hirdetés
hirdetés

Törli spanyol útjait a brit TUI

Miután sorra szigorítanak a spanyolokkal szemben egyes európai országok, a TUI úgy döntött, hogy lemondja a Spanyolországba szóló utazásait augusztus 9-ig – számol be a hírről a Reuters.

hirdetés

Legutóbb a britek jelentették be, hogy karantén vár azokra, akik Spanyolországból jönnek be az országba, mivel a déli országban jelentősen megnőtt a koronavírusos esetek száma. Európa legnagyobb utazási cége, a TUI ezért úgy döntött, hogy július 27-től augusztus 9-ig törli a Spanyolországba és azon belül a Kanári-szigetekre szóló utazásait Nagy-Britanniából. Az utazási iroda ugyanakkor kitért arra is, hogy a Baleár-szigetekre a terveknek megfelelően utazhatnak hétfőtől.

 

A társaság azt is hangsúlyozta, hogy nem érinti az intézkedés a Németországból, Hollandiából és Belgiumból induló útjait. A holland egészségügyi tárca közölte, hogy folyamatosan figyelik a járványhelyzetet és egyelőre nem szigorítanak Spanyolországot illetően az utazási szabályokon.

A spanyol külügyminiszter kiemelte, hogy urai a járványhelyzetnek, országuk biztonságos a turisták számára és a többi európai országot is igyekszenek erről meggyőzni. Továbbá kérik a brit kormányt, hogy a Kanári-szigeteket illetően vonja vissza a karanténkötelezettséget az onnan hazatérők számára.

Franciaország és Spanyolország a napokban közösen hoztak utazási korlátozásokat a növekvő spanyol esetszámok miatt, hogy csökkentsék a járvány terjedének esélyét.

Turizmus Online/Portfolio.hu

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai