Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Április 26-tól kezdve új séf dolgozik az Arany Kaviár élén. Molnár Bence egy fiatal, kiemelkedően tehetséges, a Bocuse d'Or séfverseny-sorozat ismert személyisége, írja az étterem hozzánk eljuttatott közleményében.

Mint írják, az Arany Kaviár Étterem ikonikus tulajdonospárosa, Molnár Attila és Nyíri Szása, Molnár Bence személyében új séfet igazolt az étterem élére.

Az étterem teljes csapata, középen az új séffel, Molnár Bencével / Forrás: Arany Kaviár
Az étterem teljes csapata, középen az új séffel, Molnár Bencével / Forrás: Arany Kaviár

A hazai gasztronómiai események és a fiatal séfgeneráció követőinek számára ismerősen csenghet Molnár Bence (24) neve. Nem véletlenül, hiszen visszatérő alakja a Bocuse d'Or séfverseny-sorozatnak, ahol először Veres István oldalán commis-ként jutott a lyoni világdöntőig, majd tavaly a hazai döntőben már versenyzőként mérettette meg magát. 

Pályafutását a Michelin csillagos Bábel Budapestben kezdte, majd Tiago Sabarigo sous séfjeként folytatta a szintén Michelin csillaggal díjazott Essencia Étteremben. 

Szeretem a kreatív munkát, szeretek újdonságokat kitalálni, mind az ételek megalkotása, mind a tálalás során. Szásával és Attilával szinte az első perctől kezdve nagyon jól egymásra tudtunk hangolódni, az elképzeléseim nagyon jól passzolnak az Arany Kaviár elegáns, ám mégis progresszív stílusához

– mondta váltása kapcsán Molnár Bence, az Arany Kaviár új séfje.

Csíkos sügér, brokkoli, alga - egy fogás az új étlap kínálatából / Forrás: Arany Kaviár
Csíkos sügér, brokkoli, alga - egy fogás az új étlap kínálatából / Forrás: Arany Kaviár

Bence az általa létrehozott új koncepcióban szeretné megmutatni a hazánkban található halak sokszínűségét a tányéron. Így kerültek az étlapra - többek között - a magyarországi halak - tokhal, kecsege, pisztráng, csíkos sügér -, amelyek hazai forrásból is beszerezhetőek, és jól kombinálhatóak az étterem ikonikus kaviár-kínálatával.

Bencével, a közös munka során arra törekedtünk, hogy az a'la carte étlapba is belevigyük azt a fajta játékosságot és igényességet, ami az új menüsoron is tetten érhető

 – tette hozzá Nyíri Szása, az Arany Kaviár tulajdonos-séfje.

Bencével nemcsak a vezetéknevünk egyezik meg, de szakmai elképzeléseink is nagyon hasonlóak. Egy ideje figyelem a pályafutását, nagyon tehetséges szakembernek tartom, aki képes arra, hogy a hagyományos „signature" kínálatunkon túl, új, emblematikus fogásokat hozzon létre a vendégeink számára.

– mondta Molnár Attila, az Arany Kaviár tulajdonosa.

 


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.