hirdetés
hirdetés

Belföldi turizmus

Szükséges a Szép-kártya

hirdetés

A Szép-kártya-tulajdonosok fele nem költene utazásra, ha készpénzben kapná meg az összeget – derült ki a Szallas.hu áprilisi felméréséből..

„Az elmúlt évek foglalási statisztikái azt igazolják, hogy a Szép-kártya a belföldi turizmus egyik fontos mozgatórugója, megszűnésével az eddig Szép-kártyával fizetők foglalásainak körülbelül hatvan százaléka eltűnhet” – mondta Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója. A szállásfoglaló oldal statisztikái szerint az idei év első három hónapjában 80 százalékkal többször kerültek elő a Szép-kártyák, mint tavaly ilyenkor. „A foglalási szám mellett a szállásra fordított költségek is jelentősen csökkenhetnek, ha nem Szép-kártyán kapják meg a dolgozók az erre szánt összeget. Sőt, ami még rosszabb, hogy várhatóan első körben a vendégéjszakák száma is elkezdhet majd csökkenni, így kevesebbszer és még rövidebb pihenésre szánt időhöz jutnak majd a magyarok” – tette hozzá Szigetvári.

A legfrissebb hírek szerint ugyanakkor mégis megmarad a Szép-kártya rendszere. A cél, az hogy 100 ezer forintig készpénzes juttatást lehessen adni – ez a rész váltaná ki az Erzsébet-utalványt –, 100 ezer forint fölött, 450 ezres határig pedig csak a Szép-kártyára lehessen utalni - mondta a turizmusért felelős helyettes államtitkár a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában. A turizmus érdeke a Széchenyi-pihenőkártya (Szép-kártya) továbbvitele. Míg a fővárosban a vendégéjszakák nagyjából 90 százalékát külföldiek töltik el, vidéken a forgalom kétharmadát belföldi utazók adják. Ők nagyon gyakran használják a Szép-kártyát, vannak olyan vidéki szolgáltatók, akiknél a bevétel 60-70 százalék ezzel a fizetőeszközzel érkezik a kasszába – mondta Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) tisztségviselője azt is hangsúlyozta, a turizmusban munkát vállalók – több mint 300 ezer ember – 76 százaléka Budapesten kívül dolgozik, és az ő munkahelyük megőrzése is nagyon fontos.

Horváth Tihamér, a Szép-kártya egyik ötletadója arról beszélt, idén a világpolitikai történések, illetve a külföldi terrorista cselekmények erősíteni fogják a belföldi turizmust.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai