hirdetés
hirdetés

Három brit járat a minőségi fapadostól

Manchesterbe, Leeds-be és Edinburgh-ba repül Budapestről a minőségi fapadosként emlegetett jet2.com légitársaság.

hirdetés

Hogy fapados és fapados légitársaság között van különbség, az nem kétséges. A szakmai terminológiában már külön néven emlegetik, ultra low-costnak hívják azokat a szállítókat, amelyek nagyon olcsón dolgoznak, és ehhez igazítják a szolgáltatásaik színvonalát. Ezzel szemben akadnak olyan LCC-k, amelyek – a fapados modell követése mellett – igyekeznek magasabb szintű ellátást biztosítani az utasoknak. Ez utóbbi csoportba tartozik a brit jet2.com, amely jelenleg három járatot (Edinburgh, Manchester, Leeds) üzemeltet Budapestre.

A légitársaság hazai képviseletét ellátó Globair Hungary Kft. a minap reptéri látogatást szervezett a jet2.com járatának bemutatása céljából. A Liszt Ferenc repülőtéren munkatársunk a betonról figyelhette meg a manchesteri járat érkezését, az utaskiszállítást, majd bepillanthatott a gép belsejébe is.

A hét minden napján közlekedő járat ez alkalommal is jóformán telt házzal érkezett Budapestre, és a félórás pihenő után hasonló töltéssel indult vissza a brit nagyvárosba. A fedélzeten körültekintve rögtön feltűnt, hogy a modern, vékony, ergonomikus üléseknek köszönhetően bőséges lábhely jut az utasoknak, de akinek ez sem lenne elég, az extra lábhellyel is vásárolhat magának ülést. Az ültetés alapvetően érkezés szerinti sorrendben történik, de díj ellenében foglalható is. A légiutaskísérők segítőkészek és barátságosak voltak.

A jet2.com járatain 22 kilogrammos a feladható poggyász súlyhatára, a fedélzetre pedig maximum 10 kilós kézitáska vihető fel. A fedélzeti ellátás nincs benne a jegyárban, ellenben előre rendelhető vagy a fedélzeten megvásárolható, sőt gyerekmenü is kapható. Más fapadosokkal ellentétben a jet2.com tárt karokkal várja a csoportokat, minimum tíz fő esetén. Bizonyos feltételekkel a csoport létszáma csökkenthető és névcsere is lehetséges.

A légitársaság magyarországi menedzsere, Kovács Julianna elmondta, hogy a jet2.com Nagy-Britanniában kiterjedt járathálózattal rendelkezik, és chartereket is üzemeltet. Időszaki járatuk van például New Yorkba, ahová kedvező csomagajánlatokat is kínálnak.

Azt is megtudtuk, hogy a téli menetrendi időszakban a Leeds-i járat szünetel, és hamarosan a jet2.com utasai is a repülőgép mellett várhatják a beszállítást a Liszt Ferenc repülőtéren. Az ehhez szükséges infrastruktúra (temperált folyosó, várakozóhely) kiépítése hamarosan befejeződik.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai