Megfizethető szálloda magyaroktól magyaroknak - megnyílt a Lifestyle Hotel a Mátrában

"Magyaroktól magyaroknak" a mottója a Mátraházán található újonnan megnyílt Lifestyle Hotelt üzemeltető Hilaris Hotels csoportnak. Az Ausztriában öt hotelt üzemeltető csoport 2023. januárjában indította útjára szállodaláncát, most májusban pedig megnyitották első magyarországi szállodájukat is az egykori Hotel Bérc épületében.

Gyönyörű erdei környezetben, távol a rohanó világ zajától bújik meg a Lifestyle Hotel Mátra, amely új tulajdonosai gondos kezei alatt egy komolyabb felújításon esett át az elmúlt néhány hónapban.

Zentai Péter alapító-tulajdonos az ünnepélyes megnyitón beavatta a meghívottakat, hogy a Mátraházán található korábbi Hotel Bérc épületében most megnyílt Lifestyle Hotelt hat hónap alatt, közel hárommilliárd forintból újították fel, amelyhez az Európai Uniótól és a magyar államtól is támogatást kaptak, ez utóbbi mintegy 819 millió forintos összeggel járult hozzá a projekt megvalósulásához. 

Az ünnepélyes szalagátvágás
Az ünnepélyes szalagátvágás
Fotó: SZT

A modernizálás során a szálloda új tetőt, nyílászárókat, és új szőnyegezést kapott, illetve megújult a teljes gépészete is. Felújításra került a wellness részleg, amely számos magasszintű szolgáltatással bővült.

Az üzemeltető Hilaris Hotels csoportnak ez az első hazai szállodája. A turisztikai iparágba tudatos, átgondolt stratégia mentén belépő szakember és a háromtagú igazgatóság – Pázmándy Szilvia marketing- és üzletfejlesztési igazgató, Valenta Zsolt üzemeltetési igazgató és Tikos Gergő fejlesztési igazgató portfoliójában öt szálloda található Ausztriában. Ennek kapcsán Zentai Péter elmondta, hogy "tavaly januári piacra lépésük óta nagyon biztatók az osztrák eredmények, a hatékonyság és az árbevétel is jelentős mértékben növekedett, amióta az épületek a Hilaris csoport üzemeltetésében vannak." Az Ausztriában található öt hotel mindegyikében azt szeretnék, hogy az odalátogató magyarok számára minőségi kikapcsolódást tudjanak nyújtani nem csak a síszezonban, hanem a turisztikai szempontból szintén nagyon erős nyári időszakban is.

„A Hilarisnak az első pillanattal kezdve nagyon fontos gondolata volt a magyaroktól magyaroknak szemlélet, és az, hogy megfizethető turizmust tudjunk kialakítani a magyarok számára itthon és külföldön egyaránt.”

– hangsúlyozza az alapító.

Ehhez - egyelőre egyedüliként a magyar piacon - kidolgoztak egy finanszírozási modult, amely a „használd most, fizesd később” szemléleten alapul.  

Ennek értelmében a vendég csak előleget fizet, a csomagár fennmaradó részét pedig a tartózkodást követően, hathavi részletben egyenlítheti ki. A szolgáltatást nem terheli sem kamat, sem kezelési költség, és az igénybevételhez mindössze egy pár perces, online hitelminősítő folyamaton kell átesni.

„Nagyon fontosnak tartottuk, hogy kinyissunk egy olyan lehetőséget, amellyel azokat a magyar családokat is meg tudjuk szólítani, akik szeretnék igénybe venni a szálloda kínálta szolgáltatásokat, de a különböző makrogazdasági okok miatt éppen nincs rá lehetőségük.” – majd hozzáfűzte, hogy ezt a modult szeretnék a többi szállodájukban is kidolgozni.

Miközben felfelé tartunk a legfelső emeleten található Lifestyle lakosztályba, megtudom, hogy a szállodában többféle szobatípus található: standard típusú szobák, standard erkélyes és standard panorámás szobák, erkélyes erkélyes panorámás junior lakosztály, illetve van több családi lakosztály és a három légterű lélegzetelállító panorámával rendelkező Lifestyle lakosztály. Ezeken túl vannak olyan standard szobák is, ahová kutyussal is érkezhetünk, illetve több összenyitható szoba, ahol nagyobb családok is kényelmesen elférnek.  

Kilátás a Lifestyle lakosztályból
Kilátás a Lifestyle lakosztályból
Fotó: SZT

A korábban említett szállodai szolgáltatásokkal kapcsolatban elmondták, hogy olyanokat is bevezettek, amelyek egyedülállók a wellness szállodák életében, mint a Krio kamra, az oxigénterápia és a holttengeri lebegés, amelyek mind kimagasló vendégélményt biztosítanak, de ezek mellett persze masszázskamrák, hét szaunából és merülődézsából álló szaunavilág, beltéri medence és egy kültéri medence is gazdagítja a vendégélményt.

A megnyitón Zentai Péter kihangsúlyozta a szálloda megújult gasztronómiai kínálatát és elmondta, hogy különösen nagy figyelmet szenteltek az éttermi élmény fejlesztésének, amelyért Krausz Gábor executive séf felel.

A koncepcióban nagy szerep kapnak a helyi termelők által előállított, lokális alapanyagokból és az egészségtudatos táplálkozási trendeknek megfelelő fogások. A folyamatosan megújuló kínálat nemcsak a szezonalitáshoz, hanem az adott egység arculatához is igazodik, és a félpanziós ellátás mellett erős à la carte kínálattal készülnek. A megnyitó ünnepség során nekünk is alkalmunk nyílt megkóstolni a séf által összeállított fogásokat, amelyek magas minőségű kulináris élményekkel járultak hozzá a hotelben töltött időhöz. A kínálatban minden gyerekkompatibilis étel megtalálható volt, ahogyan izgalmas vegetáriánus finomságok, és klasszikus magyar desszertek mesésen újragondolt verziója, mint a madártej vagy az olasz klasszikus a panna cotta.

Ami a fenntarthatóságot illeti, 2025. januárjától teljesen papírmentessé kívánják tenni a hotelt. Az épület bejárata mellett 22 kW-os elektromos autótöltőket alakítottak ki, így egyszerre hat nagysebességű töltőoszlop áll rendelkezésre elektromos gépkocsik töltésére. A Hilaris csoport alapítója külön kiemelte, hogy nagy hangsúlyt fektetnek a környezettudatosságra, és gyakorlatilag minden, ami a szálloda felújításával kapcsolatban történt minden a környezettudatosság jegyében valósult meg, és hozzátette, hogy minden cselekedetük szeretettel, figyelemmel és nagyon komoly szorgalommal párosult, amelyekkel megpróbálják elérni azt az eredményt, hogy minden vendégük elégedett és boldog legyen.


Visszatért Európába a világ legismertebb economy szállodamárkájának zenei programja

Visszatért Európába a világ legismertebb economy szállodamárkájának zenei programja  

Az ibis MUSIC és az ALL erős kínálattal tér vissza Európa nyári fesztiváljaira.
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.
Klasszis TopDesign 2023 győztesünk:  Dizájn hotel a tó közepén

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: Dizájn hotel a tó közepén 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023.évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Mérföldkő a román szálláshelypiacon

Mérföldkő a román szálláshelypiacon 

Csaknem a teljes román tengerparti hotel kínálat elérhető lesz a magyaroknak 2025 nyarára.
Üzemeltetőváltás a sikondai szálláshelynél

Üzemeltetőváltás a sikondai szálláshelynél 

A Mecsek völgyében, Sikondán található Ambient Hotel & AromaSPA június 1-től a Hilaris Hotels szállodalánc tagjaként üzemel tovább.
Prémium szobákkal újult meg a hévízi Ensana Thermal Aqua - fotók

Prémium szobákkal újult meg a hévízi Ensana Thermal Aqua - fotók 

Az idei évben 40. születésnapját ünneplő Ensana Thermal Aqua szálloda életébe a 2024-es év megújulást hoz.
Hamarosan kezdődik az ikonikus budapesti hotel felújítása

Hamarosan kezdődik az ikonikus budapesti hotel felújítása 

Nem csak teljeskörű felújítást, de új nevet is kap majd a legendás szálloda.
Megújul a Hungexpo mellett található négycsillagos hotel

Megújul a Hungexpo mellett található négycsillagos hotel 

Az év végére – folyamatos üzemelés mellett - teljesen megújul a budapesti Mellow Mood Hotels-hez tartozó, négycsillagos Expo Congress Hotel. Az átalakítások a szobákat, a belső tereket, a lobbit és a sky bart is érintik.
Az Accent üzemelteti ezt a vízparti szálláshelyet

Az Accent üzemelteti ezt a vízparti szálláshelyet 

A Balaton szerelmesei számára megnyitotta kapuit a saját kikötővel, partszakasszal és stranddal megálmodott hotel.
Újabb ötcsillagos szálláshely Balatonfüreden

Újabb ötcsillagos szálláshely Balatonfüreden 

A 19.századig visszanyúló történelméről híres Anna Grand a kifinomult pihenést kereső utazók kedvelt célpontja.