hirdetés
hirdetés

Holtan találták a Mallorcán eltűnt magyar testvérek egyikét

Holtan találták a Mallorcán eltűnt magyar testvérek egyikét - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára kedden az MTI-vel.

hirdetés

Menczer Tamás tudatta: a mallorcai csendőrség főnökének tájékoztatása szerint újabb holttestet találtak, és ez az eltűnt magyar férfi holtteste, amelyet a személyleírás és a megtalált hátizsákban lévő iratok alapján azonosítottak. Az államtitkár együttérzését fejezte ki a gyászoló családnak.

Korábban Menczer Tamás a  spanyol és a magyar sajtóban megjelent hírekre reagálva Facebook-oldalán kijelentette: a Mallorcán eltűnt testvérpár keresését nem függesztették fel, sőt kiterjesztették, a tengeri áramlatok irányát is figyelembe véve. Továbbra is folyamatos kapcsolatban vannak a helyi hatóságokkal és a családdal - tette hozzá.

A Diario de Mallorca helyi lap a hétvégén írt arról, hogy eltűnt magyar turisták után kutatnak nagy erőkkel a mallorcai hatóságok. Információi szerint a sziget délkeleti részén fekvő Cala d'Or üdülőhely egyik hoteléből jelentették, hogy két szállóvendégüket napok óta nem látták. Noha a helyi hatóságok hivatalosan nem erősítették meg az eltűntek személyazonosságát, a lap szerint egy magyar testvérpárról, egy 18 éves férfiról és egy 30 éves nőről van szó. A Baleár-szigeteken és Katalóniában szerdán özönvízszerű esőzések voltak. Négyen meghaltak, több embert pedig azóta eltűntként tartanak nyilván.

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!