hirdetés
hirdetés

Egyelőre nem kérnek Covid-igazolványt a francia síterepeken

Jean Castex Franciaország miniszterelnöke szombaton a síelés egyik fontos francia régiójában (Haute-Savoie), a helyi polgármesterekkel folytatott megbeszélése előtt kijelentette, hogy a szezonkezdetnél nem kérnek Covid-igazolást a francia síterepeken. A folytatásban csak akkor, ha romlik a járványhelyzet - írja a Síelők.hu.

hirdetés

A franciák a síterepeket a helyiek által használt igazolás, az úgynevezett pass sanitaire nélkül is látogathatják. Uniós megfelelője a zöld igazolvány, vagy az uniós digitális Covid-igazolvány. Fontos kitétele a hamarosan bevezetendő rendelkezésnek, hogy amennyiben a napi fertőzöttek száma, országos átlagban, 100 ezer lakosra vetítve eléri a 200 főt, akkor kötelezővé teszik az igazolást. A maszk viselését kötelezően előírják a zárt helyeken, a zárt lifteken, bárhol, ahol sorba kell állni, beleértve a szabadtéri sorokat is.

Jelenleg Franciaországban 100 ezer lakosra kb. 60 új napi fertőzöttet találnak, a lakosság 76,1%-kapta meg legalább az egyik oltását. A rendelet, a részleteivel együtt, jövő héten lép életbe. Jelenleg Tignes és Les 2 Alpes síterepei üzemelnek Franciaországban, utóbbi vasárnap bezár, szokás szerint csak az őszi szünetre nyitnak ki október végén. A francia síterepek nyitásának első hulláma, hóviszonyoktól függően, november végére várható.

(forrás: Síelők.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!