hirdetés
hirdetés

Zöldebb felszállás Budapesten

2013. március 1. óta a HungaroControl, a spanyol Pildo Labs és a Wizz Air a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren tesztelték a folyamatos ereszkedéssel való leszállást (CDA – Continuous Descent Approaches) és a folyamatos emelkedéssel való felszállást (CCD – Continuous Climb Departures) a szén-dioxid kibocsátás csökkentése céljából.

hirdetés

A három vállalat közösen dolgozott annak érdekében, hogy csökkentsék a budapesti légi forgalom környezeti hatásait. Az együttműködés a REACT-Plus projekt keretén belül jött létre (REACT: Kibocsátás-csökkentés a repülőterek manőverezési területén CDA és CCD használatával). A projekt a SESAR JU és az AIRE III kezdeményezés társfinanszírozásával valósult meg, amelyek célja, hogy elősegítsék a modern technológiák és a zöldebb légiforgalmi irányítási megoldások alkalmazását.

A budapesti légi irányítási területen valamennyi üzemeltető számára lehetőség van a CCD és a CDA használatára. A rendszer hatékonyságát azonban a Wizz Air által mért adatok alapján fogják meghatározni. Ugyanakkor várható, hogy a műveletek alkalmazását minden érdekelt számára felajánlják majd.

A Wizz Air Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága 45 darab A320 Airbus-ból álló flottát üzemeltet 17 állomásról, több mint 280 útvonalon, 94 desztinációval, 34 országba.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk