hirdetés
hirdetés

Névre szóló belépőjegyek az olaszországi múzeumokban

Terrorveszélyre hivatkozva szigorú biztonsági intézkedéseket léptettek életbe szerdától a legjelentősebb olaszországi kulturális és idegenforgalmi helyszíneken.

hirdetés

A bejelentés szerint a kulturális tárca 300 millió eurót (mintegy 94 milliárd forint) költ a 4500 kijelölt műemlék és múzeum védelmére kidolgozott biztonsági intézkedések megvalósítására.

A kétfokozatú program részleteit nem közölték, annyit tudni csupán, hogy az esetleges terrortámadások célpontjai között szereplő műemlékeknél és múzeumokban fémdetektorral ellenőrzik majd a látogatókat, megkétszerezik a biztonsági őrök számát, megsokszorozzák a videokamerákat, amelyeknek a képeit nem csak a helyszíneken, hanem külső ellenőrzési központokban is figyelik majd. Emellett egyre több olaszországi múzeumban vezetik be az előzetes és névre szóló helyfoglalást, s az érkező látogatók személyazonosságának ellenőrzését.

A szigorú intézkedések egyelőre csak húsz helyszínen élnek, és biztonsági okokból ezek közül is csak néhányat hoztak nyilvánosságra: ilyen a római Colosseum, a firenzei Uffizi Képtár, a dél-olaszországi Casertában található királyi palota, a pompeji régészeti ásatások, a nápolyi Capodimonte Múzeum, a milánói Brera-képtár, valamint az Akadémiai Galéria Velencében.

A legértékesebb és leglátogatottabb olaszországi műemlékekről van szó, amelyeket a közeledő nyári idegenforgalmi szezonban több millió turista keres fel. A Colosseumnak tavaly több mint hatmillió olasz és külföldi látogatója volt. Az Uffizi Képtárban a húsvéti ünnepek óta fegyveres katonákat és rendőröket látni nem csak a bejáratnál, hanem a belső folyosókon is.

A terrorellenes biztonsági terv része, hogy támadás esetén a helyi prefektúrák irányítása alatt a fegyveres erők egy-egy speciális gyors reagálású egysége lép akcióba a látogatók és a műemlékek védelmében. Ennek részleteit szintén nem közölték.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai