hirdetés
hirdetés

A La Palma-i hotelekben most a helyiek alszanak

Mert továbbra sem csitul a vulkán a Kanári-szigetekhez tartozó La Palmán. A vulkánkitörés már eddig is több százmillió eurós kárt okozott.

hirdetés

A Cumbre Vieja tűzhányó ötven év szunnyadás után két hete tört ki, azóta 80 millió köbméter lávát okádott ki. A megkövült magma mintegy 367 hektárt borít be, míg a hamueső több mint 3300 hektárt érint, adja hírül a euronews.com portál.

A spanyol miniszterelnök, aki már harmadjára jár a szigeten a vulkánkitörés óta, 200 millió eurós segélyt ígért La Palmának. "“Nagyon fontos, hogy mindannyian óvatosak legyünk, hogy közelről figyeljük, mint mondanak a szakértők és a tudósok, mert a vulkán még mindig aktív, és lávát lövell ki. A következmény lehet anyagi veszteség, de a La Palma-i lakosok egészségének a károsodása is."

 
Időközben feloldották a mérgező gázok miatt elrendelt kijárási tilalmat három falu mintegy 3800 lakója számára. A szél ugyanis a legtöbb mérgező gázt a tenger felé sodorta. A hamueső miatt azonban csak kevesen éltek a lehetőséggel, hogy a szabadba merészkedjenek.

Vasárnap még mindig több mint 5500 ember volt szállodákban, illetve rokonoknál elhelyezve. Sokan közülük sosem térhetnek vissza otthonaikba, amelyeket most már több méter láva borít.

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!