hirdetés
hirdetés

Világszerte hatalmasat zuhantak a turizmus bevételei

Ez derült a Turisztikai Világszervezet (UNWTO) legfrissebb összesítéséből.

hirdetés

Az idegenforgalmi iparág több mint 273 milliárd eurót veszített idén január és május között a koronavírus-járvány nyomán elrendelt globális korlátozások miatt. Ez derült a Turisztikai Világszervezet legfrissebb összesítéséből. A tanulmány szerint a veszteség háromszor annyi, mint amennyit a szektor a 2008-as gazdasági világválság idején elszenvedett. A turisták száma világszinten 300 millió fővel csökkent. Az ENSZ szervezete szerint ráadásul a számok tovább esnek.

— A Turisztikai Világszervezetnél ezt úgy becsültük meg, hogy milyen ütemben nyitják meg a határokat, hogyan reagál a piac, és persze, hogy a koronavírus milyen szerepet játszik a társadalmi interakciókban. Ezeket figyelembe véve 60 és 80 százalékos visszaeséssel számolunk a 2020-as idegenforgalomban – mondta a Turisztikai Világszervezet szóvivője, Marcelo Risi.

Elemzők szerint a fejlődő országok szenvedik meg legjobban a csökkenést, ami milliók megélhetését veszélyezteti világszerte. Csak Európában 27 millió ember él az idegenforgalomból, és az iparágnak akár évekbe is telhet, mire magához tér. Persze minden a járványtól függ, és a fertőzések számának újbóli emelkedése miatt viszont még senki sem tudja, hogy mire számítson. A jövő teljesen bizonytalan, de az már most is látszik, hogy az emberek még mindig szívesen töltik szabadságukat külföldön. Egyelőre az biztos, hogy kedvezőbb óvatosnak lenni, mint újabb korlátozásokat bevezetni.

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai