük óta nagyon biztatók az osztrák eredmények, a hatékonyság és az árbevétel is jelentős mértékben növekedett, amióta az épületek a Hilaris csoport üzemeltetésében vannak." Az Ausztriában található öt hotel mindegyikében azt szeretnék, hogy az odalátogató magyarok számára minőségi kikapcsolódást tudjanak nyújtani nem csak a síszezonban, hanem a turisztikai szempontból szintén nagyon erős nyári időszakban is.

„A Hilarisnak az első pillanattal kezdve nagyon fontos gondolata volt a magyaroktól magyaroknak szemlélet, és az, hogy megfizethető turizmust tudjunk kialakítani a magyarok számára itthon és külföldön egyaránt.”

– hangsúlyozza az alapító.

Ehhez - egyelőre egyedüliként a magyar piacon - kidolgoztak egy finanszírozási modult, amely a „használd most, fizesd később” szemléleten alapul.  

Ennek értelmében a vendég csak előleget fizet, a csomagár fennmaradó részét pedig a tartózkodást követően, hathavi részletben egyenlítheti ki. A szolgáltatást nem terheli sem kamat, sem kezelési költség, és az igénybevételhez mindössze egy pár perces, online hitelminősítő folyamaton kell átesni.

„Nagyon fontosnak tartottuk, hogy kinyissunk egy olyan lehetőséget, amellyel azokat a magyar családokat is meg tudjuk szólítani, akik szeretnék igénybe venni a szálloda kínálta szolgáltatásokat, de a különböző makrogazdasági okok miatt éppen nincs rá lehetőségük.” – majd hozzáfűzte, hogy ezt a modult szeretnék a többi szállodájukban is kidolgozni.

Miközben felfelé tartunk a legfelső emeleten található Lifestyle lakosztályba, megtudom, hogy a szállodában többféle szobatípus található: standard típusú szobák, standard erkélyes és standard panorámás szobák, erkélyes erkélyes panorámás junior lakosztály, illetve van több családi lakosztály és a három légterű lélegzetelállító panorámával rendelkező Lifestyle lakosztály. Ezeken túl vannak olyan standard szobák is, ahová kutyussal is érkezhetünk, illetve több összenyitható szoba, ahol nagyobb családok is kényelmesen elférnek.  

Kilátás a Lifestyle lakosztályból
Kilátás a Lifestyle lakosztályból
Fotó: SZT

A korábban említett szállodai szolgáltatásokkal kapcsolatban elmondták, hogy olyanokat is bevezettek, amelyek egyedülállók a wellness szállodák életében, mint a Krio kamra, az oxigénterápia és a holttengeri lebegés, amelyek mind kimagasló vendégélményt biztosítanak, de ezek mellett persze masszázskamrák, hét szaunából és merülődézsából álló szaunavilág, beltéri medence és egy kültéri medence is gazdagítja a vendégélményt.

A megnyitón Zentai Péter kihangsúlyozta a szálloda megújult gasztronómiai kínálatát és elmondta, hogy különösen nagy figyelmet szenteltek az éttermi élmény fejlesztésének, amelyért Krausz Gábor executive séf felel.

A koncepcióban nagy szerep kapnak a helyi termelők által előállított, lokális alapanyagokból és az egészségtudatos táplálkozási trendeknek megfelelő fogások. A folyamatosan megújuló kínálat nemcsak a szezonalitáshoz, hanem az adott egység arculatához is igazodik, és a félpanziós ellátás mellett erős à la carte kínálattal készülnek. A megnyitó ünnepség során nekünk is alkalmunk nyílt megkóstolni a séf által összeállított fogásokat, amelyek magas minőségű kulináris élményekkel járultak hozzá a hotelben töltött időhöz. A kínálatban minden gyerekkompatibilis étel megtalálható volt, ahogyan izgalmas vegetáriánus finomságok, és klasszikus magyar desszertek mesésen újragondolt verziója, mint a madártej vagy az olasz klasszikus a panna cotta.

Ami a fenntarthatóságot illeti, 2025. januárjától teljesen papírmentessé kívánják tenni a hotelt. Az épület bejárata mellett 22 kW-os elektromos autótöltőket alakítottak ki, így egyszerre hat nagysebességű töltőoszlop áll rendelkezésre elektromos gépkocsik töltésére. A Hilaris csoport alapítója külön kiemelte, hogy nagy hangsúlyt fektetnek a környezettudatosságra, és gyakorlatilag minden, ami a szálloda felújításával kapcsolatban történt minden a környezettudatosság jegyében valósult meg, és hozzátette, hogy minden cselekedetük szeretettel, figyelemmel és nagyon komoly szorgalommal párosult, amelyekkel megpróbálják elérni azt az eredményt, hogy minden vendégük elégedett és boldog legyen.


MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat

MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat 

Az MSZÉSZ útjára indítja az „Év Szállodája 2024” pályázatot.
Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek

Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek 

Az utazás nehéz Indiában azoknak, akik nem házasok, azonban ennek ellenére szeretnének együtt utazni és közös szálláshelyen aludni.
Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban

Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban 

Évkezdetnek nem is rossz: két olyan csomagajánlatot állítottak össze, amely mindkettő ezt a célt szolgálja.
Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban

Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban 

Az a&o Hostels, Európa vezető hostellánca, 2025. január 1-jén megnyitotta második belga szálláshelyét, az a&o Brussels Centrumot.
Brandváltás az egykori Adria Palotában

Brandváltás az egykori Adria Palotában 

Az Al Habtoor Palace megérkezett Budapestre az ikonikus, egykori Adria Palotába, amelyet jóideje Ritz Carlton-ként ismertünk, korábban pedig a Meridien-lánc tagjaként nyílt meg ötcsillagos szállodaként a pesti Belváros szívében.
Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE

Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE 

Jakab Gábor lett a hévízi NaturMed Hotel Carbona új szállodaigazgatója.
Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél

Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél 

A Danubius Hotels Zrt. új vezető kinevezésével indítja 2025-öt, megerősítve a szállodavállalat láncszintű üzemeltetését.
Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál

Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál 

Több, mint harmincmilliós tartozást hátrahagyva váltak köddé a koreai befektetők.
Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén

Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén 

Aki Bristol környékére tervez látogatni mostanában, akár már az egykori drogbáró magángépéből átalakított Airbnb szállást is kibérelheti.
HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra

HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra 

Az idei program különlegessége, hogy neves előadók osztják meg tapasztalataikat, amelyek értékes tanulságokkal szolgálhatnak minden résztvevő számára.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.