hirdetés
hirdetés

Így alakul át a légiközlekedés örökre

A járvány miatt örökre átalakul az, ahogy repülővel utazunk: az érintésmentes és okos szolgáltatásoké a főszerep a légiközlekedésben - hangsúlyozza az Emirates légitársaság.

hirdetés

Az Emirates érintésmentes utasfelvételi és poggyászleadó pultjai 2020 szeptemberében debütáltak a Dubaji Nemzetközi Reptéren (DXB). A 32 önműködő poggyászleadó kioszkot és a 16 check-in kioszkot az utasok mobiltelefonjaikkal vagy tabletjeikkel irányíthatják, anélkül, hogy meg kellene érinteni a képernyőt. Az utasok a kioszkoknál becsekkolhatnak, megkaphatják beszállókártyájukat, kiválaszthatják fedélzeti ülésüket és feladhatják poggyászaikat. Az érintésmentes szolgáltatások körét további opciókkal is bővítették, így a kioszkoknál már az olyan kiegészítő szolgáltatásokat is ki lehet egyenlíteni, mint például az extra poggyászfeladás. 2021 júliusában és augusztusában több mint 568,000 utas élt az érintésmentes szolgáltatás nyújtotta előnyökkel, hiszen így elkerülhették a sorban állást, illetve átsétálhattak a repülőtéren, egyenesen az útlevélellenőrzéshez.

 

Az utasok pozitív visszajelzését követően az Emirates szeptemberben további hat érintésmentes check-in és poggyászfeladó kioszkot helyezett el a First és Business Class check-in területén. Az utasok a Dubaji Nemzetközi Repülőtéren ezt követően akár az úgynevezett biometrikus útvonalat is választhatják, ahol a legújabb arcfelismerő technológiát alkalmazzák több mint 30 biometrikus kamera segítségével. Az Emirates utasai becsekkolhatnak járatukra, elintézhetik a beutazáshoz kapcsolódó adminisztrációt, beléphetnek az Emirates Lounge-ba, és felszállhatnak a gép fedélzetére – mindezt úgy, hogy végigsétálnak a repülőtéren. Mióta az Emirates bevezette újításait már több mint 58,000 utas vette igénybe a kényelmes, érintésmentes és biztonságos belépési lehetőséget az Emirates Lounge-ba, és több mint 380,000 utas próbálta ki a biometrikus kapukat.

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai