Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Április 26-tól kezdve új séf dolgozik az Arany Kaviár élén. Molnár Bence egy fiatal, kiemelkedően tehetséges, a Bocuse d'Or séfverseny-sorozat ismert személyisége, írja az étterem hozzánk eljuttatott közleményében.

Mint írják, az Arany Kaviár Étterem ikonikus tulajdonospárosa, Molnár Attila és Nyíri Szása, Molnár Bence személyében új séfet igazolt az étterem élére.

Az étterem teljes csapata, középen az új séffel, Molnár Bencével / Forrás: Arany Kaviár
Az étterem teljes csapata, középen az új séffel, Molnár Bencével / Forrás: Arany Kaviár

A hazai gasztronómiai események és a fiatal séfgeneráció követőinek számára ismerősen csenghet Molnár Bence (24) neve. Nem véletlenül, hiszen visszatérő alakja a Bocuse d'Or séfverseny-sorozatnak, ahol először Veres István oldalán commis-ként jutott a lyoni világdöntőig, majd tavaly a hazai döntőben már versenyzőként mérettette meg magát. 

Pályafutását a Michelin csillagos Bábel Budapestben kezdte, majd Tiago Sabarigo sous séfjeként folytatta a szintén Michelin csillaggal díjazott Essencia Étteremben. 

Szeretem a kreatív munkát, szeretek újdonságokat kitalálni, mind az ételek megalkotása, mind a tálalás során. Szásával és Attilával szinte az első perctől kezdve nagyon jól egymásra tudtunk hangolódni, az elképzeléseim nagyon jól passzolnak az Arany Kaviár elegáns, ám mégis progresszív stílusához

– mondta váltása kapcsán Molnár Bence, az Arany Kaviár új séfje.

Csíkos sügér, brokkoli, alga - egy fogás az új étlap kínálatából / Forrás: Arany Kaviár
Csíkos sügér, brokkoli, alga - egy fogás az új étlap kínálatából / Forrás: Arany Kaviár

Bence az általa létrehozott új koncepcióban szeretné megmutatni a hazánkban található halak sokszínűségét a tányéron. Így kerültek az étlapra - többek között - a magyarországi halak - tokhal, kecsege, pisztráng, csíkos sügér -, amelyek hazai forrásból is beszerezhetőek, és jól kombinálhatóak az étterem ikonikus kaviár-kínálatával.

Bencével, a közös munka során arra törekedtünk, hogy az a'la carte étlapba is belevigyük azt a fajta játékosságot és igényességet, ami az új menüsoron is tetten érhető

 – tette hozzá Nyíri Szása, az Arany Kaviár tulajdonos-séfje.

Bencével nemcsak a vezetéknevünk egyezik meg, de szakmai elképzeléseink is nagyon hasonlóak. Egy ideje figyelem a pályafutását, nagyon tehetséges szakembernek tartom, aki képes arra, hogy a hagyományos „signature" kínálatunkon túl, új, emblematikus fogásokat hozzon létre a vendégeink számára.

– mondta Molnár Attila, az Arany Kaviár tulajdonosa.

 


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.