Mint írják, az Arany Kaviár Étterem ikonikus tulajdonospárosa, Molnár Attila és Nyíri Szása, Molnár Bence személyében új séfet igazolt az étterem élére.
A hazai gasztronómiai események és a fiatal séfgeneráció követőinek számára ismerősen csenghet Molnár Bence (24) neve. Nem véletlenül, hiszen visszatérő alakja a Bocuse d'Or séfverseny-sorozatnak, ahol először Veres István oldalán commis-ként jutott a lyoni világdöntőig, majd tavaly a hazai döntőben már versenyzőként mérettette meg magát.
Pályafutását a Michelin csillagos Bábel Budapestben kezdte, majd Tiago Sabarigo sous séfjeként folytatta a szintén Michelin csillaggal díjazott Essencia Étteremben.
Szeretem a kreatív munkát, szeretek újdonságokat kitalálni, mind az ételek megalkotása, mind a tálalás során. Szásával és Attilával szinte az első perctől kezdve nagyon jól egymásra tudtunk hangolódni, az elképzeléseim nagyon jól passzolnak az Arany Kaviár elegáns, ám mégis progresszív stílusához
– mondta váltása kapcsán Molnár Bence, az Arany Kaviár új séfje.
Bence az általa létrehozott új koncepcióban szeretné megmutatni a hazánkban található halak sokszínűségét a tányéron. Így kerültek az étlapra - többek között - a magyarországi halak - tokhal, kecsege, pisztráng, csíkos sügér -, amelyek hazai forrásból is beszerezhetőek, és jól kombinálhatóak az étterem ikonikus kaviár-kínálatával.
Bencével, a közös munka során arra törekedtünk, hogy az a'la carte étlapba is belevigyük azt a fajta játékosságot és igényességet, ami az új menüsoron is tetten érhető
– tette hozzá Nyíri Szása, az Arany Kaviár tulajdonos-séfje.
Bencével nemcsak a vezetéknevünk egyezik meg, de szakmai elképzeléseink is nagyon hasonlóak. Egy ideje figyelem a pályafutását, nagyon tehetséges szakembernek tartom, aki képes arra, hogy a hagyományos „signature" kínálatunkon túl, új, emblematikus fogásokat hozzon létre a vendégeink számára.
– mondta Molnár Attila, az Arany Kaviár tulajdonosa.