Az Erzsébet híd és a Szabadság híd között, a Belgrád rakpart alsó részén található a Port de Budapest, közvetlenül a Nemzetközi Hajóállomás mellett. Elhúzható üvegportálok veszik körbe a fedett területet, innen nyílik mindkét oldalra terasz.
Ha azonban inkább marad a vendég a belső részben,
onnan is lenyűgöző a látvány, és hűvösebb időben is tökéletesen eltöltheti az egész estét,
a bártól csupán egy karnyújtásnyira. Az egykori kikötőépületből újjávarázsolt, mediterrán hangulatú helyszínen nemcsak a panoráma különleges, hanem
az étel- és italkínálat is magával ragadó.
A Mellow Mood Hotels cégcsoport – amelyhez olyan ismert helyek tartoznak, mint a Baalbek libanoni étterem vagy a Párisi Passage - legújabb egysége
elsősorban nemcsak a városba érkező turistáknak szól, hanem főként a városlakó fiatal generációt szólítja meg.
Épp ezért a választék kialakítását úgy tervezték meg, hogy a vendégek rendszeresen visszajárjanak munka utáni, vagy hétvégi lazításra a belváros szívébe.
Klasszikusok fogások a sztárséftől - bárkonyhára hangolva
A mindenki által ismert és kedvelt ízek kerültek az étlapra, de egy kis csavarral, karakteres stílusban, és bármelyik fogás a kedvencünk lehet. A cégcsoport friss „igazolása” Varju Viktor, aki corporate chef pozícióból „finomhangolja” a konyha munkáját. A cél az volt, hogy mindenki által ismert és kedvelt ízek kerüljenek a választékba, persze egy kis csavarral, laza eleganciával, amire vevők vagyunk ebédidőben is, vagy naplementés koktélozás mellé.
A konyha irányításáért Schmiedt Patrik felel, aki Varju Viktorral együtt anno Bíró Lajos mellett állt helyt számos ikonikus étteremben. A Port de Budapest azonban sokkal inkább a kóstolásról szól, persze kiadós módon. Ebédidőtől kezdve késő estig bármikor beülhet bárki enni valamit - például korianderes-ananászos borjúfalatokat, izgalmas burgereket, csípős csirkeszárnyat, fish and chipset vagy épp tigrisrák pil-pilt, sőt, ezeket akár mind, megosztva az asztaltársasággal. A bár választéka pedig ugyanolyan hangsúlyos, mint az étlap, hiszen az a cél, hogy pezsgővel vagy koktéllal a kézben élvezze a vendég a naplementét, miközben a DJ jobbnál jobb mixeket kever késő estébe nyúlóan.
Lisa és Liberty – két híd mentén
A bárválasztékért Gerhát Tamás bar manager felel, aki
a hidak inspirálta signature koktélok - a könnyed, elegáns Lisa és a zabolátlan, karakteres Liberty
- mellett egy sor más, izgalmas kreációval lepi meg a hozzájuk betérőket A G&T rajongók sem fognak csalódni, hiszen hétféle verzióból választhatnak, aki pedig champagne nélkül nem érzi jól magát, itt biztosan talál kedvére valót. Tamás elmondása szerint
azt szereti a legjobban, ha a vendégnek újat, szokatlant és finomat nyújthat. Fűszerek, infúziók, nagy gondossággal összeállított párlatok színes kavalkádja a polcokon – már belépéskor konstatálja a vendég, hogy itt nem érdemes szárazon megúszni a látogatást.
Igaz, hogy a Port de Budapest belvárosi, Duna-parti lokációban található, de nemcsak a turistáknak szól. Sőt, elsősorban azok számára szeretnénk új helyet teremteni, akik rendszeresen visszajárhatnak hozzánk akár munka után, akár hétvégi lazításra. A budapestiek imádják az egyedi, teraszos helyszíneket, mi pedig kínálatunkkal, az egyedi vibe-bal és ezzel a csodálatos panorámával abszolút kedvenccé válhatunk
– tudjuk meg Demján Balázs üzletvezetőtől, aki az elmúlt évtizedekben számos belvárosi top vendéglátóhely irányításáért felelt. Tavasz óta pedig azon dolgozik, hogy
a Port de Budapest sok városlakó törzshelye és gasztro-kikötője legyen.
Aki tehát szívesen lehorgonyozna pár órára a főváros közepén, a hét minden napján megteheti déltől éjfélig, akár napsütésben vagy esős időben is, mondjuk egy Lisával és Liberty-vel a teraszon. Nem fog csalódni. Mi is visszatérünk - méghozzá hamar.