hirdetés
hirdetés

5,5 milliárd euróról érdemes beszélni!

Külföldi útjaik alkalmával az utazók egyre gyakrabban élnek az elektronikus fizetési megoldások adta előnyökkel. Ezt bizonyítja az is, hogy a Magyarországon elköltött teljes összeg mintegy 60 százalékát bankkártyával fizették az ide látogatók – közölte a Mastercard.

hirdetés

Elektronikus fizetésnek számít a hazai fesztiválokon fesztiválkártyáról elköltött pénz is, és majd idéntől a karszalagról elköltött összeg is ezt fogja gyarapítani.

A Magyarországot választó turisták a költéseik legnagyobb részét étkezésre fordították (30 százalék), ezt követi a vásárlás (13 százalék), a szabadidős programok (12 százalék) és a szállás (11 százalék).

Az európaiak világviszonylatban is nagy utazóknak számítanak, évente átlagosan tízszer indulnak kirándulni belföldre vagy külföldre. A közép-európai régió országai közül legtöbbször a csehek és a szlovákok utaznak szabadidős célból, ők egy évben tizenkilencszer is útra kelnek, míg a magyaroknál ez a szám 11.

fotó: 123rf

Néhány ötlet

A fizetési és technológiai vállalat a többi között azt javasolja, hogy online foglalás esetén, inkognitó módban érdemes böngészni, hogy a repülőjegy és szállás árak ne emelkedjenek a keresési előzmények miatt. Azt tanácsolja továbbá, hogy az utazó érdeklődjön a bankjánál a kártyához tartozó plusz szolgáltatásokról, például utasbiztosításról, szabadidős szolgáltatásokról, reptéri várók használatáról. Hasznos tipp lehet az is, hogy külföldi kártyás fizetés esetén a helyi pénznemet érdemes választani, hogy a lehető legjobb átváltási árfolyamot lehessen elérni.

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai