Megfizethető szálloda magyaroktól magyaroknak - megnyílt a Lifestyle Hotel a Mátrában

"Magyaroktól magyaroknak" a mottója a Mátraházán található újonnan megnyílt Lifestyle Hotelt üzemeltető Hilaris Hotels csoportnak. Az Ausztriában öt hotelt üzemeltető csoport 2023. januárjában indította útjára szállodaláncát, most májusban pedig megnyitották első magyarországi szállodájukat is az egykori Hotel Bérc épületében.

Gyönyörű erdei környezetben, távol a rohanó világ zajától bújik meg a Lifestyle Hotel Mátra, amely új tulajdonosai gondos kezei alatt egy komolyabb felújításon esett át az elmúlt néhány hónapban.

Zentai Péter alapító-tulajdonos az ünnepélyes megnyitón beavatta a meghívottakat, hogy a Mátraházán található korábbi Hotel Bérc épületében most megnyílt Lifestyle Hotelt hat hónap alatt, közel hárommilliárd forintból újították fel, amelyhez az Európai Uniótól és a magyar államtól is támogatást kaptak, ez utóbbi mintegy 819 millió forintos összeggel járult hozzá a projekt megvalósulásához. 

Az ünnepélyes szalagátvágás
Az ünnepélyes szalagátvágás
Fotó: SZT

A modernizálás során a szálloda új tetőt, nyílászárókat, és új szőnyegezést kapott, illetve megújult a teljes gépészete is. Felújításra került a wellness részleg, amely számos magasszintű szolgáltatással bővült.

Az üzemeltető Hilaris Hotels csoportnak ez az első hazai szállodája. A turisztikai iparágba tudatos, átgondolt stratégia mentén belépő szakember és a háromtagú igazgatóság – Pázmándy Szilvia marketing- és üzletfejlesztési igazgató, Valenta Zsolt üzemeltetési igazgató és Tikos Gergő fejlesztési igazgató portfoliójában öt szálloda található Ausztriában. Ennek kapcsán Zentai Péter elmondta, hogy "tavaly januári piacra lépésük óta nagyon biztatók az osztrák eredmények, a hatékonyság és az árbevétel is jelentős mértékben növekedett, amióta az épületek a Hilaris csoport üzemeltetésében vannak." Az Ausztriában található öt hotel mindegyikében azt szeretnék, hogy az odalátogató magyarok számára minőségi kikapcsolódást tudjanak nyújtani nem csak a síszezonban, hanem a turisztikai szempontból szintén nagyon erős nyári időszakban is.

„A Hilarisnak az első pillanattal kezdve nagyon fontos gondolata volt a magyaroktól magyaroknak szemlélet, és az, hogy megfizethető turizmust tudjunk kialakítani a magyarok számára itthon és külföldön egyaránt.”

– hangsúlyozza az alapító.

Ehhez - egyelőre egyedüliként a magyar piacon - kidolgoztak egy finanszírozási modult, amely a „használd most, fizesd később” szemléleten alapul.  

Ennek értelmében a vendég csak előleget fizet, a csomagár fennmaradó részét pedig a tartózkodást követően, hathavi részletben egyenlítheti ki. A szolgáltatást nem terheli sem kamat, sem kezelési költség, és az igénybevételhez mindössze egy pár perces, online hitelminősítő folyamaton kell átesni.

„Nagyon fontosnak tartottuk, hogy kinyissunk egy olyan lehetőséget, amellyel azokat a magyar családokat is meg tudjuk szólítani, akik szeretnék igénybe venni a szálloda kínálta szolgáltatásokat, de a különböző makrogazdasági okok miatt éppen nincs rá lehetőségük.” – majd hozzáfűzte, hogy ezt a modult szeretnék a többi szállodájukban is kidolgozni.

Miközben felfelé tartunk a legfelső emeleten található Lifestyle lakosztályba, megtudom, hogy a szállodában többféle szobatípus található: standard típusú szobák, standard erkélyes és standard panorámás szobák, erkélyes erkélyes panorámás junior lakosztály, illetve van több családi lakosztály és a három légterű lélegzetelállító panorámával rendelkező Lifestyle lakosztály. Ezeken túl vannak olyan standard szobák is, ahová kutyussal is érkezhetünk, illetve több összenyitható szoba, ahol nagyobb családok is kényelmesen elférnek.  

Kilátás a Lifestyle lakosztályból
Kilátás a Lifestyle lakosztályból
Fotó: SZT

A korábban említett szállodai szolgáltatásokkal kapcsolatban elmondták, hogy olyanokat is bevezettek, amelyek egyedülállók a wellness szállodák életében, mint a Krio kamra, az oxigénterápia és a holttengeri lebegés, amelyek mind kimagasló vendégélményt biztosítanak, de ezek mellett persze masszázskamrák, hét szaunából és merülődézsából álló szaunavilág, beltéri medence és egy kültéri medence is gazdagítja a vendégélményt.

A megnyitón Zentai Péter kihangsúlyozta a szálloda megújult gasztronómiai kínálatát és elmondta, hogy különösen nagy figyelmet szenteltek az éttermi élmény fejlesztésének, amelyért Krausz Gábor executive séf felel.

A koncepcióban nagy szerep kapnak a helyi termelők által előállított, lokális alapanyagokból és az egészségtudatos táplálkozási trendeknek megfelelő fogások. A folyamatosan megújuló kínálat nemcsak a szezonalitáshoz, hanem az adott egység arculatához is igazodik, és a félpanziós ellátás mellett erős à la carte kínálattal készülnek. A megnyitó ünnepség során nekünk is alkalmunk nyílt megkóstolni a séf által összeállított fogásokat, amelyek magas minőségű kulináris élményekkel járultak hozzá a hotelben töltött időhöz. A kínálatban minden gyerekkompatibilis étel megtalálható volt, ahogyan izgalmas vegetáriánus finomságok, és klasszikus magyar desszertek mesésen újragondolt verziója, mint a madártej vagy az olasz klasszikus a panna cotta.

Ami a fenntarthatóságot illeti, 2025. januárjától teljesen papírmentessé kívánják tenni a hotelt. Az épület bejárata mellett 22 kW-os elektromos autótöltőket alakítottak ki, így egyszerre hat nagysebességű töltőoszlop áll rendelkezésre elektromos gépkocsik töltésére. A Hilaris csoport alapítója külön kiemelte, hogy nagy hangsúlyt fektetnek a környezettudatosságra, és gyakorlatilag minden, ami a szálloda felújításával kapcsolatban történt minden a környezettudatosság jegyében valósult meg, és hozzátette, hogy minden cselekedetük szeretettel, figyelemmel és nagyon komoly szorgalommal párosult, amelyekkel megpróbálják elérni azt az eredményt, hogy minden vendégük elégedett és boldog legyen.


MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.