Csődöt jelentett a Hooters

A csődeljárás részeként a vállalat eladja mind a száz saját tulajdonú éttermét két franchise-csoportnak, amelyek már jelenleg is Hooters éttermeket üzemeltetnek a floridai Tampa és a chicagói régiókban. 

A két csoport együttesen az amerikai franchise-helyszínek egyharmadát működteti.

Nemrég a vállalat munkaügyi gyakorlata kritikák kereszttüzébe került, többek között faji és nemi diszkrimináció miatt indított perek kapcsán híresült el. 

Tavaly a Hooters több tucat éttermét bezárta, a növekvő élelmiszer- és munkaerőköltségeket okolva, írja a CNN.

A cégTexasban nyújtotta be a csődvédelmi kérelmet, egyúttal azt is közölte, hogy továbbra is folytatja működését, bár további bezárásokra is sor kerülhet.


Fotó: Depositphotos

A Hooters-t 2019-ben a Nord Bay Capital és a TriArtisan Capital Advisors magántőke-társaságok vásárolták meg. Az új vásárlói csoportban az eredeti Hooters-alapítók is részt vesznek, köztük Neil Kiefer, a Hooters Inc. franchise-csoport vezérigazgatója.

„Az elmúlt években a Hooters márkát olyan magántőke-társaságok és más csoportok birtokolták, amelyeknek semmilyen előélete vagy tapasztalata nem volt a Hooters-szel kapcsolatban”

– nyilatkozta Kiefer. Egy múlt heti Bloomberg-interjúban hozzátette, hogy az átalakítási terv egyik kulcseleme az étteremlánc családbarátabbá tétele.

Kiefer szerint az alapítók által vezetett kivásárlás lehetőséget ad arra, hogy a Hooters „visszatérjen a gyökereihez”.


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.