hirdetés
hirdetés

Megemelte az ifjúsági bérlet korhatárát az Eurail

Nem csak a 26 év alattiaké a világ - pontosabban a kedvezmény.

hirdetés

Idén az Eurail kiterjesztette az ifjúsági bérlet (youth pass) felhasználhatóságának korhatárát, így most már 26 helyett 28 év alatt lehet hozzájutni ehhez a kedvezményhez.

Így azok az utasok, akik az indulás napján 28 évnél fiatalabbak, a felnőtt bérlet árához képest 35 százalékkal olcsóbban utazhatnak – akár első osztályon is.

Az új korhatár bevezetését megelőzően a foglalás időtartamát is meghosszabbították. Eddig ugyanis a vásárlástól számított 6 hónapon belül kellett megkezdeni az európai utazást, ezt növelték meg 11 hónapra.

Európa kiemelt látnivalói
Európa kiemelt látnivalói
Nyugat-Európa útvonal
Nyugat-Európa útvonal


Kelet-Európa útvonal
Kelet-Európa útvonal
Olaszországi útvonal
Olaszországi útvonal


Ingyen jegyet kapnak az uniótól 18 évesek

Az európai fiatalok utazásával az Unió is foglalkozik. A Turizmus Online-on nemrég számoltunk be arról, hogy elindult az Interrail-program, melynek értelmében minden 18 éves európai fiatalnak díjmentes, egy hónapra szóló Interrail-jegyet – európai vasúti közlekedési bérletet, magyarul Szabad Európa-kártyát – biztosítanának az EU-ban. Erről legutóbb Ujhelyi István, az Európai Parlament Közlekedési és Turisztikai Bizottságának alelnöke számolt be Budapesten. A kísérleti programot végül az Európai Bizottság is elfogadta, vagyis 2017-ben el is indul. Ujhelyi István elmondta, hogy felhívta Bienerth Gusztáv turizmussal kapcsolatos állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos figyelmét arra, hogy akár Magyarország is lehetne az első olyan EU-tagállam, amely kampányt folytat az európai turisztikai piacon a 18 évesek között - ennek keretében a MÁV és a magyar állam külön kedvezményekkel, ifjúsági szállásokkal, egy jól használható weboldallal hirdethetné meg az európai fiatalok számára, hogy jöjjenek Magyarországra. Hozzátette: csak hazánkban évente százezer 18 éves ünnepli a születésnapját. Az pedig biztos – tette hozzá a képviselő –, hogy százezrek fognak elindulni Európa-szerte, és választanak maguknak különböző úti célokat. Ha tudunk egy közös kampányt folytatni, akkor egy olyan korosztályt célozhatunk meg, amely nem feltétlenül csak a bulinegyedbe jön két napra, hanem valami többet, valami mást is szeretne.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai