Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Április közepén nyitott meg Budapest legújabb bárétterme, ahol a dunai hajók szomszédságában, a város lenyűgöző panorámájával körbe véve várhatják a vendégek a naplementét – miközben a koktélbár és a bárkonyha választékát kóstolgatják a teraszokon. Port de Budapest a neve. Kipróbáltuk, és milyen jól tettük!

Az Erzsébet híd és a Szabadság híd között, a Belgrád rakpart alsó részén található a Port de Budapest, közvetlenül a Nemzetközi Hajóállomás mellett. Elhúzható üvegportálok veszik körbe a fedett területet, innen nyílik mindkét oldalra terasz.

Terasz a két ikeregység között / Forrás: Port de Budapest
Terasz a két ikeregység között / Forrás: Port de Budapest

Ha azonban inkább marad a vendég a belső részben,

onnan is lenyűgöző a látvány, és hűvösebb időben is tökéletesen eltöltheti az egész estét,

a bártól csupán egy karnyújtásnyira. Az egykori kikötőépületből újjávarázsolt, mediterrán hangulatú helyszínen nemcsak a panoráma különleges, hanem

az étel- és italkínálat is magával ragadó.

A Mellow Mood Hotels cégcsoport – amelyhez olyan ismert helyek tartoznak, mint a Baalbek libanoni étterem vagy a Párisi Passage - legújabb egysége

elsősorban nemcsak a városba érkező turistáknak szól, hanem főként a városlakó fiatal generációt szólítja meg.

Épp ezért a választék kialakítását úgy tervezték meg, hogy a vendégek rendszeresen visszajárjanak munka utáni, vagy hétvégi lazításra a belváros szívébe.

Klasszikusok fogások a sztárséftől - bárkonyhára hangolva

A mindenki által ismert és kedvelt ízek kerültek az étlapra, de egy kis csavarral, karakteres stílusban, és bármelyik fogás a kedvencünk lehet. A cégcsoport friss „igazolása” Varju Viktor, aki corporate chef pozícióból „finomhangolja” a konyha munkáját. A cél az volt, hogy mindenki által ismert és kedvelt ízek kerüljenek a választékba, persze egy kis csavarral, laza eleganciával, amire vevők vagyunk ebédidőben is, vagy naplementés koktélozás mellé.

Háttérben a Duna, hídjaival, szemben a Gellérthegy / Forrás: Port de Budapest
Háttérben a Duna, hídjaival, szemben a Gellérthegy / Forrás: Port de Budapest

A konyha irányításáért Schmiedt Patrik felel, aki Varju Viktorral együtt anno Bíró Lajos mellett állt helyt számos ikonikus étteremben. A Port de Budapest azonban sokkal inkább a kóstolásról szól, persze kiadós módon. Ebédidőtől kezdve késő estig bármikor beülhet bárki enni valamit - például korianderes-ananászos borjúfalatokat, izgalmas burgereket, csípős csirkeszárnyat, fish and chipset vagy épp tigrisrák pil-pilt, sőt, ezeket akár mind, megosztva az asztaltársasággal. A bár választéka pedig ugyanolyan hangsúlyos, mint az étlap, hiszen az a cél, hogy pezsgővel vagy koktéllal a kézben élvezze a vendég a naplementét, miközben a DJ jobbnál jobb mixeket kever késő estébe nyúlóan.

Kreatív ételsor, bőséges koktélválaszték / Forrás: Port de Budapest
Kreatív ételsor, bőséges koktélválaszték / Forrás: Port de Budapest

Lisa és Liberty – két híd mentén 

A bárválasztékért Gerhát Tamás bar manager felel, aki

a hidak inspirálta signature koktélok - a könnyed, elegáns Lisa és a zabolátlan, karakteres Liberty

- mellett egy sor más, izgalmas kreációval lepi meg a hozzájuk betérőket A G&T rajongók sem fognak csalódni, hiszen hétféle verzióból választhatnak, aki pedig champagne nélkül nem érzi jól magát, itt biztosan talál kedvére valót. Tamás elmondása szerint

azt szereti a legjobban, ha a vendégnek újat, szokatlant és finomat nyújthat. Fűszerek, infúziók, nagy gondossággal összeállított párlatok színes kavalkádja a polcokon – már belépéskor konstatálja a vendég, hogy itt nem érdemes szárazon megúszni a látogatást.

Bártender - akcióban / Forrás: Port de Budapest
Bártender - akcióban / Forrás: Port de Budapest

Igaz, hogy a Port de Budapest belvárosi, Duna-parti lokációban található, de nemcsak a turistáknak szól. Sőt, elsősorban azok számára szeretnénk új helyet teremteni, akik rendszeresen visszajárhatnak hozzánk akár munka után, akár hétvégi lazításra. A budapestiek imádják az egyedi, teraszos helyszíneket, mi pedig kínálatunkkal, az egyedi vibe-bal és ezzel a csodálatos panorámával abszolút kedvenccé válhatunk

– tudjuk meg Demján Balázs üzletvezetőtől, aki az elmúlt évtizedekben számos belvárosi top vendéglátóhely irányításáért felelt. Tavasz óta pedig azon dolgozik, hogy

a Port de Budapest sok városlakó törzshelye és gasztro-kikötője legyen. 

Élőzene hétvégenként és esténként, profi DJ-k szereplésével, jazz-re  és lounge hangulatra hangolva / Forrás: Port de Budapest
Élőzene hétvégenként és esténként, profi DJ-k szereplésével, jazz-re és lounge hangulatra hangolva / Forrás: Port de Budapest

Aki tehát szívesen lehorgonyozna pár órára a főváros közepén, a hét minden napján megteheti déltől éjfélig, akár napsütésben vagy esős időben is, mondjuk  egy Lisával és Liberty-vel a teraszon. Nem fog csalódni. Mi is visszatérünk - méghozzá hamar.

 

 

 

 


Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt

Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt 

Tervek szerint már idén nyáron működnek az első távfelügyelt boltok Magyarországon.
Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon

Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon 

Idén tovább bővül az Avasi Borangolás programkínálata.
Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben

Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben 

Ízkánaán, Palya Bea és júniusi erdőillat Debrecenben.
Megvannak a pizzafesztivál győztesei

Megvannak a pizzafesztivál győztesei 

A pizzafesztiválon Magyarország legjobb pizzériái és pizzakészítő mesterei versenyeztek egymással.
Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton

Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton 

Harmadik cukrászdáját nyitotta a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező VakVarjú Csoport Budapest egyik legmenőbb, legdinamikusabban fejlődő részén, a festői és egyben lazulós hangulatú BudaParton.
Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?

Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?  

 A digitális fizetés és a számlába beépített szervizdíj terjedésével folyamatosan átalakul a borravaló intézménye is.
Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról

Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról 

A Danone Magyarország 2024-ben részt vett az öt kelet-közép-európai országban végzett régiós kutatásban, amely a fogyasztók étkezési szokásait mérte fel.
Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja

Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja 

A rekordot idáig Olaszország tartotta egy több, mint 132 méteres bagettel.  
Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon

Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon 

A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.