hirdetés
hirdetés

Júliustól belépődíjat szednek a turistáktól Velencében

A városi tanács döntése szerint Velencében 2020. július 1-jétől belépődíjat szednek azoktól a turistáktól, akik csak egy napra látogatnak a városba, írja az MTI.

hirdetés

A városnézési illeték pontos mértékét később határozzák meg, a bevezetésről szóló határozat 3 és 10 euró között jelölte ki a határait, az összeg várhatóan függ majd attól, hogy mekkora a látogatottság egyes napokon. A díjszedés oka, hogy a várost csúcsidőben naponta 130 ezer turista özönli el, ami egyre jobban zavarja a helyi lakosokat. Nemrég arról született döntés, hogy a nagy méretű óceánjárókat elterelik a lagúna egyes vízi útjairól a balesetveszély és a súlyos környezeti terhelés miatt, de a nagy hajók teljes kitiltásáról - ami érzékelhetően csökkentené a turisták számát - egyelőre még mindig nem született döntés, bár a helyi lakosokat képviselő civil szervezetek ezt évek óta követelik.

Még a díjbeszedés módszerei is kidolgozásra várnak, de a hatóságok arra fognak törekedni, hogy a látogatók előre, az interneten vagy más olasz tartományokban is kiválthassák a belépési engedélyt. A cél az, hogy 2022-től teljesen elektronikus úton történjen a jegyváltás. A bevételt Luigi Brugnaro polgármester szerint az óváros karban- és tisztán tartására fordítják. Nem kérnek külön belépődíjat azoktól, akik szállást foglalnak a városban, mert a szállásdíj már most is tartalmazza a turisztikai adót. Mentesülnek a fizetési kötelezettség alól azok is, akik dolgozni, tanulni vagy családi okból utaznak Velencébe. Arról, hogy egyes városokban mára szinte elviselhetetlen mértékűre nőtt a turisták száma, ebben a cikkben írtunk hosszabban.

(forrás: Index)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai