hirdetés
hirdetés

Pillanatkép az új mutánsról

Már Tirolban is azonosították az új afrikai szupermutánst.

hirdetés

Már Ausztriában is azonosították a koronavírus omikron variánsát egy Dél-Afrikából érkező utas szervezetében, bár a tiroli hatóságok szerint további vizsgálatokra van szükség a megerősítéshez, adja hírül az euronews.com tudósítása.

Nagy-Britanniában, Németországban és Olaszországban is kimutatták az omikron koronavírus-változatot. A variáns felfedezése globális pánikot váltott ki, ami után egy sor ország vezetett be különböző utazási tilalmakat, bár a WHO ismételten jelezte, hogy ezek nem hatékonyak a vírus terjedésének megállításában.

Hazánkban is szombattól beutazási tilalom érvényes a Botswanából, Dél-Afrikából, Szváziföldről, Lesothóból, Mozambikból, Namíbiából és Zimbabwéból érkezőkre. A térségből az elmúlt két hétben, illetve a későbbiekben hazatérő magyarok kartanténba kerülnek.

 
 
A holland hatóságok közlése szerint a pénteken két dél-afrikai járattal Amszterdamba érkezett mintegy 600 ember közül 61-nek lett pozitív a koronavírus-tesztje. További vizsgálatokat végeznek annak kiderítésére, hogy az új változat okozza-e a fertőzéseket.

Nagy-Britanniában a hivatalos bejelntés szerint két, omikronhoz köthető eset dél-afrikai utazásokhoz kapcsolódik. Az országban szigorú tesztelési szabályokat alkalmaznak a belépő utasok esetében. Elrendelték, hogy az érkezését követő második nap végéig mindenkinek el kell végeztetnie egy PCR-tesztet, és addig kell izolálnia magát, amíg negatív eredményt nem kap.

Bajorországban két omikronnal fertőzött személyt találtak, mindketten november 24-én érkeztek a müncheni repülőtérre, még mielőtt Németország korlátozásokat vezetett volna be a Dél-Afrikából érkezőkkel szemben.

Olaszországban eddig egy esetet regisztráltak, Milánóban egy Mozambikból érkezett utas fertőződött meg az új változattal.

Izrael bejelentette, hogy megtiltja minden külföldi belépését az országba, és újra használja azt a telefonos követő technológiát, amellyel akadályozhatja a változat terjedését.

A teljes tudósítás megtalálható: ITT

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!