hirdetés
hirdetés

Egy éve váltott üzemeltetőt a Hotel Fagus

„Természetesen és örömmel”

Eltelt egy év, amióta a soproni Hotel Fagus tulajdonosi köre – a korábbi üzemeltetőkkel történt megegyezést követően – tavaly novemberben átadta jelenlegi üzemeltetőjének, a Creative Hotel Consulting Kft.-nek a szállodát. Az eltelt időszakról Kovács Miklóssal, a Hotel Fagus értékesítési és marketingigazgatójával, az üzemeltető cég egyik tulajdonosával beszélgetünk.

hirdetés

Mikor vettétek át a szállodát, és milyen körülmények között?

2012. november 22-én rendkívül leegyszerűsített fizikai állapotban, teljesen lerobbant „hardverrel” és „üzemeltetési szoftver” nélkül, üres gépekkel, néhány vendég által lakottan vettük át a szállodát. Front office managerünk segítségével gyakorlatilag az átadás-átvétel aláírását követően töltöttük fel a Hostware programba a szobatípusokat, szobaszámokat, statisztikai és árkódokat és mindent, amit ilyenkor kell. Kinyomtatva megkaptunk egynapi lakólistát, a napi utazólistát és a novemberi érkezők listáját napi bontásban. Ennyivel indultunk. És iszonyatos eszközhiánnyal. 3200 foglalatból csak 1500-ban volt működő izzó. De minden területen hasonló állapotok uralkodtak. A két értékesítőből az egyik másnap már be sem jött dolgozni, a másik felmondott. Január közepére sikerült felállítanom az értékesítési csapatot. Aztán szembesültünk a következő problémával. A régió legjobb konferenciaszállodájából kuponos szálloda lett, foglalások csak a piacon jól ismert kuponos, belföldi közvetítőktől érkeztek. Újra kellett pozicionálnunk a szállodát, az árualapot, új szolgáltatásokat, új márkát kellett bevezetnünk.

Mitől egyedi szerinted a szálloda?

A tervezők és az építészek fantasztikus munkát végeztek nyolc évvel ezelőtt. Olyan rendkívüli harmóniát hoztak létre a természetes és az épített környezet egyensúlyának kialakításában, ami példaértékű. Mind a külső stíluselemek, mind a belső terek, formák és színvilág a mai napig hihetetlen összhangban vannak egymással, a botanikus kerttel, a Lővérekkel, de még a parkoló kertjével is. Minden emberi léptékű, ugyanakkor elég tágas, a gyerekeknek van elég helyük szaladgálni, az idősebbek le tudnak ülni, a szomjasabbak tudnak inni egy italt a kávézónál, ugyanabban a lobbiban. Ezt leginkább a kicsik érzik, csaknem minden gyerek már az érkezés napján megkérdezi a szüleit: ugye jövünk még máskor is ide? Természetesen rendkívül előnyös nemcsak a szálloda, hanem Sopron fekvése is, a városban és környékén számtalan látnivalót találnak a vendégek: a közelben fekszik a Fertő tó, de Bécs és Pozsony sincs messze.

Mire vagytok a legbüszkébbek az elmúlt egy évben?

Először is rendkívüli kollégákat ismerhettünk meg, köszönjük nekik egész éves munkájukat és támogatásukat. Másodsorban nagyon sok korábbi törzsvendég keresett fel bennünket, akik két-három évvel ezelőtt vagy még korábban gyakran megszálltak a szállodában, aztán már elmaradoztak. Közülük – az üzemeltetőváltásról hallva – jó néhányan újra ellátogattak a Hotel Fagusba. Esélyt adtak nekünk arra, hogy bebizonyíthassuk, azért dolgozunk, hogy vendégeink minél jobban érezzék magukat nálunk. Az esetek nagy többségében sikerült ezt bebizonyítanunk. Ha előfordultak vendégpanaszok, azt kivizsgáltuk, és megoldást találtunk rájuk. Harmadsorban pedig most már az eredményeinket sem kell szégyellnünk. A második fél év hat hónapjára elértük a 60%-os havi átlagkihasználtságot, jó néhány sikeres konferenciát és rendezvényt tartottunk – Országos Víziközmű Konferencia, Esküvő Kiállítás, AEGON Zrt. születésnapi céges rendezvénye –, céges partnereink közé tartozik többek között a Heineken, az Audi, az IKEA, edzőtáborozott nálunk orosz premijer ligás labdarúgócsapat, megfordultak nálunk ismert színészek, zenészek, politikusok és sok-sok kisgyermekes család.

További terveitek?

Természetesen gondolkodunk további szállodák üzemeltetésében is társaimmal, Főnyedi Andrással, Földvári Csabával és Toró Attilával. Folyamatosan tárgyalunk ausztriai szállodák üzemeltetéséről és más belföldi szállodák üzemeltetésének átvételéről, de ezek a megbeszélések még nem jutottak el megállapodásokig. Gőzerővel készülünk az év végére, szeretnénk a tavalyi, fergeteges Takács Nicholas-bulihoz hasonló szilvesztert prezentálni, ami gyakorlatilag biztosított, hiszen idén Kökény Attila lesz a vendégünk, és december 30-án már előszilveszterezünk vele. Annyit még hadd mondjak el búcsúzóul, hogy szeretnénk minden kedves vendégünknek, kollégánknak, céges partnereinknek és beszállítóinknak, szakmabelieknek és szakmán kívülieknek egyaránt békés ünnepeket és sikeres, kiegyensúlyozott, boldog új évet kívánni 2014-re!

Köszönjük a beszélgetést, és nagyon sok sikert kívánunk mi is nektek 2014-re!

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai