Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Április 26-tól kezdve új séf dolgozik az Arany Kaviár élén. Molnár Bence egy fiatal, kiemelkedően tehetséges, a Bocuse d'Or séfverseny-sorozat ismert személyisége, írja az étterem hozzánk eljuttatott közleményében.

Mint írják, az Arany Kaviár Étterem ikonikus tulajdonospárosa, Molnár Attila és Nyíri Szása, Molnár Bence személyében új séfet igazolt az étterem élére.

Az étterem teljes csapata, középen az új séffel, Molnár Bencével / Forrás: Arany Kaviár
Az étterem teljes csapata, középen az új séffel, Molnár Bencével / Forrás: Arany Kaviár

A hazai gasztronómiai események és a fiatal séfgeneráció követőinek számára ismerősen csenghet Molnár Bence (24) neve. Nem véletlenül, hiszen visszatérő alakja a Bocuse d'Or séfverseny-sorozatnak, ahol először Veres István oldalán commis-ként jutott a lyoni világdöntőig, majd tavaly a hazai döntőben már versenyzőként mérettette meg magát. 

Pályafutását a Michelin csillagos Bábel Budapestben kezdte, majd Tiago Sabarigo sous séfjeként folytatta a szintén Michelin csillaggal díjazott Essencia Étteremben. 

Szeretem a kreatív munkát, szeretek újdonságokat kitalálni, mind az ételek megalkotása, mind a tálalás során. Szásával és Attilával szinte az első perctől kezdve nagyon jól egymásra tudtunk hangolódni, az elképzeléseim nagyon jól passzolnak az Arany Kaviár elegáns, ám mégis progresszív stílusához

– mondta váltása kapcsán Molnár Bence, az Arany Kaviár új séfje.

Csíkos sügér, brokkoli, alga - egy fogás az új étlap kínálatából / Forrás: Arany Kaviár
Csíkos sügér, brokkoli, alga - egy fogás az új étlap kínálatából / Forrás: Arany Kaviár

Bence az általa létrehozott új koncepcióban szeretné megmutatni a hazánkban található halak sokszínűségét a tányéron. Így kerültek az étlapra - többek között - a magyarországi halak - tokhal, kecsege, pisztráng, csíkos sügér -, amelyek hazai forrásból is beszerezhetőek, és jól kombinálhatóak az étterem ikonikus kaviár-kínálatával.

Bencével, a közös munka során arra törekedtünk, hogy az a'la carte étlapba is belevigyük azt a fajta játékosságot és igényességet, ami az új menüsoron is tetten érhető

 – tette hozzá Nyíri Szása, az Arany Kaviár tulajdonos-séfje.

Bencével nemcsak a vezetéknevünk egyezik meg, de szakmai elképzeléseink is nagyon hasonlóak. Egy ideje figyelem a pályafutását, nagyon tehetséges szakembernek tartom, aki képes arra, hogy a hagyományos „signature" kínálatunkon túl, új, emblematikus fogásokat hozzon létre a vendégeink számára.

– mondta Molnár Attila, az Arany Kaviár tulajdonosa.

 


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.