hirdetés
hirdetés

Újra lehet Kanadába utazni

Az észak-amerikai ország ismét lehetővé tette a turisták beutazását, a KLM öt városba közlekedik, partnerével, a Westjettel pedig az átszállás is biztosított - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.

hirdetés

A holland légitársaság Vancouverbe, Calgary-ba, Edmontonba, Torontóba és Montreálba indított járatokat. Toronto és Calgary minden nap elérhető, Vancouverbe és Montreálba hetente négyszer, Edmontonba kétszer lehet eljutni.

A szabályok szerint Kanadába az léphet be karanténkötelezettség nélkül, aki mindkét, az ország által elfogadott oltást megkapta, a második adag után eltelt legalább két hét, és emellett az érkezéstől számított 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszttel rendelkezik. Utóbbit a hatóságok a határon szúrópróbaszerűen ellenőrzik. Minden utasnak kötelező az ArriveCan alkalmazás használata, ezt a légitársaságok ellenőrzik, hiányában megtagadják a beszállást. A magyar védettségi igazolvány nem érvényes.

A KLM globális hálózatának kiemelkedő fontossága van abban, hogy a légitársaság erősebben és stabilabban kerüljön ki a Covid-19 okozta válságból. A járvány kezdete óta a légitársaság a lehetőségekhez mérten fenntartotta a hálózatát, hogy azoknak, akik utazniuk kellett, lehetőséget biztosítson, emellett az egészségügyi segédeszközök, áruk szállítása rendkívül fontos feladat volt az elmúlt időszakban. Ez a stratégia nagy segítségére volt a KLM-nek, és most lehetővé teszi a gördülékenyebb, gyorsabb kapacitásbővítést.

Pieter Elbers, a KLM vezérigazgatója amellett, hogy örömét fejezte ki a kanadai járatok újranyitásával kapcsolatban, azt hangsúlyozta, hogy a kanadai kormány jó példát mutat azzal, hogy az oltottakat ismét beengedi az országba. „Ennek a döntésnek köszönhetően újra azt tehetjük, amihez a legjobban értünk: ismét összeköthetjük az embereket és felejthetetlen élményt nyújthatunk nekik, a családtagok ismét találkozhatnak. A kanadai járatok újraindítása nagyon fontos lépés a légitársaság felépülésében, és reméljük, hogy rövidesen az Egyesült Államok is engedélyezi majd a beutazást.


hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai