hirdetés
hirdetés

Az európaiak 20 százaléka tervez utazást idén ősszel

Egyebek között ez derül ki az European Travel Commission (ETC) legfrissebb felméréséből.

hirdetés

A megkérdezett európaiak csaknem 70% -a 2022 január végéig tervezi, hogy utazzon. A rövid távú utazási tervekkel rendelkezőknek több mint a fele egy másik európai országba látogatna, és 35% -a belföldi utazást tervez. Az európaiak egyre nagyobb része ragaszkodik eredeti utazási terveihez, de az utazással kapcsolatos kétségek 20 százalékkal emelkedtek a járvány esetszámainak globális felfutása miatt. 

A növekvő koronavírusos esetszámok és a delta variáns terjedése hatással lehetett az európaiak utazási döntéseire az utóbbi hetekben hónapokban, ugyanakkor utazási kedvük magas volt a nyár folyamán. A megkérdezett európaiak csaknem 70%-a nyilatkozott úgy, hogy 2021 júliusa és 2022 januárja között tervez utazni, míg lényegesen kevesebben (17%) jelezték, hogy biztosan nem indulnának, vagy bizonytalanok (15%) a rövid távú utazási terveikkel kapcsolatban. A megkérdezett európaiak több mint 20% -a tervezi, hogy októberben vagy novemberben utazásra indul, és időt tölt a tengerparton, a természetben vagy városokban – derül ki az European Travel Commission (ETC) legfrissebb kutatásából - írja a Traveldailynews.

A COVID-19 elleni vakcina továbbra is alapvető letéteményese az utazók bizalmának és a foglalási kedvnek. A közelmúltban bevezetett oltások lehetővé tették, hogy az európaiak több mint fele (54%) sokkal optimistábbnak érezze magát az utazás tervezésében a következő hónapokra, és csak 21% -uk fejezte ki kételkedését abban, hogy biztonságosabb lesz utazni.A felmérés azt mutatja, hogy az Európán belüli utazások iránti érdeklődés is a legmagasabb szintre nőtt tavaly nyár óta. A rövid távú utazást tervező európaiak több mint fele (53%) inkább más európai országot keres fel: Olaszország, Spanyolország, Franciaország, Görögország és Horvátország állnak a célállomások élén. A belföldi utazásokat előnyben részesítő európaiak aránya azonban továbbra is stabil (35%). Figyelemre méltó, hogy az 54 év felettiek korosztályába tartozók nagyobb valószínűséggel utaznak saját országukon belül (44%), mint a 18-24 évesek (27%).

Az elmúlt hónapokban az előző felméréshez képest 31% -kal nőtt azoknak az utazóknak az aránya, akik lefoglalták a teljes útjukat, ami egyértelmű jele a növekvő fogyasztói bizalomnak és az újra rendelkezésre álló turisztikai kínálatnak. Ezenkívül a bizonytalanság mértéke 20%-kal csökkent. Azoknak a válaszadóknak a száma, akik tartózkodtak az utazások tervezésétől, szintén 20%-kal csökkent, és elérte a legalacsonyabb pontot (16%) 2020 szeptembere óta. A válaszokból az is kiderül, hogy a vakcina bevezetése, a rugalmas törlési irányelvek és az utazási korlátozások teljes feloldása a legfontosabb tényezők, amelyek növelik az utazási kedvet a kontinensen belül.

Egyes aggodalmak azonban továbbra is akadályozzák a tervezést a nagyobb utazási hajlandóság ellenére. A rövid távú utazási tervekkel rendelkező európaiak továbbra is aggódnak a karantén (18%), a felkeresni kívánt ország növekvő esetszámai (16%) és az utazási korlátozások változásai miatt az utazás során (15%). Ami a személyes egészséget és biztonságot illeti, az első három legrizikósabb terület a szemükben a légi közlekedés (17%), az úti célon belüli közlekedés (15%), valamint a kávézókban és éttermekben való tartózkodás (13%).


hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai