hirdetés
hirdetés

Ausztria: idén is lesz síszezon, csak óvintézkedésekkel

Az osztrák kormány szeptember 24-én részletes intézkedési tervet jelentett be, amely keretek között a téli turisztikai szezon kivitelezhető, remélhetőleg megmenthető - írja a GD Consulting

hirdetés

Ausztriát és az egyes tartományait az elmúlt időszakban egyre több, küldőpiacként releváns ország sorolta a járványügyi szempontból kockázatos úti célok közé. A szövetségi kormány a helyzet értékelését követően gyakorlatilag az idei téli szezonra betiltotta a síeléssel tradicionálisan együtt járó après-ski partikat. Sebastian Kurz kancellár Elisabeth Köstinger turizmusért is felelős miniszterrel közösen ismertette a turisztikai intézkedéscsomagot, amelynek lényege, hogy a síelés, wellness szolgáltatások igénybe vétele, étterembe járás lehetséges lesz, de más formában, mint ahogy eddig az osztrákok és külföldi turisták ezt megszokhatták.

Az éttermekben (teraszokat is beleértve) csak az ülő vendégeknek szolgálhatnak fel ételt és italt, és minden egyéb helyzetben az arcmaszk használata mindenkinek kötelező. Este 10 órakor pedig zárniuk kell Nyugat-Ausztria tartományaiban a vendéglátóhelyeknek. Szigorúan korlátozták és 10 főben határozták meg az asztaltársaságok létszámát, és létszámkorlát vonatkozik a síliftek gondoláira is, ahol természetesen a maszkviselés is kötelező. A karácsonyi vásárok járványkonform módon, de megrendezésre kerülhetnek Ausztria-szerte.

Mindeközben Michael Ludwig, Bécs város polgármestere ugyancsak szeptember 24-i bejelentése nyomán úgy döntött, hogy szeptember 28-i hatállyal regisztrációs kötelezettséget vezet be a város éttermeiben, vendéglátó vállalkozásai esetében. Bécs város önkényesen, a szövetségi kormány beleegyezése nélkül vezeti be a regisztrációs kötelezettséget. Mivel az illetékes hatóságoknak sok esetben nehézséget okoz a fertőzöttek kapcsolati körének feltárása (Contact Tracing), így ettől az eljárástól a felderítés hatékonyságának növekedését várják.

(forrás: GD Consulting)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai