Két meccs között ezeket a helyeket ne hagyd ki Franciaországban!

Ha már elutazik valaki Franciaországba a labdarúgó Európa-bajnokságra, akkor használja ki az alkalmat, és nézze meg a csodálatos ország néhány érdekes látnivalóját, például Európa legmagasabb homokdűnéit!

Jelentősen megnő a Franciaországba tartó magyarok száma a labdarúgó Európa-bajnokság miatt, hiszen a hazai csapat több, mint 40 év után kvalifikáltatta magát sikerrel a kontinenstornára. A meglehetősen borsos jegyárakat nem lehet lealkudni, de az utazásra létezik kedvező árú és megbízható megoldás. Európa kedvenc telekocsiszolgáltatása, a BlaBlaCar nem csak arra gondol, hogy hogy jussunk el a mérkőzéseknek otthont adó francia városokba. De azzal is segíti a „hatszögben” kalandozó magyarokat, hogy hogyan töltsék el az időt a mérkőzések között.

A BlaBlaCar helyi nagykövetei, legaktívabb tagjai, összesen kilencen, nem a klasszikus útikönyves stílusban mutatják be városaikat, és azt szeretnék, ha az odalátogató magyaroknak nem csak a mérkőzések jelentenének élményt. Sőt, ha a társaság hölgytagjai távol maradnának a meccsektől, unatkozni biztosan úgy sem fognak. Bordeaux-ban, ahol a magyar csapat első alkalommal, Ausztria ellen lép pályára, érdemes körbesétálni a történelmi Saint Pierre negyedben, majd felmenni a Pey-berland toronyba, ahonnan páratlan panoráma tárul elénk.

De Európa legmagasabb homokdűnéje, a Pilat-dűne is csak egy órányi autóútra található a várostól, nem érdemes kihagyni. A meccs előtt egy kellemes ebédet, vagy egy – remélhetőleg – ünnepi vacsorát az Escorialban tölthetünk el, ahol nem elrugaszkodottak az árak és bőséges adagot szolgálnak fel.

Ha csak egy kis előételt harapnánk az italunk mellé, a Le Flacont érdemes meglátogatni, mivel ott a vidék legkiválóbb borait kínálják. Míg focistáink a helyzeteket, addig mi Bordeaux méltán híres süteményét az édes és aranyszínű canelé-t nem hagyhatjuk ki.

Ha telekocsival érkezünk Bordeaux-ba, vagy indulunk onnan, a legkézenfekvőbb helyszín a találkozásra a telekocsis utastársakkal a Saint Jean főpályaudvar.

Marseille-ben június 18-án az izlandiakkal küzdenek meg a mieink, de amíg a csapat az esti meccsre készülődik, mi barangolhatunk egyet a város utcáin és a sikátorokban, vagy koptathatjuk a város legrégibb kerületének, a Panier negyednek a lépcsőit.

A Cassis-öbölben paradicsomi világba toppanhatunk, de a közeli halászfalu, Goudes kikötőjét és környékét is érdemes felfedezni. Ebben a hagyományos kis halászfaluban kellemes éttermeket és bárokat találunk, a városban pedig a legegyszerűbb közlekedési eszköz a vízitaxi. Ha meg akarjuk érezni Marseille hangulatát a gasztronómiában is, keressük fel az OM café–t. A halételek szerelmeseinek javasolt kipróbálni a Chez Loury konyháját, azon belül a városban hagyományos ételnek számító bouillabaisse-t.

Nem lőhetünk mellé a Chartreux negyedben található Chez Vincent-nal sem, ahol kiváló a tintahalas spagetti. BlaBlaCar-os útitársainkkal legjobb, ha a Saint Charles vasútállomáshoz vagy a Castellane térre beszélünk meg randevút.

Június 22-én Portugália nemzeti tizenegye jelenti majd a kihívást a mieinknek, számunkra pedig az, hogy be tudjuk-e járni a meccs előtt vagy után Lyont, Franciaország gasztronómiai fővárosát. Ízelítőként mindenképpen kóstoljuk meg a város közelében található bouchonokban felszolgált tradicionális ételeket. A kiváló Café des Fédérations-ban barátságos kiszolgálásban lehet részünk.

Ha párunkat nyűgöznénk le, irány a Grand Café des Négociants, a Palais de la Bourse közvetlen közelében, ahol kiváló francia konyhát és söröző találunk. Ha csak egy italra vágyunk, érdemes kipróbálni a Kaffee Berlinben kínált kiváló (és megfizethető) söröket. De hogy ne csak az evésről és persze a fociról szóljon a nap, járjuk be az óvárost és a Presqu’île városrészt.

Aki váratlan és szokatlan élményeket keres, keresse fel a traboule-kat, Lille titkos sikátorait, amelyek közül a leghosszabb a la longue traboule. Bár Lyon nem kicsi, a várost érdemes gyalog felfedezni, így láthatjuk a lehető legtöbb nevezetességet! A Place des Archives a legjobb hely a telekocsis utasokkal való találkozásra, mivel metróval is könnyen megközelíthető, ugyanakkor az autópálya sincs messze.

További információk az első magyar mérkőzések városairól és az EB összes helyszínének otthont adó városokról itt: http://blabla.life/road-to-football/hu


Máltán tűzijáték festi az eget

Máltán tűzijáték festi az eget 

A színpompás tűzijáték előadások idén április 20. és 30. között öt helyszínen kerülnek megrendezésre.
Megszűnik a határellenőrzés Románia repülőterein

Megszűnik a határellenőrzés Románia repülőterein 

Emellett a határrendészet mobil egységei továbbra is végezhetnek bejelentetlen ellenőrzéseket.
Rekord számú magyar munkavállaló az osztrák turizmusban

Rekord számú magyar munkavállaló az osztrák turizmusban 

Fenntarthatóság állt az idei bécsi Ferien Messe fókuszában.
Köln már most focilázban ég

Köln már most focilázban ég 

Kölnben játszik a magyar csapat a futball EB-n. És mi lehet ott a 90 percen túl?
Visszaállítják a határellenőrzést az EB idején a németek

Visszaállítják a határellenőrzést az EB idején a németek 

Minden németországi határátkelőnél ellenőrzést tartanak a nyári futball Európa-bajnokság ideje alatt, jelentették be a hivatalos szervek.
Osztrák kisokos áramszünet esetén

Osztrák kisokos áramszünet esetén 

A körlevélből megtudható, hogy mi a teendő és a helyes követendő eljárás egy teljes és tartós áramszünet következtében kialakult helyzetben.
Hamarosan összekötik az M30-ast az A2 osztrák autópályával

Hamarosan összekötik az M30-ast az A2 osztrák autópályával 

Újabb szakasza készült el az S7-es gyorsforgalmi útnak Ausztriában.
Ha nyár, akkor Ausztria -  vulkánok, kristályok, császári látnivalók

Ha nyár, akkor Ausztria - vulkánok, kristályok, császári látnivalók 

Akik idén nyáron különleges élményeket keresnek, legjobb, ha nem is mennek messzire.
Czeiszing Miklós: Nyárra érdemes északi úti célt választani, hogy a hőség, a szárazság ne zavarja a pihenést

Czeiszing Miklós: Nyárra érdemes északi úti célt választani, hogy a hőség, a szárazság ne zavarja a pihenést 

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) magyarországi képviseletének vezetőjével a Klasszis Klub március 21-ei adásában beszélgettünk.
A hely, ahol a hegyi doktor rendel

A hely, ahol a hegyi doktor rendel 

A családi ház, illetve a rendelő, ahol a "Der Bergdoktor", azaz "A hegyi doktor újra rendel" forgatása zajlik immár 17 éve, valóban olyan, mint a filmeken.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.