hirdetés
hirdetés

Több tucat turista halhatott meg egy új-zélandi szigeten

Több tucat turista halt meg az Új-Zélandhoz tartozó Fehér-szigeten, ahol váratlanul kitört egy vulkán, miközben több turistacsoport is a szigeten tartózkodott.

hirdetés

A BBC tudósítása szerint a helyi hatóságok azt közölték, hogy nincs élet a szigeten, utalva ezzel arra, hogy azok a turistacsoportok, akik a helyi idő szerint hétfő kora délután történt kitörés idején ott tartózkodtak, nem élték túl a vulkán váratlan kitörését. A szigeten készült felvételek egy összeroncsolódott helikoptert is mutattak.

Úgy tudni, ötvenen voltak a kitörés idején a szigeten, 18-at kimenekítettek, öt embert tartanak egyelőre nyilván halottként, mintegy húszat keresnek. A rendőrség szerint aki élve megúszta az esetet, azt már kimenekítették.

Nem sokal a kitörés előtt még turistacsoportok is készítettek felvételeket a szigetről, amelyekn éppen a kürtők felé araszoló turistákat lehetett látni.

A szigeten működik Új-Zéland legaktívabb vulkánja, de ennek ellenére a privát tulajdonban lévő sziget rendkívül kedvelt a turisták körében, naponta több hajó és helikopterjárat indul. A hatóságok tájékoztatása szerint új-zélandi és külföldi turisták is az áldozatok között vannak.

(forrás: BBC)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai