hirdetés
hirdetés

Egy hónapon belül még soha, ennyien

2018. júliusában is markánsan fejlődött a Debrecen Airport utasforgalma. Az előző év azonos időszakával összehasonlítva idén júliusban 22 %-kal többen, mintegy 45 050-en keresték fel - tudtuk meg kedden a Debrecen Airporttól.

hirdetés

Egy hónapon belül soha sem fordultak még meg ennyien a Debrecen Airporton. Júliusban közel kétszer többen utaztak a repülőtérről, mint Hajdúszoboszló lakossága ill. idén július végéig többen repültek a Debrecen Airportról, mint Debrecen teljes lakossága - érzekeltették a nagyságrendet.

Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója a 2018-as júliusi és az első héthavi eredményekről szólva elmondta, hogy a “Debrecen Airport utasforgalma 2018. júliusában és az év első hét hónapjában is stabilan fejlődött. A Wizz Air a debreceni bázison állomásozó gépével már a nyári menetrend kezdete óta több frekvenciával közlekedik és a gép kapacitása a nyári szünet kezdete óta a maximumon üzemel. Londonba már heti 10, Eindhovenbe pedig heti 3 járattal ill. a többi úti célokra heti 2 frekvenciával. A Lufthansa hetente ötször repül március vége óta Debrecenből Münchenbe. Így idén már 8 európai és izraeli metropoliszba, London, Párizs, München, Milánó, Moszkva, Eindhoven, Malmö mellett Tel Avivba is van közvetlen menetrend szerinti járata Debrecennek és a kelet-magyarországi régiónak.”

A Wizz Air az év végétől már 2 bázis gépet fog üzemeltetni a Debrecen Airportról és további 8 új úti céllal bővíti a debreceni kínálatot már 2018. decembertől. Barcelona, Dortmund, Doncaster, Bázel, Milánó-Malpensa és 2019. márciustól, három meseszép mediterrán sziget: Málta, Ciprus és Palma de Mallorca is elérhetővé válik.

Az utóbbi hetek forint gyengülése tovább élénkítette a menetrendszerinti járatok beutazó forgalmát, valamint a gyenge török líra miatt rendkívül megnőtt a kereslet Törökországba egész Európából. A többi charter desztinációk is az elvárások felett teljesítenek így a szabad helyeket már csak elvétve lehet találni inkább azokat is csak a szeptemberi járatokon. A Török Riviérára, Barcelonába, Zakynthosra, Hurghadaba és Burgaszba töretlen az érdeklődés és idén ismét túlkeresletről számolhatunk be, amelyet jövőre kapacitásbővítés kompenzálhat.

A Debrecen Airport szerint Kassán stagnáló, Nagyváradon csökkenő tendenciát mutat az elérhető desztinációk száma és az ülőhelykapacitás is. Mindeközben a debreceni járatsűrítéseknek, a májusi bejelentésnek köszönhetően 2018-ban és 2019-ben további jelentős növekedésre számítunk a Debrecen Airporton a külföldi turisták és üzleti utasok által eltöltött vendégéjszakák számát illetően ill. a régió szállodáinak kihasználtsága is folyamatosan fog javulni. A vendéglátóhelyek, szabadidős és rekreációs szolgáltatók ill. a személyszállító cégek forgalma és az ÁFA és IFA bevételek is jelentősen fognak növekedni a régiónkban. A szomszédos országok közeli régióiból és Hajdú-Bihar megyéből is egyre többen választják a Debrecen Airportot, ami reptér illetékesei szerint a régió vezető repülőterévé fog válni 2019-től.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai