A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

Az itteni partszakaszon 40 éve üzemelő, és mára ikonikusnak számító Evezős Sörkert idén új kínálattal, házias ízekkel, barátságos környezetben fogadja vendégeit, ahol kicsik és nagyok egyaránt jól érzik magukat.

Itt minden megvan ahhoz, hogy akik betérnek ide, emlékezetes pillanatokat éljenek meg a Római part hangulatos miliőjében, amely mindig is a kikapcsolódás, a romantika, a családi programok egyik legfontosabb fővárosi állomása volt. A Duna közelsége, az öreg platánfák árnyéka, a jó zene és a frissen sült hekk illata évtizedek óta hozzátartozik ehhez a szabadtéri életérzéséhez.

Az Evezős Sörkert immár 42 éve várja vendégeit. Az 1983 óta működő étterem nemcsak ez idő alatt egy ikonikus helyszín lett a Duna-parton. Nem csak az idelátogatók szívének részévé vált, hanem a patinás éttermet üzemeltető csapat tagjainak is, akik azon dolgozik, hogy szeretettel, hittel és elkötelezettséggel újítsák meg évről évre. Ennek érdekében meginvitáltak bennünket, hogy egy verőfényes szerdai napon megkóstoljuk legújabb gasztrokínálatukat, melyek között mindenki megtalálja kedvencét, de erről még később.


Fotó: Evezős Sörkert

Mint a mondták, minden szezonban azon vannak, hogy jobbak legyenek, mint korábban, így az idei szezonra új és színes programokkal, igazi békebeli hangulattal és megújuló gasztronómiai kínálattal készülnek.

„Az idei évben különösen nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy ne csak a gyerekeknek kínáljunk élményeket, hanem zenei és táncos programokkal is megtöltsük a helyet”

– fogalmazott Rontó Károly üzletvezető. „Célunk, hogy az Evezős Sörkert egy olyan központi pont legyen a Rómain, amire azt mondják az emberek: igen, ez az a hely, ahol mindig történik valami.”

Frissítések a gasztronómiai kínálatban

A vízparti étterem 2025-ben teljes gasztronómiai megújulással várja a vendégeket. A fejlesztések során elsődleges szempont volt, hogy a megújuló kínálat ne csupán trendkövető legyen, hanem a vendégeik valódi igényeire adjon választ.


Fotó: Evezős Sörkert

Mint elhangzott, a koncepció kialakítását alapos kutatómunka előzte meg: „figyelmesen elemeztük a vendég visszajelzéseket, közösségimédia hozzászólásokat, értékeléseket és a helyszín hagyományaira építő véleményeket. Ennek eredményeként olyan étel- és élménykínálat született, amelyet a vendégek vártak.” – mesélte a kreatív séf, Juhász Dániel.

„Az új kínálat középpontjában a könnyed, nyári fogások, a kreatív tálalás és a magas minőségű, mégis gyorsan elkészíthető ételek állnak. Mindezt a Duna-part utánozhatatlan hangulatával és az Evezős hagyományos vendégszeretetével ötvözve.”

Miközben a bárzongorista századeleji nótákkal repít vissza minket az időben, kiderül: az új étlap nemcsak változatos, hanem igazi ízkavalkád: szaftos, gazdag ízvilágú, ropogós textúrákkal és csábító megjelenéssel rendelkező fogásokkal.       


Fotó: Evezős Sörkert

A most bemutatott új kínálatban szerepel például egy házi smashed burger, loaded fries, azaz gazdag feltétekkel megtöltött burgonyák, ropogós házibundás csirkecombfilé buciban, szaftos házi burgerszósszal, bundázott mac and cheese, egy fish & chips inspirálta újdonság, édes buciban, panírozott kovászos uborka, fűszeres mártogatóval, grillkukorica mexikói ízek a magyar strandok hangulatával fűszerezve, és croissant-gofri hibrid, ami felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt különleges ízélményt kínál.

Az Evezős Sörkert nem csupán vendéglátóhely…

…hanem igazi társasági tér. A több kilométeres partszakasz különleges adottságai – a víz közelsége, a lombok zöldje, a természetes térélmény – az Evezősben közösségi élménnyé válnak.

Idén a programok szintén megújultak: visszatérnek a régi zenés-táncos estek és minden héten lesz lehetőség közösségi élményekre. „Figyeltünk arra is, hogy a korábbi vendégek által hiányolt zenekarokat hívjuk újra, így idén nyáron ismét lesznek fellépések például a Parkban vagy a Castroval.” – avatott be minket Bálint Andrea, a sörkert ügyvezetője. Ott jártunkkor egyébként Gazsi Norbert bárzongorista varázsolta a hangulatot, aki tavaly a második helyet szerezte meg a bárzongorista versenyen.

A nappali programokon túl tehát este is várnak mindenkit, családokat, baráti társaságokat, vagy akár azokat is, akik csak elsétálnak és megállnak egy dalra.

„Hiszünk benne, hogy egy vendéglátóhely nem csak az evésről és ivásról szólhat, hanem arról is, hogy élményeket adjunk – együtt, közösségben.” – tette hozzá, és elmondta, céljuk, hogy az Római-parton sétáló emberekben kialakulna  „mi helyünk” érzés, ahol otthon érezve magukat és sohasem sietve át tudják adni magukat az ízeknek, a beszélgetésnek, az együttlét élményének, annak, hogy egy közösséghez számítanak az itt lévőkkel, és ezt a „jól érezzük magunkat” érzést másokkal is meg tudják osztani.


Fotó: Evezős Sörkert

A legkisebbek számára, izgalmas, szórakoztató foglalkozásokkal készülnek ünnepnapokhoz, világnapokhoz kapcsolódóan, a tánc világnapján tánccal, anyák napján virághajtogatással, a madarak és fák világnapján madáretetőt barkácsolással, és még sok-sok érdekességgel.

A felnőttekre gondolva is nagy dobásra készülnek: április 26-tól újra lesz tánc, méghozzá minden héten heti egy alkalommal.

„Nagy figyelmet fordítva a nosztalgiára vágyó vendégeinkre, visszahozzuk a nyár esték zenés, táncos bulihangulatát. A nálunk immár 30 éve fellépő közönségkedvenc Cats Trió és a Party Dance Band tér vissza a régi nagy kedvenc slágerekkel, és idén új együttessel gazdagítjuk a táncos programunkat. A Pedrofon nevű formáció swing, rock and roll, és rockabilly stílusban zenél majd.” – sorolja az ügyvezető. Szavait hallgatva már tudom, hogy hamarosan visszatérünk ide...

 


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.