hirdetés
hirdetés

Saint Martin és Curacao repülőterei leminősítve

Leminősítette Curacao és Saint-Martin repülőtereinek biztonsági besorlását az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA). A Légügyi Hivatal indoklása szerint a repülőterek nem teljesítik a Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO) által állított nemzetközi biztonsági normákat - adta hírül pénteken az AIRportal.hu az FAA-ra hivatkzova.

hirdetés

Az FAA 2-es kategóriára minősítette le Curacao és Saint-Martin repülőtereinek biztonsági besorolását. A besorolás megszűnéséig a két repülőtérről nem nyitható új járat az Amerikai Egyesült Államokba, a meglévő járatok azonban továbbra is üzemelhetnek. Korábban mindkét ország a Holland Antillák része volt, amelynek révén az amerikai légügyi hivatal 1-es biztonsági kategória besorlását élvezték. A szigetek ma is a Holland Királyság részét képezik.

Az FAA abban az esetben minősít le egy repteret, ha annak országa híján van olyan törvényeknek, vagy szabályozásoknak, melyek alapján a nemzetközi elvárásoknak megfelelő minimális szinten ellenőrizhetők a légitársaságok vagy légügyi hatósága, Ok, ha azok egy vagy több területen hiányosságokat mutatnak fel, ilyen lehet a műszaki szakértelem, a megfelelően képzett személyzet, vagy nyilvántartási és vizsgálati módszerek hiányosságai.

(forrás: AIRportal.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint a hazai nyilvános vécék állapota pozitívan hat a turizmusra?

Kiadónk társoldalai