Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Április közepén nyitott meg Budapest legújabb bárétterme, ahol a dunai hajók szomszédságában, a város lenyűgöző panorámájával körbe véve várhatják a vendégek a naplementét – miközben a koktélbár és a bárkonyha választékát kóstolgatják a teraszokon. Port de Budapest a neve. Kipróbáltuk, és milyen jól tettük!

Az Erzsébet híd és a Szabadság híd között, a Belgrád rakpart alsó részén található a Port de Budapest, közvetlenül a Nemzetközi Hajóállomás mellett. Elhúzható üvegportálok veszik körbe a fedett területet, innen nyílik mindkét oldalra terasz.

Terasz a két ikeregység között / Forrás: Port de Budapest
Terasz a két ikeregység között / Forrás: Port de Budapest

Ha azonban inkább marad a vendég a belső részben,

onnan is lenyűgöző a látvány, és hűvösebb időben is tökéletesen eltöltheti az egész estét,

a bártól csupán egy karnyújtásnyira. Az egykori kikötőépületből újjávarázsolt, mediterrán hangulatú helyszínen nemcsak a panoráma különleges, hanem

az étel- és italkínálat is magával ragadó.

A Mellow Mood Hotels cégcsoport – amelyhez olyan ismert helyek tartoznak, mint a Baalbek libanoni étterem vagy a Párisi Passage - legújabb egysége

elsősorban nemcsak a városba érkező turistáknak szól, hanem főként a városlakó fiatal generációt szólítja meg.

Épp ezért a választék kialakítását úgy tervezték meg, hogy a vendégek rendszeresen visszajárjanak munka utáni, vagy hétvégi lazításra a belváros szívébe.

Klasszikusok fogások a sztárséftől - bárkonyhára hangolva

A mindenki által ismert és kedvelt ízek kerültek az étlapra, de egy kis csavarral, karakteres stílusban, és bármelyik fogás a kedvencünk lehet. A cégcsoport friss „igazolása” Varju Viktor, aki corporate chef pozícióból „finomhangolja” a konyha munkáját. A cél az volt, hogy mindenki által ismert és kedvelt ízek kerüljenek a választékba, persze egy kis csavarral, laza eleganciával, amire vevők vagyunk ebédidőben is, vagy naplementés koktélozás mellé.

Háttérben a Duna, hídjaival, szemben a Gellérthegy / Forrás: Port de Budapest
Háttérben a Duna, hídjaival, szemben a Gellérthegy / Forrás: Port de Budapest

A konyha irányításáért Schmiedt Patrik felel, aki Varju Viktorral együtt anno Bíró Lajos mellett állt helyt számos ikonikus étteremben. A Port de Budapest azonban sokkal inkább a kóstolásról szól, persze kiadós módon. Ebédidőtől kezdve késő estig bármikor beülhet bárki enni valamit - például korianderes-ananászos borjúfalatokat, izgalmas burgereket, csípős csirkeszárnyat, fish and chipset vagy épp tigrisrák pil-pilt, sőt, ezeket akár mind, megosztva az asztaltársasággal. A bár választéka pedig ugyanolyan hangsúlyos, mint az étlap, hiszen az a cél, hogy pezsgővel vagy koktéllal a kézben élvezze a vendég a naplementét, miközben a DJ jobbnál jobb mixeket kever késő estébe nyúlóan.

Kreatív ételsor, bőséges koktélválaszték / Forrás: Port de Budapest
Kreatív ételsor, bőséges koktélválaszték / Forrás: Port de Budapest

Lisa és Liberty – két híd mentén 

A bárválasztékért Gerhát Tamás bar manager felel, aki

a hidak inspirálta signature koktélok - a könnyed, elegáns Lisa és a zabolátlan, karakteres Liberty

- mellett egy sor más, izgalmas kreációval lepi meg a hozzájuk betérőket A G&T rajongók sem fognak csalódni, hiszen hétféle verzióból választhatnak, aki pedig champagne nélkül nem érzi jól magát, itt biztosan talál kedvére valót. Tamás elmondása szerint

azt szereti a legjobban, ha a vendégnek újat, szokatlant és finomat nyújthat. Fűszerek, infúziók, nagy gondossággal összeállított párlatok színes kavalkádja a polcokon – már belépéskor konstatálja a vendég, hogy itt nem érdemes szárazon megúszni a látogatást.

Bártender - akcióban / Forrás: Port de Budapest
Bártender - akcióban / Forrás: Port de Budapest

Igaz, hogy a Port de Budapest belvárosi, Duna-parti lokációban található, de nemcsak a turistáknak szól. Sőt, elsősorban azok számára szeretnénk új helyet teremteni, akik rendszeresen visszajárhatnak hozzánk akár munka után, akár hétvégi lazításra. A budapestiek imádják az egyedi, teraszos helyszíneket, mi pedig kínálatunkkal, az egyedi vibe-bal és ezzel a csodálatos panorámával abszolút kedvenccé válhatunk

– tudjuk meg Demján Balázs üzletvezetőtől, aki az elmúlt évtizedekben számos belvárosi top vendéglátóhely irányításáért felelt. Tavasz óta pedig azon dolgozik, hogy

a Port de Budapest sok városlakó törzshelye és gasztro-kikötője legyen. 

Élőzene hétvégenként és esténként, profi DJ-k szereplésével, jazz-re  és lounge hangulatra hangolva / Forrás: Port de Budapest
Élőzene hétvégenként és esténként, profi DJ-k szereplésével, jazz-re és lounge hangulatra hangolva / Forrás: Port de Budapest

Aki tehát szívesen lehorgonyozna pár órára a főváros közepén, a hét minden napján megteheti déltől éjfélig, akár napsütésben vagy esős időben is, mondjuk  egy Lisával és Liberty-vel a teraszon. Nem fog csalódni. Mi is visszatérünk - méghozzá hamar.

 

 

 

 


Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.