hirdetés
hirdetés

Ezzel kötheti le legjobban gyermeke figyelmét a repülőút alatt

A British Airways Holidays, Robert Winstron professzor vezetésével egy kísérlet keretében arra kereste a választ, hogy milyen játékokat érdemes a repülőre vinni, amelyek lefoglalják a gyermekeket utazás közben.

hirdetés

A British Airways Holidays szülők körében végzett kutatása arra kereste a válaszokat, hogy a szülőket mi aggasztja leginkább, amikor gyermekeikkel együtt utaznak, és melyek azok a játékok, amik a legnépszerűbbek a repülőgépek fedélzetén. A British Airways kutatásának eredményei rávilágítottak, hogy a szülők legnagyobb aggodalma, hogy miként kössék le csemetéiket: 60 százalékuk bevallotta, képtelen fél óránál tovább lefoglalni gyermeke figyelmét.

A légitársaság egy kísérlet keretében harminc kisgyermek viselkedését vizsgálta egy kétórás repülőút alatt, ahol különböző játékokat kaptak a részvevők. A 2-10 éves gyermekeknek 90 perc játékidő állt rendelkezésére, mely során kutatók - Robert Winston televíziós személyiség és pedagógus pszichológusok - követték figyelemmel viselkedésüket.

Íme a kísérletről készült videó:A kísérlet meglepő eredményeket hozott: a gyermekek figyelmét a legolcsóbb játékok kötötték le a leghosszabb ideig. A Play-Doh kreatív gyurma és a jelenlegi sztárjáték, a Loom karkötő készlet dobogós helyen végzett: a gyerekek 80, míg a szülők 70 százaléka vinné magával a repülőutakon a jövőben. Mindkét játék több mint 40 percig foglalta le a fiatalokat.

Az 2-5 évesek körében a Play-Doh gyurma volt az abszolút favorit, míg a Loom karkötők az 5-10 éves korcsoport körében arattak sikert. A régi klasszikusok, mint a Lego és az angol kártyajáték, a Top Trump is szépen szerepeltek, az utóbbiaknál: 37 és 33 percig szórakoztatták a gyerekeket.

Robert Winston professzor a következőket mondta: „Nagy a csábítás a szülőknél, hogy egyszerűen csak lejátszanak egy filmet a csemetéknek abban a reményben, hogy attól majd elszenderednek. De a kreatív játékok, mint például a Lego, a matricás foglalkoztató könyvek és úti játékok is remekül lefoglalják a kicsiket. Érdemes rendszeres időközönként újabb és újabb játékot kipróbálni, így garantáltan elmélyülnek a játékban akár másfél óránál tovább is.”

A 2000 fő bevonásával készült felmérésből kiderül, a szülők negyedét aggasztja, hogy gyermekeik zavarják a többi utas nyugalmát, míg több mint felüket a gyerekek felboruló alvásritmusa nyugtalanítja.

Dr. Vivian Hill, a londoni Oktatási Intézet pedagógus pszichológusa a következőket mondta: „A statikus játékokkal szemben (mint például a plüss játékok és babák) a képzeletet beizzító, kreativitást igénylő játékok huzamosabb ideig fenntartják a gyerekek érdeklődését.”

A British Airways fedélzeti slágerjáték-listája:

Loom kreatív karkötő készlet
Play-Doh kreatív gyurma
Lego
Top Trump
Uno
Usborne kártyák
Mágneses úti játékok
Aquadoodle ceruza
Ujjbábok
Matricás foglalkoztató

Még teljesebb repülési élmény a rövid-távú járatokon

A legfiatalabbak mellett a British Airways a szélesebb utazóközönség számára is a lehető legkényelmesebbé teszi a repülést. A légitársaság nemrégiben bemutatta újragondolt formatervezésű üléseit és utasterét a rövid távú, az európai hálózat és London között közlekedő repülőgépein. Az innovatív formatervezés maximális személyes teret és kényelmet nyújt a British Airways 95, rövid-távú útvonalon közlekedő repülőgépén.

A rövid-távú járatokon nyújtott szolgáltatások javítása érdekében a British Airways tárgyalásokat folytat az Inmarsattal annak érdekében, hogy az európai légi széles sávú internetezés új korszakában is vezető szerepet tölthessen be. A tervek szerint Európában elsőként - kezdetben a belföldi, nagy-britanniai járatokon– olyan földi sugárzású, 4G széles sávú hálózatot kívánnak ügyfeleiknek biztosítani repülésközben, mint amilyet a földön megszokhattak.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai