hirdetés
hirdetés

Felfüggeszti budapesti járatait az Air Malta

Mégsem repül Budapestre az Air Malta idén nyáron, a tervekkel ellentétben a légitársaság leállítja fővárosunkba irányuló járatait.

hirdetés

Bár a légitársaságtól hivatalos sajtóközlemény még nem érkezett, annak magyarországi vezérképviselete, a Tensi Aviation Kft. már megerősítette, hogy az Air Malta felfüggeszti budapesti járatainak üzemeltetését.

Kedves Marianna, a Tensi Aviation Kft. sales menedzsere kérdésünkre elmondta, a légitársaság egy ideje már fontolgatta, hogy mi legyen a járat sorsa, miután a Wizz Air, majd nyártól a Ryanair is repülni fog a szigetországba. Az Air Malta pedig nem szeretné bevállalni azt a rizikót, hogy veszteségesen működjön, és az árversenybe sem kíván beszállni. A sales menedzser hozzátette, ez a döntés egyelőre erre az évre vonatkozik, olyan információt nem kaptak, hogy a légitársaság végleg a járat megszüntetését tervezi.

Kedves Marianna beszámolt arról is, hogy az Air Malta jelenleg átalakítás alatt áll, és mivel nincs sok gépük, ezért nagyon odafigyelnek arra, hogy olyan útvonalakon ne repüljenek, amelyekkel nem termelnek nyereséget. Várhatóan más desztinációkat is ki fognak venni a kínálatukból, és jobban fognak fókuszálni a nyugat-európai, például a brit piacra. Ezt az is indokolja, hogy megváltoztak az európai nyaralószokások, Egyiptom és Tunézia eléggé kiesett, Málta viszont biztonságos, ezért sokan látogatnak a szigetre.

Aki Air Maltával szeretne utazni, az bécsi indulással még mindig eljuthat a szigetre.

Az Air Malta egyébként nem vonul ki teljesen hazánkból, vezérképviseletét továbbra is a Tensi Aviation Kft. látja el.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai