hirdetés
hirdetés

Milyen látványosságok érdeklik a Németországba érkezőket?

A Németországba látogatók idei 100 legkedveltebb úticéljait tette közzé a Német Turisztikai Hivatal (DZT).

hirdetés

A felmérésben a DZT online portáljának több mint 13 ezer külföldi látogatója vett részt (több mint 50 országból), amely Németország TOP 100 legkedveltebb úticéljának listáját hivatott felállítani. 

A hamburgi Miniatur Wunderland harmadszor végzett a dobogó legelső fokán. A felmérés résztvevői második helyezettnek választották az Europa-Park szabadidőparkot Rustban, a szavazatok alapján a harmadik helyre pedig a bajorországi Neuschwanstein-kastély került.

Hamburg, Miniatur Wunderland
Hamburg, Miniatur Wunderland

Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke így nyilatkozott: „ A TOP 100-as listás helyezés egyet jelent egy minőségi elismeréssel, amelyet a vállalkozások értékesítési eszközként használnak a nemzetközi marketingjükben.”

A jelenlegi felmérés 2019. november 14-én indult és 2020. július 31-ig tartott. 

A TOP 100-as lista csúcstartói 2020-ban

1. helyezett: A hamburgi Miniatur Wunderland 2001-es megnyitása óta a világ legnagyobb modellvasút-létesítményévé nőtte ki magát. Idáig mintegy 19 millió látogató csodálta meg a folyamatosan növekvő csodavilágokat a hamburgi Speicherstadt-negyed közepén. 

2. helyezett: Az Europa-Park Rustban 5,8 millió látogatóval Németország legnagyobb szabadidőparkja. A felejthetetlen élményt 18 tematikus részleg, több mint 100 mozgó eszköz és show, illetve hat tematikus hotel is garantálja. A legújabb látványosság 2019-óta a Rulantica-élményfürdő. 

3. helyezett: A Neuschwanstein-kastély évente mintegy 1,5 millió ember számára kínál lenyűgöző élményt. Idilli mesekastélyával II. Lajos király nagyban hozzájárult a romantikus Németország képének kialakulásához. 

Idén a további látványosságok, amelyek bekerültek az első tíz közé: a történelmi Drezda, Rothenburg ob der Tauber, a Romantikus-útvonal, Berchtesgaden a Königssee-tóval, az UNESCO-világörökségnek számító kölni székesegyház, a Fekete-erdő és Rügen-sziget.

Az online-felmérés eredménye mostantól látható a DZT saját  microsite oldalán is. 

(forrás: DZT)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai