hirdetés
hirdetés

El lehet felejteni az idei síszezont

Ez gyakorlatilag sajnos egész Európára igaz. Bár sok helyütt nyitva a síterepek, de síelők szinte sehol nincsenek.

hirdetés

Nyitva állnak a francia síterepek, de a síliftek még nem működnek a koronavírus-fertőzések egyre növekvő száma miatt. A síközpontok nyitvatartásáról a hét vége felé hoznak majd döntést, jelentette be a francia kormány szóvivője az euronews.com tudósítása szerint.

Gabriel Attal utalt rá, hogy Franciaország szomszédai példáját fogja követni: "A helyzet törékeny" - mondta. "A körülmények miatt egyes szomszédaink - itt Németországra és Olaszországra gondolok - bejelentették, hogy legalább február 15-éig zárva tartják a síközpontokat."

Habár eredetileg úgy volt, hogy január 18-án kinyithatnak az olasz síközpontok, a kormány bejelentette, hogy február 15-éig biztosan zárva kell maradniuk. A hatóságok attól tartanak, hogy a sícentrumok a koronavírus-fertőzés melegágyaivá válnak.

"A kormány legutóbbi vészhelyzeti rendeletei alapján nyitva vagyunk, de a turisták nem élvezhetik a szolgáltatásainkat. Üresen állunk" - panaszkodott egy férfi, akinek sífelszerelést bérbeadó boltja van. "Mivel nyitva vagyunk, nem kapunk pénzügyi támogatást, ezzel egyidőben nincsenek vendégeink. Így az okozott kár dupla." Sokan úgy vélik: ennek a szezonnak már vége, habár még el sem kezdődött.

A teljes tudósítás megtalálható: ITT

(forrás: Euronews)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai