Bemutatkozott a kelet és nyugat kapuja az OTP Travelnél

Az OTP Travel és az Emirates légitársaság jóvoltából ellátogattunk az Egyesült Arab Emírségek két városába Ras Al Khaimáhba, és Dubaiba, melyek mostantól elérhetőek az utazási iroda árualapjában.

Az OTP Travel és az Emirates légitársaság jóvoltából ellátogattunk az Egyesült Arab Emírségek két városába Ras Al Khaimah-ba, és Dubaiba, melyek mostantól elérhetőek az utazási iroda árualapjában.

Szikrázó napsütés, kristálytiszta tengervíz és keleti hangulat várja azon utazókat, akik ellátogatnak a „Kelet és Nyugat” kapujának is tartott Egyesült Arab Emírségekbe.

Emirates
Az Emirates légitársaságnak 2014. október 27-én indult az első magyar járata. Jelenleg a flottájában csak Boeing 777 és Airbus 380 (double decker) szélestörzsű gépeik vannak. Budapestről naponta 1 járat indul Dubaiba, de onnan más desztinációkra akár napi 4 is, így teszik lehetővé a csatlakozásokat.
Legnépszerűbb úti célok Budapestről: Dubai, átszállással az Indiai óceán( Maldív szigetek), Távol Kelet (Japán, Kína, Dél Korea, Thaiföld) és Ausztrália.

A Dubai repülőtérről északra, Ras Al Khaimah- ba, a legészakibb emírségbe vezetett utunk, ahol a Hilton Al Hamra Beach & Golf Resort ötcsillagos szállodájában szálltunk meg.

A szálloda 600 méteres privát partszakasszal rendelkezik, így a reggeli után már csobbanhatunk is a 25-28 fokos tengerbe. Utunk során ellátogattunk a Hilton másik szállodájába is, a Hilton Ras Al Khaimah Resort & Spaba, amely a maga 1,5 kilométeres partszakaszával, a leghosszabb szállodához tartozó partszakasz az országon belül.

A szálloda menedzserétől megtudtuk, hogy az angol és német turistákon kívül nagy számban érkeznek vendégek Csehországból és Lengyelországból is.

A különleges hangulatú szálláshely kedvelőinek nyújt lehetőséget, a núbiai stílusú The Cove Rotana Resort. A házak elszórtan találhatóak egymástól, így egy kialakított falu hangulatát kelti az ötcsillagos szálloda.

Különlegessége, hogy egy természetes csatorna húzódik a part és a strand között, ahol a villák kialakításra kerültek.

Az egyiptomi piramisokat idéző Rixos Bab Al Bahr Resort ötcsillagos szállodakomplexum az ember alkotta Marjan Island-en, közvetlenül a homokos tengerparton található.

Ras Al Khaimah változatos tájjal, sziklás hegyekkel, narancsszínű sivatagokkal, zöld síkságokkal, hűs lagúnákkal és hosszú tengerparttal várja az oda látogatókat. Az emírség a Dubai repülőtérről könnyen, 1 órás autóúttal megközelíthető de a legtöbb szálloda biztosít közvetlen transzfert is.

A legek legje, Dubai

A város, amely sosincs kész. Folyamatos építkezések, beruházások és törekvések arra, hogy minél érdekesebb és látványosabb attrakciókat alkossanak a turisták számára. Idegenvezetőnktől megtudtuk, hogy Dubai bevételének legnagyobb részét a turizmusból és kereskedelemből nyeri, ezért fektetnek különösen nagy hangsúlyt arra, hogy lenyűgözzék az oda látogatókat.

A városban található a világ legmagasabb épülete, a leggyorsabb hullámvasútja, pálmafa alakú ember alkotta sziget, vízalatti lakosztály és még fedett síparadicsom is.

Az Atlantis elsüllyedt világát idéző szálloda, az Atlantis The Palm, a Jumeirah Beach és a Marina városrész találkozásánál épült mesterséges sziget, a Palm Island végén található.

Jelenleg épül a szálloda szomszédságban annak nagyobb és monumentálisabb „testvére”, mely a tervek szerint 2019-ben kerül átadásra.

Utunk során megnéztük a világ legmagasabb felhőkarcolóját, a Burj Khalifát, mely a maga 828 méter magasságával 300 méterrel magasabb, a második helyen álló Taipei 101 épületénél. A felhőkarcolóból gyönyörű panoráma nyílik Dubai városára.

Ezután ellátogattunk a város szimbólumának is számító, Burj Al Arab Jumeirah-hoz, mely 321 méteres magasságával a legmagasabb szálloda a világon.

Utazásunk során egy hajóút keretében felfedeztük az esti Dubai városát, valamint belekóstolhattunk Latin-Amerika ízeibe is a JA Ocean View Hotelben eltöltött esténk alkalmával.

A két emírség az OTP Travel újdonságaként került be az utazási iroda szervezett utazásai közé. Mindkét városban négy- és ötcsillagos szállodák és különböző fakultatív programok állnak az utasok rendelkezésére.

Többek között részt vehetnek sivatagi dzsip szafarin és találkozhatnak a Marvel, illetve a Cartoon Network szereplőivel is az IMG Adventures témaparkban, mely 140 000 m²-es alapterületével a világ legnagyobb fedett téma- és vidámparkja.


Máltán tűzijáték festi az eget

Máltán tűzijáték festi az eget 

A színpompás tűzijáték előadások idén április 20. és 30. között öt helyszínen kerülnek megrendezésre.
Megszűnik a határellenőrzés Románia repülőterein

Megszűnik a határellenőrzés Románia repülőterein 

Emellett a határrendészet mobil egységei továbbra is végezhetnek bejelentetlen ellenőrzéseket.
Rekord számú magyar munkavállaló az osztrák turizmusban

Rekord számú magyar munkavállaló az osztrák turizmusban 

Fenntarthatóság állt az idei bécsi Ferien Messe fókuszában.
Köln már most focilázban ég

Köln már most focilázban ég 

Kölnben játszik a magyar csapat a futball EB-n. És mi lehet ott a 90 percen túl?
Visszaállítják a határellenőrzést az EB idején a németek

Visszaállítják a határellenőrzést az EB idején a németek 

Minden németországi határátkelőnél ellenőrzést tartanak a nyári futball Európa-bajnokság ideje alatt, jelentették be a hivatalos szervek.
Osztrák kisokos áramszünet esetén

Osztrák kisokos áramszünet esetén 

A körlevélből megtudható, hogy mi a teendő és a helyes követendő eljárás egy teljes és tartós áramszünet következtében kialakult helyzetben.
Hamarosan összekötik az M30-ast az A2 osztrák autópályával

Hamarosan összekötik az M30-ast az A2 osztrák autópályával 

Újabb szakasza készült el az S7-es gyorsforgalmi útnak Ausztriában.
Ha nyár, akkor Ausztria -  vulkánok, kristályok, császári látnivalók

Ha nyár, akkor Ausztria - vulkánok, kristályok, császári látnivalók 

Akik idén nyáron különleges élményeket keresnek, legjobb, ha nem is mennek messzire.
Czeiszing Miklós: Nyárra érdemes északi úti célt választani, hogy a hőség, a szárazság ne zavarja a pihenést

Czeiszing Miklós: Nyárra érdemes északi úti célt választani, hogy a hőség, a szárazság ne zavarja a pihenést 

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) magyarországi képviseletének vezetőjével a Klasszis Klub március 21-ei adásában beszélgettünk.
A hely, ahol a hegyi doktor rendel

A hely, ahol a hegyi doktor rendel 

A családi ház, illetve a rendelő, ahol a "Der Bergdoktor", azaz "A hegyi doktor újra rendel" forgatása zajlik immár 17 éve, valóban olyan, mint a filmeken.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.